maanantai 17. toukokuuta 2010

Kuvapläjäys Viron reissulta. Hunnik pilte Eesti reisilt.


Torstai iltana kahdeksan jälkeen oltiin valmiina lähtemään. Ensin pikku matka autolla, sitten 2,5 tuntia laivalla ja sitten vielä 3 tuntia autolla.
***
Neljapäeva õhtul peale kella kaheksat olime valmis teele asuma. Esmalt pisut autoga, siis 2,5 tundi laevaga ja siis veel 3 tundi autoga


Kaikki oli kämpässä entisellään ja tyhjä vaatekomero odotti täytettä..
***
Korteris oli kõik nagu enne ja tühi riidekonku ootas täidet




Aamulla menin lasten kanssa 100 metrin päähän kauppaan hakemaan aamupalatarvikkeita (astioita löytyikin kaapista). Tytöt poimivat kotiin  mukaan muutaman kukan, kun "äiti jäi suusta kiinni ja jutteli matkalla kauppaan neljän ihmisen kanssa, siks kestikin niin kauan!"
***
Hommikul kohe 100m kaugusele poodi hommikusööki ostma (nõud olid juba kapis ootamas). Poeteel korjasid tüdrikud mõne lillekese, kuna "ema rääkis poodi minnes nelja inimesega ja seepärast meil läkski nii kaua!"


Sitten päästiinkin siivoilemaan, sitä urakka riitti jokaiselle päivälle - monen vuoden pölyt, roskat ja kuolleet ötökkäät......
***
Siis alustasime koristustöödega ja seda tööd piisaski igale päevale - mitme aasta tolmud, sodid ja surnud putukad....


Käytiin pariin otteeseen myös vanhempieni maatilalla, missä äiti ja isä (töiden ehdolla) kesäisin majailevat.
***











Nautittiin jäätelöstä, ei laskettu kappaleita...
***
Sõime palju, palju jäätist, ei lugenud, et mitu...



Saatiin sadetta ja sateenkaaria.
***
Saime vihma ja vikerkaart



Iltaisin lasten nukkuessa keitettiin kunnon pannukahvit isoon mukiin ja melkein myöhästytiin auringonlaskusta.
***
Õhtuti kui lapsed magasid, keetsime kohvi suure-suure tassi sisse ja pea-aegu hilinesime päikeseloojangutelt.



Kaiken sen edellisen lisäksi, käytiin kaksi kertaa kahtena eri päivänä 30km päässä päivystyksessä, ja saatiin antibiootit miehelle ja hoito-ohjeet 9v tytölle. Mies pääsi lääkärin vastaanotolle 15 minuutissa, tytön kanssa jouduttiin odottamaan reilu puoli tuntia - oli hieman ruuhkaa...
***
Lisaks eelmainitule jõudsime käia ka kaks korda 30 km kaugusel kiirabis(?), ühel päeval sai mees endale antibiootikud ja teisel päeval vaadati üle 9a tirtsu kurk..

Ja tänään aamulla, kello neljän jälkeen, lähettiin ajamaan kohti Suomen kotia. Oli ihanat usvaiset maisemat... Juhannuksena taas..
***
Täna hommikul kella nelja paiku hakkasime  siis läbi udu kodupoole sõitma... Jaanipäevaks tagasi..

6 kommenttia:

  1. Juhuuuuuu! Aitäh nende piltide eest! Nii hea tunne tuli :-)
    Lemmikud on need: lilled vaasis (mönus atmosfäär), tirts vankri juures murus ja super lemmik on pisikese viimane jätsupilt, see on ikka 5+.
    Ah jaa, eelviimane pilt hilisöhtusest taevast - oi, mul tuli kananahk ihule. Ma tean ju täpselt, kuidas see on ja kuidas löhnab!
    Tjah, seal Soomes elamine on ses möttes ikka superluks, et paned aga lapsed autosse, loksud sutsu ja oledki kohal. Meie peame siin kuid ette lennupileteid ostma, ja kui kaks korda aastas saab, siis on ikka mega-aasta.
    Jään jaaniku pilte ootama!

    VastaaPoista
  2. Sirja - need minu lemmikud kah :) Kui Soomes Oulus elasin oli ka aastaid, kui heal juhul kaks korda aastas Eestis käisime, andis ikka oodata.. Ja lõhnast ma ei kirjutanudki, kuigipidin mainima, et toomingad olid just eelmisel päeval õitsema hakanud ja öösel kui kohale jõudsime ja auto ukse lahti tegime ... mmm, see magus ja jahe öine õhk... tead, nuustad seda ja kõht saab ka täis...

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä maisemia. =)

    VastaaPoista
  4. Nii mõnusad pildid! Mul on ka sedasi nende piltidega, et tean mismoodi lõhnab ja milline õhk tundub ja...ühesõnaga võib nagu pildi sisse minna, end sinna põlluservale kujutada ja mõtisklema jääda. Meil ka Eesti reis plaanis kunagi suvel, eelistatult ka maale, 3 tundi autoga :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kuvapläjäys ja varmasti kiva reissu!

    VastaaPoista
  6. Ihanan rauhallinen ja vanhahtava tunnelma Viron kuvissa!

    Kesällä, eikä varsinkaan lomareissuilla, ei saakaan laskea syötyjen jätskien määrää ;)

    Minäkin onnistuin kuvaamaan pari päivää sitten kesän ensimmäisen sattenkaaren :)

    VastaaPoista