torstai 19. elokuuta 2010

Päivän saldo. Päeva kokkuvõte.

Keskiviikko alkaa olla ohi. Olisi älyttömästi kaikenlaista asiaa, mutta aikaa ei.. Aloitan vaikka yksinkertasimmista asioista, eli päivän saldosta. Järjestettiin nuorimmaisen kanssa hieman olohuonetta. Mies toi eilen Ikeasta lisää hyllytilaa. Vaik en tykkääkään kirjahyllyistä olohuoneessa, niin kun oli pakko valita, että joko vaatekaappi tai kirjahyllyt, niin kirjahyllyt veivät voiton.
 Me tykätään tästä kasaamisesta...


Ja tuli siitä huoneen nurkasta jopa sietetävämmän näköinenkin. Kuvat ennen ja jälkeen            Tässä "ennen" kuvassa olen kyllä jo vetänyt sohvan
               ja lampun oikeilta paikoilta pois, joten ei se nyt
                              ihan niin kamalalta näyttänyt :O
Ollaan myös tehty hieman taidetta.


Jonka jälkeen piti tehdä hieman taikoja (saadakseen paita taas siistiksi)


Sen jälkeen pidetiin päällä vaan maitoviiksiä..


Ja sitä hymyä8 ja 9v tytöt ovat olleet kiireisiä, ei oo heitä paljon näkynyt. Tänään kävivät kavereiden kanssa uimahallilla. Ovat onneksi vielä käyneet kotona syömässä ja nukkumassa.. läksytkin olivat tehneet jossain muualla...
14v tyttö on ollut vielä suhteellisen paljon kotona, mut kohta se kiire alkaa hänelläkin... Ai niin,
 onhan mulla se poikakin.  Käy toinen syömässäkin niin pikaisesti, 
etten Moro ehdi sanomaan..
 mut kyl mä sen naaman
 vielä muistan.
***

Tänään olen taas vaihteeksi miettinyt erilaisia asioita. Esim. taas otsikoissa olevaa sikainfluenssaa. Me ei otettu rokotuksia. Yksi pieni ilkeä osa minusta haluaisi sanoa, että mitä mä sanoin, mutta onneksi on järki vielä kotona ja ilmoittelee, että ethän sinä mitään sanonut. Niin, en ees tiedä mitä olisin sanonut. Minusta silloinen touhu vaan oli jotenkin ihan käsittämätöntä. Olen ilmeisesti lapsuuden kasvuympäristöstä johtuen kasvanut erittäin mediakriittiseksi ja jos minulle kerrotaan, että on vaan yksi totuus, niin silloin haistan palanneen käryä ja koetan tarvittaessa ottaa itse asiasta selvää.  Jos olisin puhunut päätöksestä silloin, olisin joutunut kokemaan painostusta ja saanut niskaan aika paljon lokaa. Olisin monien mielestä ollut vastuuntunnoton ja vaarantanut lasteni ja  muiden ihmisten terveyden. Itse koin asian näin, että päättämällä olla ottamatta epäilyttävää rokotetta, otin aika ison vastuun omille harteille ja osoitin erittäin suurta luottamusta lääketieteeseen. Jos ihan oikeasti olisi lapsille jotain tapahtunut, olisin ollut yksin vastuussa omasta päätöksestä. Ja uskoin myös siihen, että jos tauti iskee pahasti, niin saadaan apua lääkäreiltä. Kyl me se tauti varmaan sairastettiinkin, mut ihan pikaisesti ja kotioloissa. Ainakin lääkärien mukaan silloin (loka-marraskuun vaihteessa) ei muita influenssan kantoja liikkeellä ollut. Nyt THL on alkanut tutkimaan sikainfluenssan rokotteen  ja narkolepsia tapausten yhteyksiä. Kuulostaa jotenkin järjettömältä. Ihan kuin housunsa kastellut alkaisi selvittämään, että kuka kasteli housut. Ajatellen median käyttäytymistä sika-paniikin aikana, mietityttää myös se, että mitä on tapahtunut tutkivalle journalismille, onko sellaista enää ollenkaan!?

5 kommenttia:

 1. Ei meitäkään rokotettu. Painostusta kyllä oli, mutta meillä nyt ei muutenkaan rokoteta turhia. Paras suoja on sairatettu tauti. Ja kun asutaan noin kilometrin päässä yliopistollisesta sairaalasta, luotan avun olevan lähellä jos sitä tarvitaan.
  Eipä tällä hetkellä kaduta yhtään ettei otettu rokotusta.

