maanantai 30. elokuuta 2010

Iso tyttö Vivi. Suur tüdruk Vivi

Neiti nuorimmainen käy itse vessassa. Joten, aina kun hommat hoidettu, kuuluu vessasta joko suomeksi tai viroksi "äiti pyyhkimään"-huuto. Mikäli äidillä ei ole kesken mitään muuta työtä, kuten esim taikinan vaivaamista , niin äiti ehtii jo pian ekan huudon jälkeen. Mikäli joku juttu on just sopivasti pahasti kesken, alkaa ääni vessassa voimentumaan ja muuttumaan vaativammaksi. Muutama päivä sitten asiaan tuli muutos. Ensin kuului "äiti"- huuto viroksi, hetken päästä suomeksi, ja kun äitiä ei vieläkään kuulunut huudettiin vessasta iloisesti " Eve Proosa, pyyhkimään! 
Enkä edes ihan oikeasti ole harrastanut sitä, että lapsia "rajan lähestyessä" koko nimella kutsuisin..
***
Pesamuna käib ise vetsus. ja igakord kui asjad aetud, kostab vetsust, kas siis eesti või soome keeles, et "emme pühkima". Kui emmel miskit just pooleli pole, nagu näiteks taigna sõtkumine, siis emme jõuab kohale üpris pea peale esimest hõiget. Kui aga miskit juhtub pooleli olema, siis muutub hääl vetsus tugevamaks ja nõudlikumaks. Paar päeva tagasi tuli muutus. Esmalt kostis hõige eesti keeles, varsti soome keeles ja kui siis ka veel emmet nähä polnud hõikas tirts rõõmsalt "Eve Proosa pühkima!
Ja ausalt, ma pole kaua, kaua  aega lapsi kogu nimega kutsunud...


Tyttö
kahvin keitossa..

Tirts 
 kohvi 
keetmasTyttö on oppinut isompien esimerkillistä käytöstä seuraamalla tutkimaan myös keittiön ylä- kaappeja. Tänään tuli sanomaan, että "nosta kaapille". Kysyin että mitä sieltä haluat. "En tiiä". Minä siihen , että ei sitten mennä kaapille ja jatkoin hommia. Hetken päästä  oli neiti kuitenkin seisomassa työpöydällä kaapin ovi auki. Mies kertoi asiaa sivusta seuranneena, että tyttö oli sen jälkeen mennyt ruokapöydän ääreen ja puhellut itekseen, että "Vivi ottaa tuolin ja kiipee, niin näkee paremmin mitä kaapissa on... niin"
 Olisikin aika näppärä 
jos tytölle jäisikin sellaine tapaa, että puhuu aina ääneen, mitä suunnittelee, 
ajatelkaa  kuinka monta tuhotyötä näin 
pystyisi estämään!
***
Vivi on suuremate eeskujul hakanud uurima ka köögi ülemisi kappe. Täna tuli ja ütles mulle, et tõsta kapi juurde. Küsisin, et mida sa sealt soovid. "Ma'i tea". Mina sellepeale, et siis me niisama kapi kallale ei lähe ja jätkaisn oma pooleli olevat tööd. Varsti oli tirts siiski kapi kallal. Mees, kes oli asja kõrvalt jälginud, rääkis, et peale minu keelduvat vastust oli tirts läinud söögilaua äärde ja rääkinud omaette, et " Vivi võtab tooli ja ronib, siis näeb paremini, mida kapis on.. nii"
Oleks jube tore, kui tirtsule
jääkski selline komme, et räägib alati kõik tegemisplaanid häälega välja,
mõelge kui palju väikseid pahandusi sedasi
ära võiks hoida!

2 kommenttia:

  1. :-)
    Küll on ikka vahva plikatirts!

    VastaaPoista
  2. Ihana iso tyttö! =)
    Meillä poika kanssa ottaa vaan tuolin ja menee kaapille, on mm. saanut päähänsä että kaikki korjataan teipillä joten sitä hakemassa olis koko ajan! (Yllätys sinänsä että tuon ikäisellä on paljon korjattavia tavaroita... ;D)

    VastaaPoista