tiistai 25. tammikuuta 2011

Minne eteenpäin?

Tällä kertaa juttua esikoisesta. Yläaste on ihan pian ohi ja nyt tyttö on jo pari kuukautta miettinyt, että minne sitten jatkaisi. Vielä eilen kehityskeskustelussa luokanvalvojan luona oli olo hieman toivoton, kun ei mieluisaa paikkaa ollut tytölle vastaan tullut. Tänään tuli tyttö koulupäivän jälkeen kotiin ihan eri tunnelmissa. Oikea koulu on nyt löytynyt! Kävi tutustumassa Helsinkin Mäkelänrinteen kouluun... Ja sinne hän nyt tahtoo. Kuulemma ihan sama mille linjalle. Urheilupuolesta en ole varma, riittävätkö tytön rahkeet (tanssin puolelle), vaik hyvä hän hip-hopissa on siihen nähden, että vaan pari vuotta harrastanut, mut kait siinä pitäisi muistakin tanssilajeista olla jonkinlaista kokemusta? Normi linjalle pääsis todistuksen perusteella aika kivuttomasti, ainakin jos viimevuotisiin keskiarvoihin vertailee. Mut sitten on vielä tämä merkonomi-linja, eli lukion ohessa suoritetaan merkonomin tutkinto ja siihen vaaditavista pisteista (jotain 15,..) ei ole minulla hajuakaan, että mistä ne koostuu.. - ilmeisesti todistuksen keskiarvo + jonkinlaiset testit? Osaako joku valaistaa minua? Tai pitäisikö minun ensin kysyä tytöltä, heitä todennäköisesti valaistiin tänään myös tässä asiassa.. :)  Minusta olisi aika näppärä, jos tyttö saisi samalla tutkinnonkin.. mut jotenkin tuntuu, ettei hän minulta kysyy :)  Onko kellään teistä lukijoista Mäkelänrinteen koulusta mitään kokemusta?

2 kommenttia:

  1. Valitettavasti en osaa sanoa tuosta koulusta mitään, mutta mukava että tyttärellesi on suunta selviämässä! Tuossa iässä alkaa olla jo niin, että vanhempien mielipiteitä ehkä kuunnellaan, mutta lopulliset päätökset tehdään lopulta itse ja niin sen pitäisi ollakin, koska nuoren omasta elämästä ja tulevaisuudesta on kyse ja hän se elämäänsä lopulta elää, ei kukaan muu. Toki jos ei tiedä mihin jatkaa on tärkeä saada neuvoja ja tukea vanhemmilta.

    Luulenpa, että noista pisteistä sun muista tulee tuossa vaiheessa aika hyvät tiedot koululta opolta, joten kannattaa kysellä tyttäreltä niistä, hän varmasti tietää ja jos ei vielä niin pian varmasti :) Tuo lukio & ammatillisen tutkinnon yhtä aikaa suorittaminen on hieno juttu, tosin varmasti aika raskasta hommaa. Mutta oikealla asenteella siitä varmasti selviää!

    VastaaPoista
  2. Marika - Totta joka sana! Täytyykin huomenna kysellä tytöltä tarkemmin, hän kun ei edes mainitsenyt tätä merkonomi-linjaa, huomasin sen itse, kun kävin tässä illalla koulun kotisivuilla :) Joten on kutina, että hän ei ole siitä merkonomin tutkinnosta kovin kiinnostunut, vaikka päätä riittäisikin :)

    VastaaPoista