keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Tunika tytölle. Tuunika tirtsule

Tässä on viimeisen viikon aikana ommeltu yhtä sun toista, esille tänne en ole saanut mitään. Korjataan se nyt. Eli 7v tytölle valmistui kesäinen tunika . Muokkasin hieman ohjetta  (Suuri Käsityölehti 05/09) ja mieluisa tuli. Tänään oli tunika ekan kerran käytössä ja pääsi heti Korkeasaareen :)
***
Viimase nädala jooksul on üht-teist valminud ka õmblusmasina jala alt, välja pole jõudnud miskit panna. Nüüd siis panen. Tegin 7a tirtsule tuunika. Muutsin tsipa lõiget (Suuri Käsityölehti 05/09) ja saime just sobiva, sellise mis tirtsule meeldis. Täna oli tuunika esimest korda seljas ja läks koos tirtsuga Korkeasaare looma-aeda :)

Ja tytön päässä näkyvä pellavahattukin on omaa käsiala, taas hieman muokattu SuurenKäsityölehden kaavaa.  Hatun ompelin nuorimmaiselle ja se on vielä hieman keskeneräinen. Iso koko selittyy sillä, että pellava kutistuu pyykissä huomattavasti ja mä en viitsinyt pestä kangasta ennen ompelua.. nyt on hattu kutistettu ja  pikkuiselle sopivan kokoinen... silti vielä kesken..
***
Ja tirtsu peas olev linane mütsik on ka enda tehtud, jälle pisut muudetud SuuriKäsityölehti lõiget. Mütsi aga õmblesin hoopis pesamunale ja see ei ole veel päris valmis. Müts on sellepärast algselt nii suur, et ma ei viitsinud enne õmblemist linast kangast läbi pesta ja seega tuli teha mütsile "kokkutõmbamis-varu".. praeguseks on müts pesus ära käinud ja sobib pisikesele suuruse poolest suurepäraselt.. aga on ikka veel pooleli..

Jo toinen postaus tänään! Tämä täti alkaa päästää taas vauhtiin...
***
Juba teine postitus täna! Hakkab mul jälle hoog sisse tulema...

3 kommenttia:

  1. No müts maha (kokkutömbamisvaruga vöi ilma) naikade ees, kes oma kätega nii ilusaid asju teevad! Minul on teatavasti kaks vasakut kätt ja need kah kuidagi kummaliselt külge kruvitud ;-)
    Ja kangas on nunnu!
    Mis soome puutub, siis teil ju uhke marimekko ja puha oma suurte lilledega - vot seda peaksin küll suvel Helsingist otsima minema ja siis peaks veel ühe ömbleja kah leidma...
    See selleks. Sel ajal kui möned ilusaid tuunikaid teevad koostavad teised kontrolltöid, mida vaesed öpilased siis tegema peavad. Sina toodad ilu, mina "valu" ;-) Naljaga pooleks, sest piitsa aga armastusega, ha ha

    VastaaPoista
  2. oh wow, that is such a pretty tunic!!! Perfect!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivan tunikan (ja hatun) olet tehnyt! =)

    VastaaPoista