sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kirppislöytö. Leid kirbuturult

Kävin sitten taas Myyrmäkihallin kirpputorilla. Kävin eilen, kävin tänään. Eilen kotiovesta sisään astuessa huusi 7 vuotias, että Apua, äiti osti kirpparilta taloon!. Niin, ei pidä päästä äitiä itekseen ulos, rupee muilta kysymättä talokauppoihin. Mutta en voinut vastustaa sitä vanhaa Lundbyn nukkekotia jossavielä paljon tarvikkeitä mukana.. Ollaan jo vähän aikaa seurattu huutiksesta, että löytyisikö sieltä sopuhintaista. Nyt sain kahdellakympillä meidän "pihakirppikselta", ei postikuluja, ei odotusta, ei yllätyksiä. Ollaan kaikki tyytyväisiä. Varsinkin kolme nuorinta tyttöä. Tai olis ne tyytyväisempiä jos jokaisella olisi omaa..  Vaik omat sormet syyhääkin tekemään taloon kaikkea kivaa, niin nyt pitää malttaa ja antaa tyttöjen leikkiä suurempi into pois... nuorimmaisella ne leikit viel hieman rajut.
***
Eile ja täna käisin jälle Müürmäehalli kaltsukal. Eile kodu-uksest sisse astudes hüüdis 7a tirts, et Appi, emme ostis maja! Jaa jaa, laske aga veel mind üksi shoppama, kohe lähen maju ostma. Aga ma lihtsalt ei suutnud jättä ostmata seda vana Lundby nukumaja, millega oli kaasas ka palju mööblit ja muud mängimiseks "vajalikku". Olime sellist kasutatud varianti juba hulk aega otsinud, nüüd siis saime. Maksin 20 €, ega pole just odav, aga ehk sellest on rõõmu jupiks ajaks. Kolm nooremat tirtsu on väga rahul, kuigi ,jah, eks nad oleks veel enam rahul kui igal oleks oma privaatne maja.. Tahaks juba ise ka sinna igasugu pisikesi asju meisterdada, aga pean ilmselt ootama, et suurem mängutuhin möödas ja pisitirts pisut kasvanud.
Taloon muuttivat heti Muumit. Ja nuorimmainen keksi Muumipeikolle omasta mielestä hyvän paikan. Siellä se kävi istumassa sinä iltana vähän väliä...
***
Majja kolisid kohe sisse Muumid. Ja pesamuna leidis oma arust mõnusa koha Muumitrollile. Seal see käis istumas sel õhtul mitmeid ja mitmeid kordi

Siitä muuten tuli mieleen ,että oletteko koskaan kuulleet, että muumilaaksossa olisi edes yksi vessa... Pystyisin kyllä hyvin kuvittelemaan ,miten Muumipappa unohtaa itteensä vessaan lukemaan lehtiä ja Pikku-Myy kiljuu oven takana..
***
Sellest tuligi meelde, et kas keegi on kunagi kuulnud, et Muumiorus oleks isegi üksainuke pisike vetsuke.. Võin küll ettekujutada, kuidas Muumipapa on únustanud end sinna lehti lugema ja Väike-My kiljub ukse taga..

Huomenna lisää kirppislöytöjä
***
Homme veel pisut kirbuturu leidudest 


6 kommenttia:

  1. Tosi hyvä löytö ja kohtuullisella hinnalla! Minäkin olen nyt jättänyt huutiksen vähän vähemälle, kun meillä on tuo uusi kirppis. Huutiksessa kun nuo postarit useimmiten nostavat hintaa kovasti... =(

    VastaaPoista
  2. Hieno löytö. Ei noita taloja paljon huutiksesta kannata ostaakkaan, juurikin niitten postareiden takia. Omani löysin aikoinaan muutamalla eurolla Kontista ja Linnean talon 8 eurolla silloiselta lähikirpparilta. Molemmat talot oottaa vaatehuoneessa remonttia. =)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä löytö! Meidän Lundby ostettiin joskus kirppikseltä myös, maksoi muistaakseni 10e ja ihan hyvässä kunnossa. Siihen pikku hiljaa on kerätty/askarreltu huonekaluja, isompaa tyttöä ei sitten koskaan oikein kiinnostanut sillä leikkiä, nyt se odottaa että tuo pienempi tuho kasvaa vielä vähän... 3.5vee saattais vielä istua talon päälle eikä se vanhana sitä kestäis. x)

    Aijoo ja kysyin tytöltä tuosta muumi-asiasta, niin se sanoi ettei ne käy vessassa, eihän niillä ole edes pyllyreikää! xD

    VastaaPoista
  4. Ihana "muumitalo" :D ilmankos ne muumit ovatkin niin pulleita kun ei niillä tosiaan ole vessaa(ainkaan näkynyt)hyvä et teidän muumeilla sentään on ;) hih hih

    VastaaPoista
  5. Heidi, Taina - Juu, ne postarit monesti sotkevat hyvät kaupat. Ollaankin viimeaikoina etsitty tarpeellista vaan lähialueilta, pystyy sit itse noutaan pois.
    TaiNa, Onni - Otahan näistä Muumeista nyt sitten selvää ;) mut kiva että on olemassa sellaiset otukset jotka voivat istua pöntöllä vaikka huvikseen :)

    VastaaPoista
  6. hupsis, eka kommenti piti mennä myös Mintulle .. mulla kuusen-neulasia päässä kuin muumeilla..

    VastaaPoista