torstai 9. syyskuuta 2010

Annos säteilyä. Ports kiirgust.

Tänäiltana käytiin kävelylenkillä mm voimalinjojen alla. Kaikenlaiset säteilyannokset ovatkin viimepäivinä jäänyt vähemmälle, kun puhelinmyyjätkään eivät ole paljon häiritsenyt. Voisihan sen ajatella niinkin, että jos säännöllisesti saa pienen annoksen säteilyä, niin se ois hieman kuin siedätyshoitoa... Ja pah... Mutta kauniille paikalle on täällä voimalinjat vedetty! Bongattiin lenkillä myös harvinainen (täälläpäin)  lentohärveli, eli kuumailmapallo. Harvinainen kait sen takia, että lentokoneiden reitit menevät niin läheltä, etteivät "palloilijat" kovin usein lentolupia taida saada. 
***
Tänaõhtune jalutuskäik viis meid muuhulgas ka kõrgepingeliinide alla. Viimasel ajal ongi igasugu kiirguseportsud jäänud pisut väiksemaks kui isegi telefonimüüjad pole meid eriti seganud. Ja võib ju mõelda ka nii, et kui korrapäraselt saad väikese portsu kiirggust, siis vaikselt organism harjubki sellega ära..  Jaa,jaa.. Aga igatahes ilusasse kohta on nad siin kõrgepingeliniid üles tõmmanud! Nägime ka siinkandis haruldast lennu"masinat", ehk kuumaõhupalli. Haruldane küllap selle pärast, et lennukide lennurajad lähevad liig lähedalt ja "pallitajad" naljalt lennuluba ei saa.


3 kommenttia:

  1. Olemme luvanneet pojalle, että kun saa terveen paperit, niin pääsee kuumailmapallolennolle. Ensi syksynä on toiveissa saada väliaika-olet-terve-leima, silloin ehkä tuo lysti edessä :)

    VastaaPoista
  2. Jellona - Kiitos! :)

    Kikka - voin vain kuvitella miten teillä sitä päivä odotellaan! Vilkuttelen jos satun näkemään :)

    VastaaPoista