maanantai 24. toukokuuta 2010

"Cup cake" .. heh

Viikonlopun kirpparireissulta tarttui mukaan söpö puolalainen tee (tai kahvi?) -kuppi. Virolaisissa käsityöblogeissa on jo vuoden päivät pyörinyt kahvikuppiin tehtyyn neulatyynyn idea ja hieman samantapaisia olen viime aikoina bongannut myös suomalaisista blogeista. Ei ole minun mielestäni kovin käytännöllinen idea, mutta suloinen. Kun nyt ekaluokkalainen ilmoitti, että tarvii ensi vuonna kouluun neulatyynyn, niin näin tilaisuuden koittaneen tehdä jotain mitä en itse tarvitse. Ja siihen tarvittiin se kuppi..
Ja kuten valmiista neulatyynystä näkyy, olen tänään hieman romanttisella päällää.. ;)
***
Nädalavahetuse kirbuturu reisilt tuli kaasa ka selline armas poola tee (või kohvi?) tassike. Eesti käsitöö blogides on juba jupp aega näha olnud tassidesse tehtud nõelapatju ja viimasel ajal olen näinud sarnaseid ka soome blogides. Minu meelest ei ole just kõige praktilisem asjake, aga armas sellegipoolest. Ja kuna minu esimes klassi piiga teatas, et temal on järgmisel aastal koolis vaja nõelapatja, siis minule avanes võimalus teha miskit sellist mida mul endal vaja pole, aga mille tahaks järele proovida. Selleks oli vaja seda tassi...
Ja nagu valmis padjakesest näha, olen täna pisut romantiliselt meelestatud.. ;)6 kommenttia:

 1. Väga vahva! Nagu kohv vahukoorega.

  VastaaPoista
 2. Onpas ihana herkullisen näköinen neulatyyny! Tuota kyllä kelpaa esitellä koulussa muillekin :)

  VastaaPoista
 3. On juu soma neulatyyny! Mahtaa moni pikkulikkaa koulussa kadehtia.

  Mitenkä teit, siis onko tuo tyynyosa vaan tungettu kuppiin vai liimattu vai jotain muuta?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kauniisat sanoista! Toivottavasti ei vaan tipu koulussa heti ekana päivänä lattialle - joku muoviversio olisi ollut kait fiksumpi ratkaisu.
  On helppotekoinen. Meni varmaan 5-10 min. Kangasympyrä noin 2x kupin halkaisija,reunaan kiristyslanka, kevyt kiristys, täytettä, kunnon kiristys ja solmulla kiinni, nappi keskeelle ja kuumaliimalla kuppiin kiinni.

  VastaaPoista