tiistai 14. syyskuuta 2010

Ei oo.. Ei ole..

 Ei oo kameraa. Tyttö lähti eilen aamulla luokan kanssa leirille ja annoin hänelle kameran mukaan. Nyt sitten on hieman orpo olo, että mistä saan kuvia tänne blogin. Mutta oikeastaan hyvä näin, saan nyt laittaa tänne kaikki ne vanhat kuvat, jotka ovat syystä tai toisesta jäänyt laittamatta. Aloitetaan vaikka uudesta "mökistä", joka seisoo öisin Myyrmäkihallin parkkipaikalla ja jossa asustelee ainakin kolme ihmistä. Sellainen "mökki":
***
Ei ole fotokat. Vanem tütar läks eile hommikul klassiga nädalaks laagrisse ja andsin fotoka talle kaasa. Nüüd siis on kuidagi imelik olla, et kust ma need pildid siia blogisse saan. Aga tegelt just hea, nüüd hea võimalus panna üles need pildid, mis varem panematta jäänud. Alustan kasvõi uuest "majakesest", mis seisab öösiti Myyrmäkihalli parkimisplatsil ja kus elab vähemalt kolm inimest. Selline "Majake":
Ulkoisten merkkien perusteella arvelen, että kyseessä on Romanian mustalaiset. Auto on ollut kyseisellä paikalla jo pari viikkoa. Tulee iltaisin joskus kahdeksan jälkeen. Aamulla on nähty, että kaksi tai kolme naista menee autosta kävelemällä raudatieasemalle päin ja auto häipyy päiväksi jonnekin. Itse olen miettinyt, että onko nyt kyseessä joku varovaisempi porukka, joka on lähtenyt Helsingin isoilta leirialueilta karkotusten pelossa pois!? Kyseinen parkkipaikka voi olla valittu myös Myyrmäkihallin kirppareiden takia, joita tänä vuonna on lokakuun loppuun saakka.- siellä kun monet myyjät antavat päivän loppuessa tavaraa ilmaiseksi pois. Mielenkiintöinen ilmiö jokatapauksessa.
 Juu, en käy varta vasten heitä vakoilemassa, vaikka pikkutyttönä ajattelinkin, että salapoliisin työ on siistiä ja Kalle Blomkvist A. Lindgreni kirjoista oli sankarini . Tosiaan,  mieheni työauto seisoo samalla parkkipaikalla ja kaverini olohuoneen ikkunat ovat parkkipaikalle päin ja iltalenkillekin mennään monesti tän parkkipaikan kautta, joten pakostikin sellainen tulee huomatuksi :)  Jään kyllä  mielenkiinnolla seuraamaan tilannetta.
***
Näha olevate märkide põhjal on tegemist Rumeenia mustlastega. Auto on "ööbinud" sama koha peal juba paar nädalat. Tuleb õhtuti kuskil kaheksa paiku. Hommikuti on nähtud, et kaks või kolm naist läheb autost jalutama raudteejaama poole ja auto ise kaob päevaks kusagile ära. Ise olen mõelnud, et äkki on tegemist sellise ettevaatlikuma seltskonnaga, kes on läinud Helsingi suurematest mustlaslaagritest ära, kartes ,et need laagrid laiali aetakse ja neid tagasi saadetakse!? Aga koht võib olla valitud ka Myyrmäkihalli nädalalõpu  kaltsukate pärast, sest paljud müüjad annavad päeva lõpuks osa kraamist tasuta ära. Huvitav nähtus igatahes.
Ja kui nüu¨d arvate, et käin seal neid pidevalt luuramas, siis ega ikka ei käi. Mehe tööauto seisab samal platsil ja sõbrantsi koduaknad on ka sinnapoole, ja isegi meie õhtused jalutuskäigud viivad meid tihti üle selle platsi. Nii, et ei või olla märkamata  :) 

Terkkuja kaikille Myyrmäen puskaradiosta! ;)

3 kommenttia:

 1. Tulossa kylmät ajat. Harmi ettei Euroopassa riitä mielenkiintoa edes EU:n rajojen sisällä parantaa ihmisten oloja.

  Kunhan keksis keinon vain saada rajojen ulkopuolelle, niin kuin Ranska, on monen mielipide. Pois silmistä, pois mielestä.

  Maailma on niin epäreilu paikka, että en muuten ollenkaan ymmärrä, miten köyhät kestävät sitä epäreiluutta. Enkä tarkoita Suomen 'köyhiä'.

  VastaaPoista
 2. Mari A - minustakin Eu on jättänyt tässä asiassa työn tekemättä. Kaikkein järkevintä olisi parantaa mustalaisten oloja heidän asuinseuduilla. Se ei ole ratkaisu, että he seikkailevat ympäri Eurooppa etsimäässä parhaita kerjaus-paikkoja. Toisaalta toivonkin, että ns. kerjäläistilanne menisi niin pahaksi, että yksittäisten jäsenvaltioden painostuksesta olisi pakko keksiä EU-ssa tähän asiaan joku järkevä ratkaisu.
  Minua henkilökohtaisesti kerjäläiset hieman häiritsevät. En anna heille koskaan rahaa. Annan kyllä esim. katumuusikkoille jotka osaavat soittaa.

  VastaaPoista
 3. Mä en kanssa anna, koska kerjäläiset ovat ymmärtääkseni rikollisuuden uhreja ja jos antaisin rahaa, uhreja tulisi enemmän. Suomessahan on jokaisella oikeus sosiaaliturvaan.

  Muualla kyllä annan rahaa, koska asetelma on niin epäreilu, että minä rahoineni turistina ja joku kerjäämässä ainoana vaihtoehtona elämässään.

  VastaaPoista