maanantai 3. toukokuuta 2010

Vappuviikonloppu. Mai esimene nädalavahetus.

















Kotimme vappuleipurit valmistivat meille uunimunkkeja ja kakkua
***
Meie mai-kokad tegid meile ahju-donitseid ja torti















Aamuherkkujen jälkeen mentiin iltapäivällä Seurasaareen piknikille. Oli hävyttömän kylmä! Ja hupuille tuli käyttöä.
***
Peale hommikust maiustamist läksime Seurasaarele piknikule. Oli uskumatult külm ja õnnelikud olid need, kel  juhtumisi kapuutsid jope küljes.


































Puolessa välissä retkeä aurinko alkoi paistaa ja hymy oli herkissä kaikilla mukaan olleilla. Poikani oli tyttökaverin luona näytillä... :)
***
Õnneks päike tuli välja kui ninad hakkasid siniseks minema ja soojendas meid üles. Kõik, kes kaasas olid nautisid pikniku-reisist. Poeg oli tüdruk-sõbra juures esimsel visiidil , et tüdriku vanemad saaks poisi üle vaadata... :)


































































































Oli kiva. Kesällä takaisin ja sitten koko päiväksi! Illalla kotona vielä grillausta ja nuorimmainen oli juhlatuulella   iltamyöhään asti :)
***
Oli vahva reis. Suvel sooja ilmaga läheme kogu päevaks! Õhutl kodus veel grillisime ja pesamunal oli peo tuju hilise õhtuni :)































Blogin taustamusiikki liittyy edelliseen postaukseen...

7 kommenttia:

  1. Vastavierailulla :)

    Ihania vappujuttuja ollut teillä siellä! Ja herkullisen näköisiä munkkeja ja kakku! Ja hei, tuo ylimmän kuvan auto voisi olla minunkin tyylinen, hieman erivärisenä vaan :)

    VastaaPoista
  2. tere Eve,
    käisin siin teid kiikamas ja avastasin tolle musariba...
    armas lugu!
    ja siis veel üks küssa - kas selle playlisti koostamisel tuleb otse nende saidilt musa osta, vöi saab seal oma muusikat kah laadida?
    Vot nii
    Kena kevadet sinna järvede maale
    Mägede mamma

    VastaaPoista
  3. Oi vabandust, et siin niiviisi virtuaalruumi vallutan, aga tuli veel meelde, et unustasin ennisti märkida, et...
    väga armas blogi on ja vahvad pildid (mulle meeldivad kui on siuksed teistmoodi sutsu :-) Ja perekene sul kah täitsa kataloogist vöetud :-)
    Nii, rohkem ei sega siin
    Hääd aega

    VastaaPoista
  4. Uunimunkkeja? Inhoan munkkien paistamista, oliskos nuo miellyttävämpiä tehdä? Saisivat muksut edes joskus äiteen ite-tekemiä munkkei...

    Meidän ekaluokkalainen oli myös vappuna seurasaaressa ystäväni kanssa retkellä, kylmää oli juu ollut!

    Seurasaari on kyllä ihana paikka, käydään siellä sorsafanimme kanssa syöttelyretkillä.

    VastaaPoista
  5. Johanna - kiva kun poikkesit! Juu, toi auto olis makee vaikka valkoisena-vaaleanpunaisena, keltsu-oranssi voisi olla kans aika hauska ;)

    VastaaPoista
  6. mude - niin minäkin inhoan käryn takia ja aikaakin menee liikaa. Ihan kokeilumielessä tehtiin pullataikinasta ja uunissa,voideltiin leivinpaperi runsaasti öljyllä ja kohonnet "munkit" kans just ennen uuniin menoa ja sit vielä heti uunista pois ottaessa laitoin pullasutilla reippaasti ja mahd nopeasti öljyä pintaan ja sit heti sokerit perään, leivinpaperin kulmista kiinni ja paperin kanssa kulhoon, sinne voi sitten laitta sokeria lisää jos siltä tuntuu ja koittaa ravistella sitä joka paikkaan. Ihan hyvät tuli. En pyöritellyt munkkejä käsien välissä vaan otin isolla lasilla kaulitusta (noin 1cm paksusta) taikinasta kiekkoja ja keskeelle tein reiän pursotintyllän takapuolella, kun en muuta sopivaa löytänyt. Taikinan jätin vähemmän makeaksi kuin normaalisti. Lapset eivät ainakaan valittaneet "munkeista" joten ens vappuna sama systeemi :)

    VastaaPoista
  7. Ihania tuokiokuvia :) blogiseikkailulla tänne päädyin.

    VastaaPoista