keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Leivontaa ja "kuumeilua". Taignategu on käkitegu...

 Tästä päivästä pitää itselleen laittaa muisti se, että neiti nuorimmainen teki elämässä ensimmäistä kertaa ihan itse taikinaa. Eli aloiti ilman minulle mitään sanomatta ja kun huomasin, olit jauhot jo kulhossa ja sokeripussikin kaapista pöydälle nostettu. Annoin tytön jatkaa.. Pari kertaa joutuin auttamaan (estämään, ettei menisi liikaa, tai vääriä juttuja esim. ohrasuurimoita) ja tietenkin paistaminenkin jäi minulle. Olin ihan hämmästynyt, miten tyttö muisti hyvin kaikki tärkeimmät raaka-aineet.
***
Tänasest päevast tuleb endale üles märkida selline väike seik, et pesamuna tegi täna esimest korda ise tainast. Ehk alustas ilma, et oleks mind asjast teavitanud ja kui märkasin, olid jahud juba kausis ja suhkrukott ka lauale tõstetud. Lasksin tal siis tegutseda. Paar korda pidin pisut aitama (käe ette panema, kui liiga palju või liiga valesid asju - nagu näiteks odratangu - kippus sekka minema) ja loomulikult jäi minule ka praadimine. Oli täiesti üllatav, kui hästi tirtsul olid meeles kõik tähtsamad taigna jaoks vajalikud ained.Että tässä hommassa ei voinut tyttöä mitenkään keskeyttää esim. puhtaaman paidan vaihtamisella, niin paidan etuosasta voi "lukea" leipomisen lisäksi  myös neidin kaikki muut aamupäivän puuhat - pakastimestä vietiin pussillinen mansikoita isosiskon huoneeseen ja lajiteltiin marjoja erilaisiin kippoihin,siskon huoneesta löytyi myös painokuviot ja muste tyyny. Ai että missä äiti oli..!? Äiti joutui olemaan mökki-kuumeen takia tänään aamulla poikkeuksellisen paljon puhelimessa... jos se kuume jo pian helpottaisi...
***
Kuna selle töö juures ei võinud piigat ometi segada, siis on pluusi rinnapeal näha lisaks taigne tegemisele ka kõik muud hommikused tegemised - sügavkülmast kanti kotitäis maasikaid õe tuppa ja pandi seal topsidesse, õe toast leidusid ka väga huvitavad templid ja templipadjake.. Ah, et kus se ema siis oli..!? Telefoni otsas leevendamas oma suvekodu-soovi.. ehk annab varsti järele..Heippa vaan täksi kerraksi! :)
***
Tsau, tsau selleks korraks! :)

2 kommenttia:

 1. Ihanan toimelias tuo teidän pikkuneiti! =)
  Tuolla aikaisemminkin hauskoja juttuja, varsinkin se kaapille meno. Sitä kyllä monesti yllättyy, kuinka paljon pienetkin osaavat ja varsinkin kun haluavat jotain tosi kovasti...
  Nuo touhut on juuri niitä, mitä aion Tyttösen omaan "kirjaan" merkkailla. =)

  VastaaPoista
 2. Ihana leipoja! =)

  Meidän sälli ei ikinä ole leiponut, eikä varmaan koskaan ole sitä nähnytkään (en kuulu leipojiin... ;D) joten tuommoista meillä ei nähdä!

  VastaaPoista