  VastaaPoista
 2. Nagu keegi ütles, see oligi "mediatauti". Olen ka imestanud meediakriitika puudumist, seda siinmail ei tundu olevat.

  VastaaPoista
 3. Mukavia puuhia teillä olllut. =) Minäkin ostin jo viikolla valmiiksi Lidlistä sormivärit, oli hyvät ja edulliset. Jos vaikka jo tonttuja sormenpäillä paineltais...
  Aikamoista touhua oli kyllä viimesyksynä niiden rokotusten kanssa. Minä olin viimeisilläni raskaana ja pohdin kauan otanko rokotteen vai enkö. En ottanut, kun ei ollut riittävästi tietoa siitä, kuinka rokote vaikuttaa vauvaan. Koin kovasti syyllisyyttä että en ottanut, mutta kun mielestäni rokotetta ei oltu tutkittu riittävästi, suositeltiin vain otettavaksi. Ratkaisu oli oikea, tyttö syntyi jo viikon päästä siitä kun meillä olisi ollut rokotuspäivä eli en ehtinyt raskausaikana sairastumaan. Eikä sairastuttu muutenkaan. Loppuvuosi oltiin kyllä hissuksiin, eikä esim käyty vauvan kanssa kaupassa, käsidesiä käytettiin aina kotiin tullessa jne. Vauvan sairastumista kun sitä eniten pelkäsi, kun tyttö oli vielä muutenkin niin pieni. Onneksi kaikki meni hyvin ja pysyttiin terveenä. Ja nyt vasta tulee sitä tietoa julki, jota olisi pitänyt olla silloin kun rokotetta jaettiin oikein urakalla...

  VastaaPoista
 4. Meillä kaikki otettiin rokotukset, mutta kyllä sitä myöhemmin olen miettinyt että olisi pitänyt jättää ottamatta. Kellekään ei kyllä tullut mitään sivuvaikutuksia rokotteesta mutta oliko siitä mitään hyötyäkään.
  Me ei käytetty/käytetä käsidesiä missään (paitsi sairaalassa kyläillessä mutta se onkin ihan eri juttu), musta se on liioittelua. Myös kättelyn välttely on vähän niin ja näin kun miettii kuinka paljon pöpöjä on esim. ovenkahvoissa jne., niitäkin pitäisi sitten välttää.

  VastaaPoista
 5. MInttu - meillä on isommat lapset saanut rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Kaiken maailmau uudet rokotukset (kuten rota ja vesirokko) ollaan jätetty muille. Nuorimmaisen kolmoisrokotetta pyysiin siirtämään ensi talveen ja tubin rokotetta en ottanut (vaik suositus on, että mm virolaisten jälkikasvu saisi senkin, mille en kyl järkeviä perusteitä ole kuullut vieläkään)

  Villapeikko - mind lõi se alguses päris pahviks, mõtlesin, et mina olen kuidagi imelik, kui kõike ei usu...

  Heidi - Kyllä mekin vältettiin ruuhkaisia paikkoja mutaman kuukauden, mulla kun kahdella lapsella joskus todettu infektio-astma ja vaik ei oireita pitkään ole ollutkaan, niin silti hieman mietitytti. Käsidesiä käytettiin jonkunverran miehen töiden takia (asiakkaana sairaaloita, lääkärikeskuksia yms.). No hän sitä kyllä lähinnä käyttikin..ja ovenkahvoja putsasi :) ja ihan hyvä näin :)

  MrsAgatha - Hyvä ettei teille tullut oireita ja toivottavasti muutenkin asia jää siiheen parinkymmeneen narkolepsia tapauksen. Uskon, että iso osa meistä,jotka lopulta teivät päätöksen olla rokote ottamatta, pähkäilivät asiaa tosi paljon ja miettivät kans että onko ratkaisu oikea. Ei meilläkään normaalisti käsidesiä käytetä, mut varsinkin silloin kun taudin riski oli ja jätettiin rokote ottamatta, niin sitä kiinniti enemmän huomiota siihen, ettei tuo kotiin ylimääräisiä pöpöjä.

  VastaaPoista