perjantai 7. tammikuuta 2011

Ottakaa tai jättäkää! Võtke või jätke!

.. tämä vuosi siis. Tuli ilman kysymättä ja täällä nyt mollottaa seuraavat 12 kuukautta,  melkein. Ei kai auta ku sopeutua. Toivottovasti tulisi nyt ainakin yhtä hyvä kuin edellinen, ainahan voi tietenkin  koittaa paremmaksikin pannaa. Toivottavasti tulee hyvä vuosi (kissoineen päivineen)  kaikille tämän blogin lukijoillekin!!! Näitä kissan päiviä saapi kait toivottaa vasta, kun kiinalaisten uusi vuosi alkaa, eli  joskus helmikuussa. Meillä on lähtenyt tämä vuosi ihan mukavissa merkeissä pyörimään. Vuoden ekana päivänä asennettiin meille uusi tiskikone (vanha kun oli siinä kunnossa, että viiimeisen kuukauden toimii melkein käsin veivaamalla...) - se on varmaan ihan hyvä tapa aloittaa uutta vuotta, vai mitä? Olen myös tuhlannut aikaani tietokoneella "rakentamassa" meille kuvakirjaa viimevuotisista kuvista. Sain nimittäin syksyllä kameraa ostaessaan kaupan päälle Eirikuvan ilmaisen kuvakirjan. Voitte uskoa, että useamman tunnin olen sen kimpussa ahertanut, onneksi nyt sujuu jo hieman nopeammin ja toivottavasti saan sen tämän viikonlopun aikana valmiiksi. Luultavasti saan kuvakirjaan sijoitettu noin 300 kuvaa...   Joo, ja ehdittiin jo käymään mökilläkin. Mies kun unissakin kävi siellä hommia paiskimassa, niin oli mentävä. Mökki-kuvioista löytyy jo  jotain pientä TÄÄLTÄKIN,  joten tästä en sen enempää. Sen verran vaan, että jo eilen katsottiin, että pääsisimmekö jo pian uudestaan... Mutta asiasta toiseen, kuusi seisoo meillä vielä komeasti olohuoneessa eikä ole ollenkaan sen näköinen, että olis lähtemässä takaisin laatikkoon ja alakerran varastoon. Puhuttelun paikka. Nuorimmaisesta on tullut viimeisen reilun kuukauden aikana " DVD-tapittaja". Tyttö joka ei aikaisemmiin edes vilkaissut tv-tä, saattaa nyt istua puoli päivää katsomassa Franklinin, Myyrän ja Muumien seikkailuja. Hoitaa itse kaiken tarvittavan - aamulla laitta laitteet ja levyn päälle ja illalla nukahtaa tv-n eteen (no, pari kertaa tätä viimeistä on päässyt käymään).  Kokemuksen perusteella se kausi ei onneksi kestä kovin pitkään, joten katsokoot nyt.
***
.. see aasta siis. Tuli ilma luba küsimata ja istub siin nagu käkk järgmised 12 kuud, pea-aegu. Mis muud, kui tuleb leppida ja proovida kohaneda. Loodame, et on teine vähemalt sama hea kui eelmine, no ja parem võib ju alati proovida olla. Loodan, et ka kõigile selle blogi lugejatele tuleb hea aasta!Et elaksite  sel aastal nagu kuninga kassid! :) Kuigi jah, kassi-aasta alguseni on veel pisut aega.. Meil on aasta alganud päris mõnusalt. Kohe esimesel päeval asendasime endale uue nõudepesumasina (vana käis viimasel ajal peaaegu vändaga) ja see on ju hea märk! eks ole! Olen veetnud palju aega arvutis "luues" meile pildiraamatut eelmise aasta fotodest. Kui endale sügisel uue kaamera ostsin, sain kauba peale tasuta Eirikuva pildiraamatu - aga eks see tuleb ju ise kokku panna.. Võite uskuda, et olen pikki tunde selle kallal pusserdanud, aga no nüüd läheb juba ladusamalt ja loodan, et saan selle nädalavahetusel valmis. Oma 300 pilti loodan sinna ära mahutada...  Jaa, ja oma Eesti majakese juures käisime ka tiiru ära. Mees ju käis unes ka seal tööd lõhkumas, nii et pidime ju minema! Majakese juttu on pisut juba SIIN ka, nii, et sellest ma nüüd rohkem ei lobise.  Ainult nii palju, et juba eile vaatasime, et kas oleks võimalik varsti jälle minna..  Aga. Kuusk seisab meil ikka rõõmsalt toa nurgas ja pole seda nägugi et hakkaks tagasi keldrisse minema, kes teab äkki üldse ei kavatsegi..  Meie pisitirtsust, kes veel mõni aeg tagasi üldse teleka poolegi ei vaadanud, on viimase kuu jooksul välja arenenud usin DVD- vaataja. Pool päeva võib istuda teleka ees ja vaadata Fränklini, Mutionu ja Muumitrollide seiklusi ja ikka sama plaati kümneid kordi . Kuna varasemast kogemusest tean, et see läheb varsti  mööda, siis olen lasknud vaadata. Pealegi, kui tirts teeb kõik ise - hommikul paneb ise aparaadid käima ja plaadid peale jaõhtul jääb teleka ette magama (no seda viimast on tegelt vaid paar korda juhtunud)
***
Jokunen kuva vielä
***
Mõni pildike ka

Letti-Leena 2,5 v
***
Patsi-Leenu 2,5 a
 Virossahan on nyt eurot käytössä ja hintoja on nostettu viime kesästä aika kivasti. Sellainen purkillinen aprikooseja maksoi kuitenkin hitusen alle euron. Ihan kiva purkki mun mielestä!
***
Eesti on ju nüüd eurod kasutusel ja hindasid on võrreldes eelmise suvega üksjagu tõstetud. See tore purgike aprikoose maksis siiski veel sutsu alla euro. Vahva purgike minu arust!

Hakee itse itselleen välipaloja..
***
Käib ise kapi kallal...

4 kommenttia:

 1. Suloisia kuvia Letti-Leenasta ;) Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle Eve! Toivottavasti pääsette käymään ihanalla mökillänne usein ja juttuja ja kuvia sieltä olisi ihana nähdä :)

  VastaaPoista
 2. Mökkeilty siis, näin ajattelinkin kun et ole päivitellyt.

  Mukavaa alkanutta vuotta teidän porukoille!

  Ja ihanaa, mökkiblogi. Täytyypä seurata...

  VastaaPoista
 3. Nii, nüüd panen su Eesti pesa punumise kah endale blogrolli, et selle vahva ettevötmisega kursis olla. Igatahes, palju jaksu, önne, röömu ja kordaminekuid!!!! Nautige.

  VastaaPoista
 4. Marika - kiitos! Mökkiblogia tulee todennäköisesti päivitetty enemmän kausittain - käyntien jälkeen varmaan enemmän, väliaikoina hieman vähemmän, jokatapauksessa tervetuloa vaan sinnekin lukemaan ja katsomaan! :)

  Kikka - no, ei siellä mökillä oltu kuin kaksi päivää. Jotenkin lasten loma-ajat on vaan niin kiireista aikaa, ettei aina koneelle ehdi :)

  sirtsutirtsu - tore :) Aitäh! :)

  VastaaPoista