lauantai 27. maaliskuuta 2010

FOTOJAHT "Sõlm", Valokuvametsästys "Solmu"

Ma ei armasta inimeste tehtud sõlmi, ei käegakatsutavaid ega mingeid muid (lahti harutan kõiki selliseid küll heameelega). Minule meeldivad nähtamatud sõlmed, sellised, mis seovad inimesi, asju, kohti, tundeid ja millest kellelgi ei ole aimu, et kust ja kuidas sellised sõlmed tekivad.
***
En tykkää ihmisten tekemistä solmuista, en käsinkoskettavista, enkä muistakaan ( mutta tykkään kyllä selvittää kaikenlaisia sellaisia..). Tykkään näkymättömistä solmuista, sellaisista, jotka sitoavat ihmisiä, esineitä, paikkoja, tunteita ja mistä kukaan ei tiedä, miten ja mistä sellaiset solmut syntyvät.

Sugupõlvede sõlm.          Sukupolvien solmu
........................................................................................................................................

Hingesuguluse sõlm.                  Sielunkumppanuuden solmu
........................................................................................................................


Elusõlm.                       Elämänsolmu
..........................................................................................................................
Ma ei ole piltide inimestelt pildistamiseks ega piltide avaldamiseks luba küsinud. Loodan siiski, et keegi piltidele jäänutest minule väga pahane ei ole, sest pildid on tehtud  mütsi tõstes ja kummardedes. Kõik fotod on tehtud Viljandis Folgi ajal
***
En ole kuvien henkilöiltä pyytänyt lupaa kuvamiseen enkä kuvien julkaisemiseen. Toivon hartaasti, että he eivät tästä pahastu! Kuvia ottaessa teki mieli nosta heille hattua ja kumartaa. Kaikki kuvat otettu Viljandissa Folk Music Festivalin aikana (PS.näillä festareilla ovat esintyneet  Värttinä yhtyeen jäseninä myös Suomen tän vuotiset euroviisu-lähettiläät)

Igat sorti muid sõlmekesi leiate siit
***
Lisää solmuja löytyy tästä

7 kommenttia:

  1. Need hingesugulased on väga südantsoojendavalt mõnusad.

    VastaaPoista
  2. Minul väga meeldivad fotod inimestest kus nad pole end sättind ega poseerinud. Selliseid fotosid võiks palju rohkem olla. Aga mingil tasandil oleks see kui privaatsuse rikkumine. Kust selline mõtteviis küll tulnud on. Niimoodi me just ju saaks rohkem üksteisega lähedaseks.

    VastaaPoista
  3. Inimestevahelised sidemed ongi need erilised... enamasti tugevad, ja väga kurb, kui mõni sõlm äkki nõrgaks osutub...
    Ilusad pildid, lemmikuks hingesugulased :)

    VastaaPoista
  4. Väga südantsoojendav teema lahendus! Olemegi ju risti-rästi omavahel kuidagi seotud!

    VastaaPoista
  5. Ma olen seda hingesugulaste pilti juba kolm aastat ikka vahetevahel vaadanud ja mul on tekkinud kahtlus, et äkki on tegu kaksikutega... mehe pluusilt paistab tekst "sa ei näe.. topelt".

    VastaaPoista
  6. Elusõlm mulle meeldib vist kõige enam, sest seal on minu jaoks kõige enam silmitsi haaratav sõlm. Kusjuures ka selles mõttes, et sõlm nagu mõttesõlm, mõistatus, mis tuleb lahti sõlmida ja maailma paremini mõista :)

    VastaaPoista
  7. mulle meeldivad samuti nähtamatud sõmed. kõik kolm.

    VastaaPoista