keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Pitkä viikonloppu. Pikk nädalavahetus

Missä sitä taas on käyty..
***
Kus me jälle käisime..
Kun osa muiden lapsista on talvella pari viikkoa koulusta pois voidaakseen olla jossain lämpimässä maassa, niin minun lapset tulevat mitä ilmeisemmin olemaan talven aikana pari-kolme kertaa pois koulusta, jotta voisimme olla pitkiä viikonloppuja Virossa mökillä... Tällä kertaa oli meillä mukana vaan kolme nuorinta. Isommat saivat harjoitella keskenään kotona olemista.. Tais olla kaikki tyytyväisiä. Itseäni kyllä mietitytti jättää 13 ja 15 v keskenään kahdeksi yöksi kotiin, mutta kai se on jossain vaiheessa aloitettava se harjoittelu. Ja hyvin pärjasivät! Ei mitään ongelmia. Kotiin kun tultiin myöhään tiistain iltana, niin isommat olivat tehneet meille lämpimiä voileipiä, imuroineet kämpän ja jopa viikanneet pyykitkin, jotka olivat jääneet sohvalle..  Ihanat! Mökki-tekemisistä pian enemmän toisessa blogissa, kunhan saan ajatukset kasattu ja kuvat katsottu.
***
Kui mõned lapsed on talvisin koolist ära, et vanematega paar nädalat kusagil soojal maal veeta, siis minu lapsed tulevad edaspidi ilmselt olema talvel mõned päevad koolist ära, et me võiksime olla oma Eesti maakodus pikendatud nädalalõppe. Seekord oli meil kaasas vaid kolm nooremat ja suuremad said harjutada üksi kodus olemist. Kõik olid rahul. Ise ikka natuke põdesin, kui 13 ja 15 a omapead kaheks ööks koju jätsin, aga kunagi peab ju sellist asja ka harjutama hakkama. Ja väga kenasti said hakkama. Ei mingeid probleeme. Kui teisipäeval õhtul hilja koju jõudsime, ootasid meid soojad võileivad ja tolmuimejaga puhtaks tõmmatud põrandad. Isegi ühe kena pesuhunniku olid nad diivani nurgast ära kappidesse organiseerinud. Nii tublid! Aga maakodu-tegemistest tuleb rohkem juttu teises blogis, niipea, kui saan pisut oma mõtteid koondatud ja pildid läbi käidud.

5 kommenttia:

 1. Tublid lapsed sul! Ja maal võib ikka väga mõnus olla!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä teidän mökkireissut ja ihan mahtavaa, että isompiin lapsiin voi luottaa!

  VastaaPoista
 3. Mönus pilt, too aida pimedusest tehtud :-)
  Aga lastele tuleb töesti vöimalusi anda SUURENA käituda. Ja pesa punumiseks ikka jaksu ja önne ja mis köige tähtsam, palju tegemisröömu!

  VastaaPoista
 4. Tunnelmallisia mökkikuvia taas!

  Kyllä aina on vähän jännittänyt, kun on teinejä ensimmäisiä kertoja yksin kotiin viikonlopuksi jättänyt. Mutta kuten sanoit, onhan sekin askel joskus otettava.

  Kyllähän se on kannustanut muruja olemaan ihmisiksi, kun tietävät, että lieka kiristyy jos ranttaliksi pistävät ;)

  VastaaPoista
 5. Villapeikko - tublid jah :) Maal oleks meil muidugi mõnusam, kui toas soe ja puhas oleks, aga ehk kunagi jõuame ka selleni :)

  Jassu - :)

  Sirtsutirtsu - peab andma jah võimalusi, teaks ainult alati täpselt, et millal see õige aeg on :)

  Kikka - näin se taitaa olla, eihän sitä seuraava kerta ihan heti tulisi jos mokaisivat :)

  VastaaPoista