keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Iltalenkillä. Õhtune jalutuskäik

Tänään käytiin taas jättärillä, mut ilman pyöriä ja aika pitkälti kuljettiin eri reittejä kuin viimeksi pyöräilessä.
Ja matkaan taas. Rattaissa on edellen meidän pikkuine tyttö, vaikka ei niin tytön-väriset/oloiset vaatteet päällä olekaan. Pipon olenkin rehellisesti kerrottuna tehnyt pojalleni joskus 11 v sitten...mut tyttökin tykkää kovasti auto-piposta.
***
Täna käisime jälle suure mäe otsas, tõsi läksime ja tulime pisut teist teed mööda kui viimati ratastega käies. Meie tirtsul on peas müts mille tegin umbes 11a tagasi oma pojale...  ja tirtsule meeldib see autoga mütsike väga

Tälläkertaa pääsin minäkin hieman kuntoileen ja sain kantaa tytön portaiden puolesta välistä ylös asti.
***
Seekord sain mina ka pisut trenni teha  ja kandsin pooled treppidest tirtsu süles.
Huipulla tuuli niin kovaa, että vesi valui silmistä ja ei tehnyt hirveästi mieli jäädä ihailemaan maisemia
***
Mäepeal oli niin kõva tuul, et puhus vee silmist välja nii, et polnud sugugi isu jääda imetlema sealt avanevaid ilusaid vaateid


Äkkiä tehtiin lähtöä. Kotimatkalla bongattiin aika äkäinen lintu joka iteksen puskissa metelöi. En uskaltanut kovin lähelle
***
Kähku kodupoole. Koduteel nägime veel ühe üpris pahura linnukese, kes omaette lärmitsedes mäeveerul ringi kolistas. Väga lähedale ei julgenud minnagi.

Ja metsän kautta kotiin
***
Ja metsa kaudu koju 

Kotona paistoi ilta-aurinko ihanasti parvekkeelle, siellä oli mukavan lämmin ja silmäniloksi oli purkissa ekaluokkalaisen eilen koulsta tullessa kerätty kukka-kimppu (ja varmasti uskon, että sen kerääminen pidensi matkan tekoa tunnin verran..)   
***
Kodus paistis õhtune päike mõnusalt rõdule ja seal oli soe. Silmarõõmuks on praegu rõdul purgi sees esimese klassi tirtsu korjatud kimbuke. Tõi selle eile koolist koju tulles ja väitis, et sellepärast tulebki tund aega hiljem, et korjas mulle lilli...  :) 

3 kommenttia:

 1. Onko tämä jättäri Malminkartanon täyttömäki? Yritin kuvista tunnistaa, vaan enpä osaa varmasti sanoa...

  Vanhin poika harrasti nuorempana kilpahiihtoa ja kävivät Malminkartanossa mäkitreeneissä. Portaita JUOKSIVAT ylös ja tietäpitkin alas. Voi huh-huh-huijaa, minulla teki tiukkaa kävellenkin ylös päästä. Nyt pitäis varmaan kontata kun on tuo kunto vieläkin huonompi ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kun on iltaisin niin myöhään valoisaa! Meilläkin asuu takapihalla fasaaniherra.

  VastaaPoista
 3. mude- just se sama mäki, meiltä sinne semmonen vajan kilometrin matka. Siihen edelliseen "pesämuna" aiheeseen palataaksen, niin virossa sitä sanaa ei käytetä siinä tarkoituksessa kuin Suomessa, joten kyllä varmaan virolaisista kuulostaisi oudolta jos sanoisin , että pesämuna on laitettu pankkiin kasvamaan tms.. :)
  Heidi - siinä on näin kouluaikana vaan yksi huono puoli - nuoremmat lapset eivät meinaa millään uskoa, että iltaisin on tultava sisälle JO kahdeksalta, kun siellä on ihan päivä vielä :) Talvella kuin eivät paljonkaan valita klo seitsemän sisääntulo-ajasta..

  VastaaPoista