tiistai 18. toukokuuta 2010

Kummitteleeko meillä!? Kas meil kummitab!?

Nyt se on taas alkanut. Asunnossamme haisee aina silloin tällöin, mitä ihmeellisimmissä paikoissa, oksennukselle. Ja vaikka kuinka olemme koettaneet paikantaa hajun lähtöpistettä, niin ei mitään tuloksia. Eilen kotiin tullessa haisi eteisessä, illalla oli tosi voimakas haju pikkutyttöjen huoneessa, tänään on haju ollut vaihtelevasti keittiössä tietokonepöydän ääressä ja eteisen lipaston ympärillä. Lipaston laatikot om pengottu, tietokonepöytä ja sen ympärys on haisteltu monen nenän voimin, eilen illalla tyhjensin pikkutytöjen vaatekaapitkin (ties jos olisivat sinne jättänyt jonkun hajupommin ennen Viroon lähtöä),  mutta ei mitään konkreetista hajun lähdettä... Haju tuntuu leijuvaan ilmassa. Ja sitten on päiviä ja pitkiäkin jaksoja, kun ei haisee ollenkaan. Voiko joku home haisea oksennukselle!? Me jo vitsaillaan, että meillä vierailee oksennukselle haiseva kummitus, joka haisemisen lisäksi avaa ovensalpoja ja nostelee rullaverhoja... 
***
Nüüd see on jälle alganud. Meie korteris haiseb vahel okse järgi, imelikes kohtades ja suvalistel aegadel. Oleme tõsiselt proovinud leida, kust ja millest see hais täpselt tuleb aga ilma mingite tulemusteta. Eile kui tulime koju haises esikus, õhtul haises väiksemate tüdrukute toas, täna on haisenud köögis arvutilaua ümbruses ja esiku kummuti ümbruses. Tüdrukute toas tõmbasin isegi riided kapist välja, kummuti sahtlid käisin läbi, arvutilaua ümbrus on läbi nuusutatud mitme nina poolt, aga ei, mingi konkreetne asi ei haise, hais justkui hõljuks õhus. Ja siis on päevi ja pikemaid perioode, kui haisust pole lõhnagi. Äkki mõni hallitus haiseb oksele!? Me juba viskam enalja, et meil käib külas oksele haisev kummitus, keslisaks haisemisele avab uksehaake ja tõstab üles rullkardinaid...
Se lelulaatikon kannen graffitti ei kuitenkaan ole kummituksen tekeleitä (vaikka eräs 7v tyttö saattaisi niin väittääkin)
***
See mänguasjadekasti kaanegraffit ei ole siiski kummituse tehtud (kuigi üks teatud 7a tirts võiks nii väitagi)

4 kommenttia:

 1. Minun ystäväni väittää kuulleensa jostain, että jos asunnossa toisinaan haisee ilman näkyvää syytä, niin silloin siellä asuu henki...
  Siitä ei sanonut mitään, kuinka henki toimii rullaverhojen kanssa ;)

  Onhan noita, kaikenlaisia uskomuksia ;)

  VastaaPoista
 2. Mude - pitää kai koittaa sit vaan viestittää sille hengelle, et vaihtais parfyymiä... Kyllä mä sen rullaverhon jutun (näin ihan ite) pystyn järjellä selittämään ja samoin ovensalvan (sellainen koukku)avautumisen tyttöjen silmien edessä, haju vaan on mysteeri..

  VastaaPoista
 3. Meillä Atte "näkee" kummituksia. Jo vauvana se katto johonkin tiettyyn kohtaan, niin että itellä nous niskasta villat pystyyn.
  Parilla kaverilla on noussu tukka pystyyn sen takia. Juteltiin kerran kyseisten kavereitten kanssa ja ne ite kerto että niillä varmaan kummittelee. Oli just tuollasia vastaavia hajuja, sit kolahduksia ym. Atte kävi siellä kerran ja totesi vaan että se kummitus asuu eteisen lattian alla. Nää kaverit asuu luhtitalossa siinä alemmassa kerroksessa maan tasalla. Mikä lie hautuumaa sen tontin paikalla ennen ollu.
  Tässä meidän nykyisessä asunnossa ei kuulemma asu kummituksia, vain siellä entisessä kodissa. Hyvä niin, ettei tarvii sen takia pomppia öisin.
  Onnea teille sen hengen kanssa, jospa ne viestit menis perille parfyymin vaihdosta. =)

  VastaaPoista
 4. Minttu - se henki käy varmaan lukemassa blogia, kun nyt on ollut taas ihan "hajutonta".. jospa se kirjallinen sana menee paremmin perille..
  Mutta on se jännä, että toiset näkee asioita ja toiset ei.. joskus haluais nähda ittekin...

  VastaaPoista