tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tiistain turinoita. Teisipäevased lood

Jäitä hattuun... ei kun kulhoon.... Aamulla herätessä huomasin, että pakastimen ovi oli eilen illalla jäänyt jonkun jäljiltä hieman raolleen. Onneksi pakstimessa  ei ollut paljon mitään. Ja lapset olivat onnessaan kun saivat syödä aamupalaksi mielin määrin puoliksi sulanneita mehujäätelöitä. Muutaman litran pakastettuja raparpereita jouduin "uudelleen käsittelemään". Osasta tuli piirakkaa ja osasta hilloa. Kaapista löytyi myös kilon klöntti piparitaikinaa, joten se "meni pipar(e)iksi". Päivän ruuaksi syötiin pakastimesta löytyneet ranskalaiset (joista lapset olivat erittäin riemuissaan) ja  vihannekset (joista lapset olivat erittäin näreissään) Eipä tarvinnut kaupasta hakea kuin leipää ja maitoa ja jogurttia ja margariinia ja kananmunia ja salaatti-aineksia ja hedelmiä ja ...
***
Hommikul ärgates avastasin, et sügavkülmiku uks oli kellelgi eile õhtul pisut praokile jäänud. Õnneks seal suurt midagi polnud. Ja lapsed olid õnnest rullis, kui said hommikusöögiks süüa nii palju pooleldi sulanuid mahlajäätiseid kui sisse mahtus. Mõned liitrid rabarberit pidin siiski "ümbertöötlema". Osa Koogi peale, osast moosi. Kapis oli ka üks pakk piparkoogi tainast, nii et piparkooke saime täna kah. Päeva söögiks tegime siis kapist leitud frii-katuleid (laste suureks rõõmuks) ja juurvilja segu (laste suureks nördimuseks). Polnudki vaja täna poest osta muud kui leiba ja piima ja margariini ja jogurtit ja kanamune ja salati-aineid ja puuvilju ja...

Jää
___________





Maidoton ja munaton raparperipiirakka, sisältää vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, vaniljan makuista Keijun Soygurt'tia ja Pirkan Juoksevaa Kasviöljyvalmistetta. Kaikkea näppituntumalla. Ei muuta. Ai niin, raparperia tietenkin..
______________________________


Piparit gluteenittomasta ja maidottomasta taikinasta, en jaksannut muoteilla leikkiä.
____________________


Raparperihilloa pari litraa


Tänne vielä pari kuvaa itsestäni, tä onkin aika hauska leikkii.. :)

_____________________

Viimeisellä kuvalla lähetetään terkut ja kiitokset Karttulaan !
Näissä varusteissa kuljettiin koko ilta :)

3 kommenttia:

  1. No tulipahan pakastin sulatettua :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka huono tuuri! Mutta onneksi ei ollut paljon pakkasessa tavaraa ja hienosti olet saanut "uusiokäytettyä" pakastimen sisällön yhdellä kertaa :) Nami raparperipiirakkaa ja pipareita! :) Ei ihme että lapset on olleet innoissaan.

    VastaaPoista
  3. Jellona - niinpä, ja pidetäänkin nyt kaappi vähän aika tyhjänä, ainakin lomamatkan yli..

    Marika - tosiaan, kiitin onnea, etten ollut varastoinut talvea varten esim. kilo tolkulla mansikoita kuten viime vuonna..

    VastaaPoista