lauantai 8. toukokuuta 2010

Uni.

On yö ja on hiljaista ja kaikki lapset ovat nukkumassa. Teini ja melkein teinikin  ovat kuorsanneet jo tunnin vaik onkin viikonloppu tulossa. Luin hiljattain jostain lehdestä jutun unen tärkeydestä lapsille, murrosikäisille. Siellä joku kahden teinin äiti, sairaanhoitaja, kertoi, ettei hän tiennytkään, että liian vähäinen nukkuminen aiheuttaa mitä todennäköisemmin ongelmia esim. koulunkäynnissä.... Joskus tekisi mieli huuta, että haloo... järjen käyttö on sallittu. No, toisaalta, ehkä joku päivittele mun tietämättömuutta jossain toisessa asiassa ja ajattelee samoin..
***
On öö ja on vaikne ja kõik lapsed magavad. Ka meie suuremad lapsed, juba tund aega norskavad. Lugesin hiljuti mingist lehest une tähtsusest lastele ja noortele. Seal üks kahe murde-eas oleva poisi ema (med.õde  ametilt) ütles, et tema  küll ei teadnud, et kui lapsed liiga vähe magavad, siis see võib põhjustada lapsele probleeme koolis .... Vahel tahaks kohe karjuda, et halloo..., et oma pead võib ikka ka kasutada. Aga kes teab, äkki, keegi tahaks samamoodi karjuda vahel minule, kui ma mõnda asja ei tea...

Kauniita unia!
***
Ilusaid unenägusid!

2 kommenttia:

  1. Uni on kyllä tärkeää, varsinkin lapsille. Vauvojen aivot kehittyvät kokoajan nukkuessakin. Ja tietysti pitäisi itsekkin muistaa nukkua riittävästi.

    VastaaPoista
  2. Hei haloo tosiaan!
    On tainnut sairaanhoitaja opiskeluaikoina nukkua muutaman luennon...

    VastaaPoista