tiistai 11. toukokuuta 2010

Äkkiä kuntoon! Ruttu terveks!

Meillä sairastellaan. 7v tyttö on ollut kurkkukivun takia pois koulusta ja nuorimmainen on tästä aamusta lähtien kuumeessa, lukemat korvasta mitattuna parhaimillaan 39,8. Ei kiva. Mutta on meillä ollut tässä iloisiäkin hetkiä. Aamupäivällä kun nuorimmainen vaati ulosmenoa ja liukumäkeä, järjestettiin leikkipaikka kotona. Äiti sai olla keinu, liukumäki ja lentokone. Ja tyttö keksi itselleen esteen jonka yli jouduttiin kaikki vuorotelleen astumaan, muumihahmotkin..
***
Meil on osa seltskonnast pisut tõbised. 7a tirts on olnud juba kaks päeva kodus kurguvalu pärast ja pesamunale tõusis hommikul palavik, ja kõrva-kraadiklaas näitas õhtul palavikku koguni 39,8. Pole just tore. Meil on siiski olnud täna ka vahvaid hetki. Hoimmikupoolikul, kui pisitirts nõudis õue ja liumäele, mängisime kodus mänguväljakut. Emme sai olla oli liumägi, kiik ja lennuk. Ja prügikühvlist tegi tirts endale takistuse, millest siis kõik  pidime korda mööda üle astuma, väiksed plastmassist muumid kaasaarvatud..

Tänään sain vihdoin aikaiseksi etsia pari kaava tyttöjen kesävaatteita varteen ja pari vaatekappaletta tuli melkein valmiiksi. Siinä kesken kaavojen piirtämistä tuli 7v kysymään , että saisiko hän pari VIIPALETTA kangasta :)  Annoin sitten. Vähän ajan päästä selvisi mihin tarkoitukseen "viipaleita" tarvittiin... Ne on ne nilkoissa olevat "viipaleet"
***
Täna sain ometi otsitud tüdrukute suveriiete jaoks paar sobivat lõiget ja paar asjakest sain pea-aegu valmis kah. Kui olin parajasti lõikeid maha joonistamas, tuli 7a tirts ja palus mult paar "lõiku" kangast :) Eks ma siis andsin. Natukese aja pärast selgus kuhu neid "lõikusid" siis ka vaja oli.. Need on need jalgade ümber sõlmitud "lõigud"

Ja jos jäi epäselvääksi, että ne kuuluivat asukokonaisuuteen, niin sitten vielä kuva koko asusta
***
Ja kui nüüd keegi ei saanud veel aru, et need kuuluvad kostüümi juurde, siis veel pilt kostüümist kah.

Asuun kuuluu isosiskon ryppyinen mekko, likapyykkikorista etsitty keittiöpyyhe, äidin kaksi huivia ja aimo annos asennetta!
***
Kostüüm koosneb suure õe kortsus kleidist pesukorvist välja õngitsetud köögikäterätist , ema kaelasallidest ja suurest portsust enesekindlusest
_________________________________________________________________________________
Nyt vaan kaikki pitämään peukkuja, että tulis tytöt äkkiä kuntoon, nimittäin meillä on torstai illalle  ostettu laivaliput Viroon...
***
Nüüd kõik pöidlad püsti, et meil tirtsud ruttu terveks saaks, sest meil on neljapäeva õhtuks ostetud laevapiletid Eestisse...

2 kommenttia:

 1. Oooo, Eestisse! No otse loomulikult peate nüüd ruttu terveks saama! Mina pean kuni juulikuuni kipitama.
  Ilusat reisi teile!
  Natuke kade mäemamma ;-)

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista, toivottavasti pääsette reissuun.

  Kyllä vaan viipaleet kruunaa huippumallin asun :)

  VastaaPoista