tiistai 20. huhtikuuta 2010

Minä itte tiistaina. Mina ise teisipäeval

Aamulla oli neiti nuorimmainen hakenud iso-veikan huoneesta sen diabolon ja koetti huhkien ja ähkien ja pomppien matkia iso-veljen temppuja
***
Hommikul oli neiu pesamuna toonud endale venna toast diabolo ja proovis ähkides ja puhkides ja hüpates matkida suure venna temppe.
Saatiin "lelu" palautettu, kun mainitsin sanan tiskikone.. Oi näitä autuaita päiviä mitä tän huushollin porukka varmaankin saa lähiaikoina kokea, kn neiti nuorimmainen on aina niin innokas tekemään kaikkia mahdollisia kotitöitä, ja ihan ITTE -meidän muiden ei tartte kohta tehdä yhtään mitään! Tytöllä on astiakaapissa oma hylly, minne hän kaikki astiat kantaa ja pinoa (siirrän näitä sitten tilanteen mukaan korkeammalle turvaan...)
***
Saime venna lelu tagasi viidud kohe, kui mainisin sõna nõudepesumasin. Oh neid õndsaid tuleviku päevi, millest meie pere peagi nautida saab kui pisi-piigale meeldib hirmsasti teha kõik võimalikke kodutöid, ja täitsa ISE. Tal on nõudekapis oma riiul, kuhu ta kõik nõud kannb ja hunnikussa laob (tõstan neid sealt siis tasa-hilju kõrgemale..)


Sitten olikin aika lähteä hakemaan kaupasta sapuskaa. Ja vaatteita laitettaan tietysti  ITTE (ainakin ensimmäiset 5 minuuttia)
***
Siis oligi aeg minna poodi . Ja riided paneb piiga selga ikka ISE (vähemalt esimesed 5 minutit)

Ulkona  nautittiin aurinkosta, vilkuteltiin linnuille ja ihmeteltiin varjojen asfaltille jättämiä kuvioita
***
Õues peesitasime päikese käes, lehvitasime lindudele ja uurisime asfltile varjude jäetud jälgiLoppuun asti mentiin ITTE. Ja arvatkaa, kuka se kantoi suurperheen ruokaostokset portaita pitkin viidenteen kerrokseen..
***
Lõpuni ISE. Ja võite kolm korda arvata, kes tassis trepist üles meie suure pere söögikotid

Kotiin päästyä ja hetken läähätettyä (ei se tyttö .. minä vaan) leivottiin yhdessä pikainen omenapiirakka pian kotiin tuleville koululaisille.
***
Koju jõudnud ja vähe aega hingeldanud (mitte piiga...ainult mina) küpsetasime koos koolijütsidele õunakoogi.

Huom. tytön päällä ollut tikkitakki oli ensimmäistä kerta tässä muodossa ulkona. Sen kimpussa olin ahertanut monta päivää. Takki on tehty kirppikseltä ostetusta tikkitakista (koko 146) ja takin vuorta varten myöhemmin samasta paikasta ostetusta isosta t-paidasta. Hinta yht. 3 euroa. 
***
Muide. jope mis tirtsul ões seljas oli, käis täna esimest korda sellisel kujul õues. Olin selle kallal olin päris mitu päeva vaeva näinud.  Jope on õmmeldud kaltsukast ostetust jopest (146cm) ja jope voodri jaoks samast kohast ostetud suurest t-pluusist. Hinnaks 3 eurot.

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno tuo sun tuunaama takki! =)

    Mikään ei ole niin ihanaa kuin pieni minä itte-kaveri!

    VastaaPoista
  2. MrsAgatha - Kiitos! Pari kertaa kyllä meinasin luovuttaa ja ihan käsiinkin jouduin muutaman kohdan ompelemaan. Mutta kai se näin menee, että lopussa kiitos seisoo :)
    Minustakin se MINÄ ITTE aika on mahtava, olisi jopa toivottava, että jatkuisi pitempäänkin...jopa yli murrosiän:)

    VastaaPoista