lauantai 20. maaliskuuta 2010

Neulottu liivi. Kootud vest

Viimeiset pari viikkoa on käsityörintamalla ollut hiljaisempaa. Puikot ovat heiluneet satunnaisesti, mut nyt on vihdoin jotain esiteltävää. Nuorimmaiselle (1v.8kk) neuloin liivin, joka kasvaa lapsen mukaan. ( Se on sitä laisan ihmisen kestävää kehitystä ). Eli nyt liivi palvelee tunika-mekkona ja 7 vuotiaana menee  lyhkäisenä liivinä joka peittää vielä sopivasti navan. Kokeiltiin liiviä myös 7v isosiskolle joka kokeiltua halusi sen itselleen... Lupasin tehdä sille oman, toki hieman erilaisen, kun en jaksaa tehdä kahta samanlaista. Malli  on itse kehittelemä ja lankat löytyivät kotoa jämä-lanka-laatikosta (kahta eri lanka-laatua + neulottua "lankaa" koristeeksi )
***
Paar viimast nädalat on käsitöö saral olnud vaiksem. Varrastega olen vehkinud küll, aga suht vähe. Nüüd on siiski miskit valmis saanud. Kudusin pesamunale (1a.8k) vesti, mis kasvab koos lapsega - see on laisa inimese kestev areng. Seega nüüd vest on rohkem nagu kleidike või tuunika ja 7 aastaselt lühike vestike, mis kenasti naba veel ära peidab. Proovisime vesti 7 aastasele õele ja tema tahtis selle kohe endale saada.. lubasin, et teen talle oma, tõsi küll, pisut erineva, sest kahte ühesugust ei viitsi teha. Vesti "lõige" ja muster on oma peast ja lõngad vanade lõngajäänuste kastist (kaht erinevat sinist lõnga + kaunistuseks kootud värviline "lõng")


3 kommenttia:

 1. Kivan mallinen tnikamekko! Ja kauniin värinen! Tunikat on kyllä siitä hyviä, että menevät käytössä pidempään näyttämättä silti isoilta tai pieniltä. =)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tunika/liivi!Osaisimpa itsekkin kutoa nopeaa kun hitaasta kutomisestani johtuen en saa mitään isompaa valmiiksi!

  aivan ihania nuo marmeladi makeiset!Täytyy varmaan koittaa!

  Iloista tiistaita!
  Anu

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista!
  Ajattelin joku pv laittaa tänne myös kuvan siitä miltä liivi näyttää isosiskon päällä.
  Anu- minulla taas tahtoo mielenkiinto isojen juttujen kohdalla loppua kesken... Mut marmeladit oli kyllä aika nopeatekoiset :)

  Mukavaa viikkoa!
  Eve

  VastaaPoista