tiistai 2. helmikuuta 2010

Tänään  saavat lapset koulusta tullessaan  pelti-sämpylää. En ollut kyseistä "lajia" tehnyt pariin vuoteen, mutta kun eilen näin samantyyppisen Jonnan keittiössä , niin oli lähes pakko tehdä taas itsekin. Ohjeita meikä ei paljon noudata ja aineksia heittää näppituntumalla, joten jos jonkinlaista ohjetta kaivataan, niin se Jonnan keittiön ohje on varmaan tosi hyvä. Itse heitin taikinan sekaan pellavansiemenrouhetta, ruisleseitä, vehnäleseitä, seesamin siemeniä ja porkkanahilloa (yllätys, yllätys!)
***
Tänä saavad lapsed koolist tulles plaadi-sepikut (raske leida õiget eestikeelset nime). Pole oma paar aastat sellist teinud, aga eile nägin samalaadse Jonnan keittössä ja tundus, et pean ise ka küpsetama. Kuna mina eriti retseptidest suurt ei hooli, ja viskan asju taignasse tunde järgi, siis neile, kes retsepti tahaks, soovitan vaadata Jonnan keittiö retsepti. Ise segasin taigna hulka nisu- ja rukkikliisid, jahvatatud linaseemneid, seesami seemneid ja porgandimoosi (üllatus,üllatus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti