tiistai 3. elokuuta 2010

Sekalaista. Ûht ja teist

Olen ajatellut  (juu, joskus jopa ajattelen ..) ideoiden syntymistä. Että miten ja mistä näitä putkathaa. Ja miten voi olla, että saman aikaan joku muukin jossain muualla voi saada samantyyppisen idean. Eilen kävin kirjakaupassa ja huomasin, että myynnissä on kortti, jossa on kuva, mitä joskus pari vuotta sitten päässäni kuvittelin. Vastaavanlaisia tilanteita (ei koske nyt vaan postikortteja ja kuvia) on ollut useita. Silloin ottaa aina päähän, että joku on osannut pistä ideat rahaksi... minä vaan unelmoin. Heittääkö joku ideoita ilmoille ja siellä ne on sit vapaata tavaraa kaikille käytettäväksi!? 
***
Olen mõelnud (jah, näe vahel isegi mõtlen..) ideede sündimist. Et kust ja kuidas nad tulevad. Ja kuidas on võimalik, et sama idee võib sündida samal ajal maailma eri kolgastes. Eile käisin raamatupoes ja müügis oli kaart pildiga, mida olin paar aastat tagsi oma peas ettekujutanud. Seda tüüpi olukordi on varem ka mitu korda vastu tulnud. Sellistel puhkudel ajab veits tigedaks see, et keegi on osanud idee teenima panna ja mina olen vaan kodus koti peal unistamas... Äkki ongi nii, et kui keegi kusagil mõne toreda idee saab, siis se jääb nagu õhku hõljuma ja ootab, et keegi tubli ta sealt nappaks ja elluviiks!?
Toivottavasti tästä tytösta tulee hieman aktiivisempi ideoiden toteuttaja, kuin hänen äidistä...
***
Loodetavasti sellest tirtsust tuleb aktiivsem ideede elluviija, kui tema emast...

Ainakin uteliasuutta tytsillä riittää. Tässä tutkimassa Helmen ritarilinnan raunoiden lähellä olevia luolia. Näihin luoliin on paikalliset mennyt vihollisia piiloon arvioilta jo 800 vuotta sitten ja legendojen mukaan joku käytävistä oli vienyt jopa 30 km päähän Viljandin ritarilinnaan ( rakennettu noin 1224, jäljellä komeat rauniot))
Tässä himean asiaa Helmen luolista englanniksi ja viroksi.

***

Ja silloin kun ei oltu tutkimassa luolia, kartanoida, järveä, ötököitä, eikä folk-musiikkia, niin silloin juhlittiin keskenään kesä-asunnolla
Tai oltiin muuten vaan. Ja ettei tarttes miettiä, että mikä se vaalea raidallinen tuossä kuvan alakulmassa näkyy, niin siitä seuraava kuva, kunnon siskonpeti ;)


***
Ja sitten tähän päivään.. Kannatis tämän täti-ihmisen ajatella muutakin, kuin idoiden syntyä... Menin tänään apteekkiin, hakemaan meidän atoopikkoille reseptillä lisää rasvoja. No, ensin sain huomata, että meidän 8v oli reseptin tyhjiä rivejä täydentänyt omilla allekirjoituksilla.. Oliko ollut resepti lääkärileikissä!? Takaisin vaan oli oikealle paikalle, lääkelaatikkoon,  laitettu... Se sikseen, mutta pahinta on se, että lapsen sotkut kyllä huomasin, mutta sitä, että resepti on jo mennyt vanhaksi en todellakaan huomannut. Joten oli apteekkissa mamilla hieman nolo tilanne, kun ensin pahoittelee lapsen sotkema reseptia ja sitten joudu kuulemaan, että resepti on mennyt umpeen... Onneksi samoja rasvoja sai hyllystäkin.. Ja onneksi meiltä löytyy ne isot aurinkolasit jos nyt tarttis jostain syystä lähipäivinä apteekkiin mennä...
***
Ja tänasesse päeva. Peaksin vist mõtlema rohkem argisemaid asju, kui ideede sündimist.. Läksin täna apteeki, oma lastele retseptiga kreeme ostma. Kõigepealt pidin tõdema, et minu 8a tirts oli retsepti tühjad rivid täitnud oma allkirjadega.. küllap oli arstimängus retsepti vaja läinud. Mingil hetkel oli vist mõistus koju tulnud, sest retsept oli tagasi õigesse kohta pandud... See selleks, hullem on see, et märkasin küll, et laps on retsepti sodinud, aga seda ei märganud, et retsept juba vanaks läinud. Oli siis apteegis mamil pisut piinlik hetk, kui esmalt vabandab soditud retsepti pärast ja siis saab kuulda, et retsept vanaks läinud... õnneks kreeme saab ka ilma retseptita.. Ja õnneks meil on kodus sellised suured-suured päikeseprillid kui nüüd mingil põhjusel vaja lähematel päevadel jälle apteeki minna..


7 kommenttia:

 1. Oih, need koopad :) miljon korda seal käinud. Ma nüüd istun siin loll naeratus näol, nagu ikka siis kui netis väga tuttavat kohta näed :)

  Teil on ilus rõõmsates värvides suvekodu!

  VastaaPoista
 2. Villapeikko - mu vanavanemad sealt kandist pärit, ise olen suved seal veetnud ja aastakese päris elanudki ja Riidaja koolis töötanud :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihanaa, siskonpeti!!

  Lapsena oli niin kiva serkkujen kanssa nukkua siskonpedissä heidän kotitalonsa vintillä. Patjoja vieriviereen ja niin sitä vaan kaikki kuusi samaan petiin mahduttiin.

  Voi vitsi niitä iltajuttuja ja kikatuksia!! Ah ihanat lapsuuden kesät!!

  VastaaPoista
 4. minu omad ka :) ja suvede koha pealt sama asi.

  VastaaPoista
 5. Kuule Eve, kas te olete seal Viljandi kandis kuskil? Käisime paari pÄeva eest selles maasika linnas ja siis ma korraks mötlesin,et äkki isegi trehvame ;-)
  Aga eesti pesa tundub nii nunnu olevat
  Hääd puhkust

  VastaaPoista
 6. Tuo kuva missä tanssitte on kyllä ihana! =)

  VastaaPoista
 7. Villapeikko - maailm on väike, ehk kunagi satume samal ajal koobastesse ;)

  Sirja - Tulime tagasi Soome juba 29.07.. Eestis olles ei saanud arvutile eriti ligi, nii, et Eesti jutud tulevad tagantjärgi.. "Pesa" ajab suviti asja ära, talvel liiga suur ja liiga külm - sooja igasse tuppa ei jagu.. :)

  MrsAgatha - sala otetut kuvat tahoo olla ne parhaat ;)

  VastaaPoista