torstai 27. toukokuuta 2010

Pyykkipäivä. Pesupäev

Jos ei meillä pestä pyykkejä sunnuntaina, eikä maanantaina, eikä tiistaina, niin tiistai iltana alkaa tila meidän pikkuvessassa (missä on pyykkikone ja kuivausrumpu) käymään ahtaaksi. (Mitä lie talon suunnittelijan päässä liikkunut, kun on suunnitellut pyykkikoneliittimen  noin neliön kokoiseen vessaan..) Sen lisäksi alkaa kuulumaan huutoja, että missä on minun housut, sukat tai paidat. Joten, kun keskiviikko aamulla aloittaa pyykkimaratoonin on torstai illalla viikkaajalle hommia. Ps. kuvassa olevien pyykkien lisäksi oli pian tulossa 2 koneellista lisää.
***
Kui pesumasin jääb kasutuseta pühapäeval, esmaspäeval ja veel teisipäeval, hakkab meie korteri väikeses vetsus  olemine kitsaks käima (mis need arhidektid küll mõelnud on kui on pesumasina ja kuivatustrumli jaoks koha planeerinud ruutmeetri suurusesse WC-sse.!?). Lisaks sellelle hakkab kostma ka sedasorti küsilauseid, et kus mu sokid on, kus mu püksid on jne.. Seega, kui kolmapäeva hommikul alustada pesupesemismaratoniga, on neljapäeva õhtuks kogunenud "veeike unnik" pesusid, mis vaja kenasti kappidesse saada. Ps. pilt ei ole täiuslik, kaks masinatäit oli veel juurde tulemas.

Ja  mitä isommat (äiti) edessä, sitä pienemmät (pikku Vivi) perässä. Saman aikaan kun ahkeroin pikkuvessassa pesemässä pyykkejä, ahkeroi nuorimmainen suihkuhuoneessa. Hän oli päättänyt pestä kirjahyllystä muutaman kirjan. Parhaiten ne pölyt vedellä lähtee, neiti kait on jo pitkään ihmetellyt, että lähes kaikkea muuta huushollissa pestään, mutta kirja-parat on unohdettu tyystiin. Ei se ollut ehtinyt kantaa lavuaariin kun viisi kirjaa ja näistä kolme hänen omia vanhoja pahvi-sivuisia kuvakirjoja, sen lisäksi pesuun pääsi yksi keittokirja ja vähän niin kuin vitsinä "Hyvän Onnen Kirja". Ja vielä osuvalta kohdalta jäi kirja auki, kun sen saunaan kuivumaan laitoin.. teksti tuntuu sopivan minuun.. ainakin tänään.
***
Sel ajal kui mina pesin pesu, oli meie pesamuna ka otsustanud ühise heaolu jaoks oma panuse anda. Tema ka  pesi. Raamatuid. Eks need tolmud ju veega kõige paremini maha lähevadki. Oli teine vist juba hulka aega vaadanud, et pea kõike muud kodus pestakse, aga vaesed raamatud on täiesti ära unustatud. Viis raamatut oli juba ära pestud. Kolm tema oma papp-lehekülgedega pildiraamatut, üks kokaraamat ja veel "Hea Õnne Raamat". Kui raamatuid sauna kuivama panin, jäi viimati mainitu lahti kohapelt, kus minule vähemalt tänaseks päevaks sobiv ütlemine  sees
(hea õnn käib rumalal vahel külas, aga  sisse end sinna ei sea)

Ei ne neidin pesuhommat siiheen loppunut. Yritti pestä vielä vaikka mitä. Esim. keittiön harjaakin pääsi lavuaariin hanan alle. Tuleeko siitä joskus fanaattinen siivooja.. prr.. pelottava
***
Ega need pesamuna pesud sellega lõppenud. Proovis ikka rohkem ja rohkem aidata. Köögi põrandaharja pistis ka kraani alla. Loodan, et temast siiski päris fanaatiline koristaja ei kasva... hui..3 kommenttia:

 1. Kyllä nuo pienet kerkiää... Pyykinpesu noina lämpöisinä päivinä on mukavaa, kun saa pyykit ulos kuivumaan. Meillä nyt vain pesukone vähän välillä lakkoilee ja alkaa siihen mennä hermot...

  VastaaPoista
 2. Heidi - Juu, meillä on nyt ollut parveke pyykinkuivatuspaikkana ahkerassa käytössä, ei haittaa pienet sadekuurotkaan :) Meilläkin pyykkikoneella kolme vuotta kovaa käyttöä takana ja on alkanut pitää välillä outoja ääniä :( Ei mee enää takuuseenkaan.

  VastaaPoista
 3. Pyykkien viikkaaminen, ihan hirveetä hommaa!
  Onneksi mulla on ihana exanoppi, joka hoitaa likat ja huushollin pojan osastojaksojen aikana. Nyt on taas pyykit pestyinä ja viikattuina ja kämppä muutenkin kunnossa :)

  Mukavia tuollaiset ehtiväiset pikkusiivoojat ;)

  VastaaPoista