sunnuntai 1. elokuuta 2010

Lomatuliaisia. Mis me reisilt koju tõime.

Ei tosiaankaan käyty paljon missään ostoksilla. Toki, kämpälle ostettiin hyttysverkkoa, kärpäspaperia ja hanallinen vesikanisteri, mut kotiin tuomiseksi - ei paljon mitään. Vaan yhden jutun (siis muutaman karkkipussin lisäksi). Tämmösen jutun:
***
Koju me lisaks paarile kommikotile suurt miskit ei ostetud, aga miskit väikest ja toredat küll:

Ihanan pikkiriikkisen ompelukonen! Ja se ompelee ihan oikeasti! On ylä-lanka ja alalanka, toimii sähköllä ja paristolla, painijalallla ja nupista painaamalla. Ääni vaan on hirmu kova.. Tänään sitten esittelin tuliaista lapsilleni ja innostuivathan he ihan suunnattomasti, kun en ole omaa konetta paljon antanut tyttöjen käyttää. 9v tyttöni pääsi ekana kokeileen:
***
Pisikese õmblusmasina! Ja see tõesti õmbleb kah! On ülemine niit ja alumine niit, töötab vooluga ja patareidega, pedaaliga ja nupule vajutades. Hääl on ainult jube kõva.. Täna siis näitasin lastele kah ja olid kohe indu täis, sest ega ma oma masunaga neil eriti õmmelda ei luba. 9a tirts sai esimesena proovida:
Ja sellaista sai aikaiseksi. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että autoin jonkun verran vetskarin kanssa.
Ihan uskomatonta, että sellaisella minikoneella saa oikeasti jotain aikaiseksi!
***
Ja sellise sai valmis! Ausalt öeldes aitasin pisut luku panemisega Aga täiesti uskumatu, et sellise miniga üldse midagi tehtud saab!


***
JOnkin-näköiseksi tuliaiseksi voi sanoa myös pojan tautia. Tuli perjantaina  iskältä kuumeisenä, muut lapset oli ok ja vielä ei oo tauti kehenkään tarttunut. Mut ei hätiä mitiä, meillä kun on lääkäri omasta takaa..
***
Omamoodi külakost oli see, et poiss tuli reedel isa juurest palavikuga koju, teised lapsed olid õnneks terved ja vähemalt praeguseks pole meist keegi muu veel haigust külge saanud. Aga pole hullu, meil ju arst omast käest võtta:

Ensin varmistetaan, että stetoskooppi toimii...
***
Esmalt kontrollime, kas stetoskoop ikka töötab...

..Sitten tutkitaan potilas. Ammattimaista toimintaa, sanoisin.
***
..Siis alles uuritakse haige olukorda. Proffessionaalne, ütlen mina...

Ps. tämä on sitten jo toinen postaus tänään...


2 kommenttia:

  1. Vau, mikä kone! Tuolla on kyllä hyvä harjoitella. =)

    VastaaPoista
  2. Wau, onpa hauska! Kelpaa muksujen ommella!

    Mainio muuten tuo edellisen postauksen kieltotaulu!
    Kivalta kuulosti ja näytti jamit.

    VastaaPoista