maanantai 9. elokuuta 2010

Kesän paras ukkonen. Suve parim äike..

Sieltä se nyt tulee!
Ja pimentää päivän noin  klo 21.15
Pihamäntymme oli lujilla.. laitoimme parvekelasit kiinni, kun pelättiin, etteivät ne kestä auki ollessaan tuulen voimaa, joten siihen jäi kuvien napsiminen.. Harmittaa, mahtavia salamakuvia oli tarjolla. Nuorimmainen nukkui, eikä tiennyt ukkosesta mitään. 8v ja 9v pelkäsivät, outoa, eivät ole aikaisemmin... Poikani joka oli saanut luvan mennä meidän talossa asuvalle kaverille yöksi, näytti juoksevan pihalla ja heittävän voltteja.. Esikosen ja miehen kanssa muisteltiin elämämme aikaisempia hurjia ukkosia. Minä nautin. Virossa sama ukkosmyrsky on kuulemma tehnyt kunnon tuhoja, 21 000 taloutta ilman sähköä. Onneksi on kesä ja lämmin. Ei niin kuin 2005 tammikuussa. Oltiin silloin siellä. Oli jännä. En osannut pelätä silloin, en osa vieläkään... toivottavasti se ei kostaudu koskaan.

7 kommenttia:

 1. Meilläkään ei nuorimmainen tiennyt mitään ukkosesta ja mäkin kävin tosi aikasin nukkumaan joten jäi suurin osa näkemättä. Oli kai ollut tosi kova myrsky! =)

  VastaaPoista
 2. Samanlainen hurja rintama pyyhkäisi meidänkin yli täällä Espoossa mieletöntä vauhtia. Komeaa katseltavaa, vaikka saakin aikaa pahaa tuhoa.

  VastaaPoista
 3. Mekin ihailtiin parvekkeella säärintaman vyörymistä.
  Oli kyllä upeeta!!

  Kyllä tekikin hyvää raikastava sade!

  Minäkään en osaa pelätä ukonilmaa. Lapsuudessa maalla salama teki isoa vahinkoa, mutta ei siitäkään mitään pelkoa jäänyt. Opettipa kunnioittamaan luonnon mahtia...

  VastaaPoista
 4. mä en ymmärrä tuota ukkosen ihannointia..täällä ukkonen vei perheeltä kodin ja asukkaat saatiin juuri pelastetuksi.siinä ei ollut mitään hienoa:(

  VastaaPoista
 5. Anonyymi - ei tässä nyt varmaankaan ole kyse mistään suoranaisesta ihannoinnista. Mutta jos joku väittää, että ukonilma ei oo komea luonnonvoimien esitys, niin mikä sitten on!? Niin, ei ookaan hienoa jos jonkun kotiin osuu salama, tai joku loukkaantuu, eihän sellaista kukan väitäkään. Katsovathan monet suomalaiset ihailleen jääkiekkoakin vaikka kavereilla hampaat lentää...
  Tänne loppuun sopisi jonkun vakuutusyhtiön mainos... ;)

  VastaaPoista
 6. toki,onhan se sitä luonnon voimaa ja hallintaa,jolle pieni ihminen ei mahda mitään.
  mä vaan pelkään niin paljon ja musta tuntui kuin olisin joutunut keskelle sotaa(siitä ei onneksi ole kokemusta..).Meidän pihalla puut ja pensaatkin näyttivät pimeässä ihan aavemaisilta.
  moni oli esim.FB:ssä päivittänyt,että oli hienoa..mulle se oli kamalaa.yritä siinä rauhoitella lapsia..:)
  me asutaan maalla puutalosssa,en tiedä sitten olisko se kaupungissa kerrostalossa erilaista.etelässä hotellissa kyllä pelotti yhtä paljon:)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi - niin, pelko on aika henkilökohtainen tunne/kokemus. En muista milloin olisin itse pelännyt kunnolla, olenko edes koskaan...
  Ja kyllä maaseudulla puutalossa on ukkosen aikana tunnelma tosiaankin tiiviimpi kuin kaupungin kerrostaloasunnossa.. kokemusta siitäkin. :)

  VastaaPoista