sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Valmiiksi tuli! Ja saigi valmis!

Tässä sitten lähes kahden viikon uurastuksen tulos (tytöllä kyllä ikää jo 1v ja 7kk..). Tulikin sen verran söpö, ettei tätä neuletta viitsi liivin alle piilottaa. Kai mun on tehtävä siihen tarkoitukseen vähemmän söpö. Mutta kyllä tässä haastetta oli! Jo puolen tunnin yhtäjaksoisen puikkojen heiluttamisen jälkeen tuli tunne, että nyt riitti ja väkisin kun jatkaa, niin rupee silmät painumaan kiinni. Kun olin aloittanut ekan hihan neulomisen, kysyi mies, että joko sä aloitit tekemään uutta paitaa. Tästä voi tehdä kaksi päätelmää - joko mieheni mielestä villapaitaan ei tarvita kun etu- ja takakappale, tai sitten hän tuntee minut niin hyvin, että tietää mun tässä vaiheessa monesti jättävän leikin kesken ja aloittavan uuden projektin... (paljastan, että kumpikaan päätelmistä ei ole ihan väärä). Kahden viikon aikana oli varmaan kolme-neljä päivää, kun en koskenut työhön ollenkaa. Joten kymmenen päivän työ. 
***
Kaks nädalat ja siin nüüd see valmis töö on (tüdrukul küll vanust juba 1a7k..).  Saigi kampsist nii armsake, et ei tahagi teist vesti alla peita. Küllap ma pean selleks otstarbeks uue, vähem armsa, kampsuni kuduma. Aga tegemist oli üksjagu. Juba peale pooletunnist varrastega vehkimist tuli tunne, et nüüd aitab ja kui vägisi jätkasin, siis kippusis silmad varsti kinni vajuma. Kui olin just alustanud esimese varruka kudumist, küsis mees, et kas hakkasid juba uut kampsunit tegema... Sellest võib teha kaks järeldust - esiteks, kas mehe meelest pole kampsuni jaoks vaja muud  kui esi- ja tagatükk, või siis tunneb ta mind nii hästi ja teab, et kipun alustama uusi projekte enne kui vanad lõpetatud... (tunnistan, et mõlemas on tõetera sees). Kahe nädala jooksul oli kolm-neli päeva, kui tööd üldse ei puutunud. Nii et kümne päeva töö.


Laitettiin villasukatkin kuvausta varten jalkaaan, mutta ei ne siellä kauan pysynyt.
***
Pildistamise ajaks panime villased sokid ka jalga, aga ega nad kaua jalas püsinud.


Sukat on neulottu jo vuosia ja vuosia sitten ja nyt käynyt pieneksi tällekin neidille
***
Sokid on kootud  aastaid tagasi ja jäänud juba  väikseks peasamunalegi.

Varpaat paljaana :)
***
Varbad paljad :)


Pipoa varten tehtiin kaksi tupsuakin, mutta näille oli nyt parempaa käyttöä, joten laitetaan ne vasta siinä vaiheessa kun pipo sellaisenaan alkaa kyllästyttää
***
Mütsi jaoks tegime ka kaks tutikest, aga neile leidis piiga paremat kasutust, seega paneme tutid mütsi peale alles siis, kui tutita mütsist ära tüdineme 

3 kommenttia:

 1. Ihanan pehmoisen näköinen setti! Kaunis! Ja hauskat nuo villasukat korvineen.

  VastaaPoista
 2. Heidi - kiitos! On pehmoinen, ja erittäin venyvääkin... Jos muistan pidentää helmaa ja hihoja, niin tyttö voi tässä paidassa mennä varmaan ensi treffeilleki ..

  VastaaPoista
 3. :) Meillä on samanlaiset matot keittiössä. :)
  Todella kaunis on neule, kaunis on kantajansakin. :)
  Oikein mukavaaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista