keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Sitä ja tätä. Üht ja teist

Ettei jäisI kuva, että täällä vaan karkaamis-ajatukset on päässä pyörinyt, laitan "muutaman" kuvan ja sanan viimeisen viiden päivän tekemisistä.
***
Et nüüd keegi ei mõtleks, et siin viimasel ajal ainult põgenemise plaane on peetud, panen siia üles "mõned" pildid viimase viie päeva tegemistest


Lauantaina käytiin Sellossa Sembalo päivillä
***
Laupäeva hommikupoolikul käisime Sello marketites soodusmüügi vms. päevadel

7v tytön mielestä kahvilassa käynti oli parasta ja siitä hän kirjoitti myös kaverille..
***
7a tirtsu meelest oli parim see, et käisime ka kohvikus, sellest kirjutas ta ka kirjasõbrale
(kirjutab, et käisime kohvikus ja moosi-pirukas maksis ainult 95 senti!)


Illalla sitten tytöt ottivat "hienoja kuvia omasta siivotusta huoneesta". Ja mitä sitten kuviin jäi? Siis siivotusta huoneesta?
*** 
Sama päeva õhtul 7 ja 9v tirtsud tegid "ilusaid pilte oma värskelt koristatud toast". Ja mis neil siis pildile jäi? Siis sellest koristatud toast?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ja leivottu on pullia ja erinäköisiä kakkuja ja nyt varmaan pidettävä taas kuukauden tauko näistä hommista, kun kuvien katsominenkin vie ajatukset metwurstian ja suolakurkkujen maailmaan. Ei makeeta vähän aikaan, kiitos!
***
On tehtud saiakesi ja igusugu tordikesi ja nüüd pean nendest töödest küll vähemalt kuuajalise pausi, sest juba piltide vaataminegi viib praegu mõtted suitsuvorsti ja soolakurkide juurde. Ei miskit magusat enam!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja pikkuinen on oppinut itse kuorimaan kananmunia, valitettavasti meillä ei ole koskaan niin paljon kananmunia keitettynä kun hän tykkäisi kuoria...
***
Ja pisitirts on ise õppinud kanamune koorima, kahjuks meil pole kunagi keedetud nii palju kanamune kui piiga  koorida tahaks...

Ja tytöllä alkaa kehittyä myös oma maku vaatteiden suhteen. Yöpukua oli pidettävä just näin! Ja kulho ajasi hatun viran..
On neiti oppinut jo hieman juksaamaankin...Kerran kun välipalalla oli lautasella olleista kuudesta kurkunpalasesta kaksi vielä jäljellä, pyysi neiti lisää kurkkua. Sanoin, että ensin pitää syödä ne kaksi pala pois. Otti tyttö kumpaaseenkin käteen kurkunpalasen, työnsi kädet selän taakse ja tosi vakuuttavalla ilmeella, silmiä pyöritelleen sanoi "Poppuu, (loppuu), lisää kukkua!"
***
Hakkab pisi piigal olema oma maitse ka riietuse suhtes, tuduriideid ei tohtinud kuidagi teistmoodi selga panna ja kaussi kanti mütsina kogu õhtu. Piiga on õppinud ka kavalaks. Kord, kui tal oli taldrikul kuuest kurgitükist kaks veel söömata, palus tüdruk veel kurki. Ûtlesin, et kõigepealt tuleb taldrikult kurgid ära süüa. Võttis piiga siis ühe kurgitüki ühte kätte ja teise teise, pistis käed selja taha ja ütels vägagi veenvalt ja süütult suurte silmadega otsa vaadates et "Otsas, veel kurki!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itse kokeilin vihdoin sytykeruusujen tekoa. Olin jo pitkään asiaa miettinyt, mut kun meillä täällä ei ole näille käyttöä, niin on jäänyt tekemättä. Nyt ollaan kuitenkin menossa lähi-aikoina Viroon ja siellä näille löytyy varmasti käyttöä!
***
Lõpuks sain ära proovitud ka süüterooside tegemise! Roosimoodi nad just välja ei näe aga ajavad ehk asja ära. Varsti proovime Eestis järgi!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pikkuisen kanssa käytiin "talonrakennus" kerhossa. Suuremman osan ajasta tyttö katseli mitä muut tekee - työnjohtajan ainesta kai.. Silloin vasta teki jotain, kun kysyin, että auttaako äiti, tai saako äiti kokeilla. Aika kovalla äänellä ilmoitettiin, että "Ei, Vivi!" ja tehtiin parin sekunnin ajan jotain, että sitten voisi taas keskittyä muiden tekemisiin..
***
Pisikesega käisime ka lasteringis, kus seekord tehti klotsidest maja ja värviti see ära. Suurema osa ajast tirts vaatas, mis teised teevad. Kui küsisin, et kas emme aitab, või, et kas emme saab teha, siis teatati küll väga selgelt, et "Ei, Vivi" ja tehti paar sekundit midagi, et kohe jälle teiste tegemisi vaadata. 


Ulkona tykätään kovasti lentokoneista, näille vilkutellaan aina, onneksi näitä on taas viimeaikoina näkynyt. Jossain vaiheessa teki mieli soittaa lennonjohtotorniin, että pistäkää nyt vaihteeksi tätä kauttakin näitä koneita tulemaan!
***
õues on tore vaadata lennukeid, neile me ikka lehvitame rõõmsalt, õnneks neid nüüd on jälle näha. Vahepeal oli tunne, et peab helistama ja paluma, et lennutage nüüd mõned lennukid vahelduseks siit kaudu kah!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tällä kertaa tulikin jättipostaus. Siihen on kyllä syykin. En nimittäin taida ehtiä koneelle muutamaan päivään, kun lauantaina tiedossa myyjäiset jonne pitäisi virkata lisää korviksiä, joten ei tartte miettiä mihin kaikki vapaa aikaa nyt parina päivänä menee! Joten..
...MUKAVAA JA AURINKISTA LOPPUVIIKKOA KAIKILLE LUKIJOILLENI!
***
Seekord saigi päris pikk jutt. Aga mitte päris põhjuseta. Sest ilmselt on nüüd ees mõned päevad, kui ma arvutisse eriti ei jõua. Laupäeval on siin üks heategevus-müük kuhu pean heegeldama pisut kõrvarõngaid, nii et vaba-aja probleemi lähipäevadel ei ole! Seega...
...SOOVIN KÕIGILE LUGEJATELE, ET NÄDAL JÄTKUKS MÕNUSALT JA PÄIKSELISELT

1 kommentti:

  1. Kivoja touhuja! Nuo pikkuisen tekemiset varsinkin... =) Ja ihania leipomuksia, vesi tulee kielelle... Minäkin kokeilin tässä noita sytykeruusuja, eivät ole kylläkään vielä päässeet steariiniin, mutta kivoja oli tehdä ja kauniita ovat.

    VastaaPoista