sunnuntai 1. elokuuta 2010

Pieni hippi sisälläni... Väike hipi minu sees..

Kaikkien muiden sivupersoonien lisäksi minussa asuu myös pieni hippi. Ja tätä pientä hippiä houkutteli kovasti lähteä Kuopioon kansainväliselle "hippileirille". Päässäni asuva Tiukkapipo Mamseli keksi kuitenkin sataviisikymmentä tekosyytä, miksi en saa sinne lähteä, joten pikku hippi joutui tyytymään Viljandin Folk Music Festivaaliin. Sekin pikku hipille ihan kiva paikka. Monet valittavat, että tahtoo folk-music juhlat mennä Viljandissa  kalja-juhliksi, mutta ei minusta. Mielestäni on näissä juhlissa just ihan kivasti huomioitu tavallista, ns. ei humalanhakuista kansaa ja se näkyy myös katukuvassa - kävijöitä vauvasta vaariin. Myös tupakointi ei ollut sallittu ihan joka paikassa! Tupakointi alueet oli kivasti sijoitettu vessojen läheisyyteen ja rajattu kevyesti (näin ainakin pari sellaista paikkaa). Mieheni oli siitä ihan ihmeessä, että ulkoilma konserteissa sellaiset järjestelyt ja vielä toimivatkin! Että meillä oli festareilla 2-vuotias mukana, niin ei ruvetu tuhlaamaan rahaa maksullisiin konserteihin, kun neiti ei varmaankaan olisi viihtynyt samalla paikalla varttia pidempään, niin me sitten istuttiin kuuntelemassa ilmaisia esityksiä ja seurattiin ilmaisella tanssi-lavalla järjestettyjä yhteistansseja ja tanssin opetusta. Ruuhkapaikkoja vältettiin. Välillä haettiin jätskiä ja päivien päätteksi käytiin muutaman sadan metrin päässä järvessä pulikoimassa.
***
Väike hipi, kes, lisaks mõnele muule persoonile, minu sees elab, oleks väga tahtnud minna Kuopio lähedale, rahvusvahelistele hipi-päevadele. Aga minu peas elav Range Mamma leidis sadaviiskümmend põhjust, miks hipike ei või sinna minna ja seega väike hipi pidi leppima Viljandi Folgiga. Eks see olegi väikesele hipile päris sobiv koht. Kusagilt on olnud kuulda hääli, et Viljandi Folk kipub minema õlle-festivaliks, aga mina seda märgata ei jõudnud. No jah, ega ma öösiti peol ka polnud ja tasulistel  kontserditel ei käinud. Aga see oli näiteks väga lahe, et igas kohas suitsetada ikka ei saanud! Seal me siis istusime Rohelise lava juures kuulamas tasuta kontserteid ja vaatasime tantsu-lava juures laval tantsu keerutavat rahvast. Sõime vahepel jäätist ja enne koju minekut käisime järves sulistamas.
Tässä kuvassa näkymä ns. tanssi-lavalle. Aktiivisemmat tanssimassa ja laiskemmat nauttimassa säästä, musiikista, eväistä ja seurasta.
***
Konserttipaikoille vievien polkujen edessä ja vieressä oli erittäin selvät kansainvälisesti ymmärrettävät merkit. Tätä polkua, kun mentiin eteenpäin, oli vanhan linnan raunioissa kaksi isoa esiintymislavaa.
***

Ilmaisen esiintymislavan ympärillä oli kivasti tilaa köllötellä nurtsilla ja syödä vaikka eväitäTyttökin viihtyi mainiosti, toki välillä piti käydä hakemassa jätskiä ja tutkimassa ympäristöä.
***
Jäätelöä kului ja vesi-tankkaus oli tarpeen. Lämpötila kun oli se yli 30 astetta, vaikka taivas olikin (onneksi) suuremman osan ajasta pilvessä.
***


Tänne on vielä pakko laitta kuva Viljandin yhdestä vanhimmista hotelleista, jonka katolla komeilee meikäläisen nimi.. ;)  lyhenne tulee kylläkin sanoista Ensimmäinen Viljandin Edustustila. 
***

Illalla pulikoimassa
***Päivän päätteeksi autolla 30 km kotiin. Ja meidän tytön ratit ne kun kasvaa kasvamistaan.
***

Oli kiva! Ja ehkä ensi vuonna, kun nuorimmainen on vuoden viisampi ja vanhempi (mut toivottavasti ei yhtään villimpi) pääsee pikku hippi nauttimaan Folk Music Festareista vielä hieman enemmän!

8 kommenttia:

 1. Oikein hauskalta näyttää teidän hippireissu! =D

  VastaaPoista
 2. Näis tore olevat! :) Kuule, kas see nüüdne hotell on see sama maja mille all korrusel oli kunagi raamatupood või eksin ma?

  VastaaPoista
 3. Mrs Agatha - jep, ei valittamista :)

  Villapeikko - see sama jah! Raamatupoodi mindi pildipealt vaadates paremalt küljelt :) Seal praegu ka mingid poed/kontorid...

  VastaaPoista
 4. Tore, siis mu mälu ei petnud! Omal ajal sai Viljandis päris tihti käidud.

  VastaaPoista
 5. Vai että hippi! :-D
  Olipa hienosti järjestetty, että ulkotapahtumassakin oli tupakka-alue erikseen.

  VastaaPoista
 6. Villapeikko - :) ma ise Viljandis elanud keska lõpuni, ja mu vanemad elavad praegugi

  Jassu - niin, ei päällepäin uskoisikaan ;)

  VastaaPoista
 7. Kyllähän tuonne Paukarlahteen olisi yksi pikku hippi sopinut =)

  Hyvät järjestelyt tosiaan.

  VastaaPoista
 8. Minttu - niinpä, mutta kun se Tiukkapipo Mamseli... ;)

  VastaaPoista