sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ei kummoisempaa. Ei midagi erilist.

Lauantai tuli ja meni. Aamulla heti kahdeksalta mentiin nuorimmaisen kanssa taas palstalle. Tällä kertaa tyttö halusi pyöräillä sen 3 km lenkin. Ihan omalla pyörällä. Osaa jo kohtuu hyvin ohjata, mutta kun nyt on kuvioihin tullut myös polkeminen, niin näiden yhdistäminen vaati vielä aika lailla harjoittelua... Oltiin kuitenkin jo puolessa tunnissa perillä... Ja ei käyty palstalla kuin kääntymässä, koska neiti päätti lähteä parin mansikan ja parin minuutin ihmettelyn jälkeen  takaisin kotiin. Ei auttanut mikään ja näin äiti lampsii kiltisti perään... Paluu-matkalla pyöräilyintoa riitti tasan matkan puoliväliin, sen jäkeen tyttö työnsi pyörää ja äiti veti.. ja aika pian roikkui tyttö toisessa kainalossa ja pyörä toisessa. Päästiin kuitenkin kotiin. Kameraa ei ollut mukana, olisi ollut vain tiellä, joten pyöräilykuva on kahden viikon takaa.
***
Laupäev tuli ja läks. Hommikul kaheksa paiku läksime pesamunaga taas aiamaale. Seekord piiga tahtis minna oma rattaga (edasi tagasi 3km). Oskab juba päris kenasti juhtida oma ratast, aga et viimastel päevadel on hakanud ka väntama, siis nende kahe oskuse kokkupanemine nõuab veel harjutamist... Poole tunniga olime siiski kohal. Aiamaal käisime lihtalt suunda vahetamas, sest piiga ei olnud nõus olema seal kauem, kui 2 maasika söömise peale aega kulus. Ei aidanud miski ja niin ma läksin siis kenasti tema järel lönts-lönts kodu poole. Tagasiteel jätkus sõidutahet poole teeni. Siis tirts lükkas ja mina tõmbasin... ja varsti tassisin seljas nii tirtsu kui ratast. Õnneks jõudsime ikka koju. Fotokat aiamaale kaasa ei võtnud, oleks seal ainult ees olnud, seega see rattapilt on juba oma paar nädalat vana
Pyörä kun saatiin lukkojen taakse ja muu perhe herätetty (no, oli ne jo hereillä..) haettiin kaupasta päivän ruuat ja jäätelöä, jäätelöä ja jäätelöä. Iltapäivällä pistettiin isommat lapset miehen kanssa pihalle (no, lähtivät ihan vapaaehtoisesti jonnekin ajelulle) ja itse nukuttiin kunnon päikkärit (en mä muuten nyt jaksaisikaan täällä istua).
 Toivat kotiin tullessa mulle kukkia!  
***
Kui siis saime ratta lukkude taha ja muu pere üles aetud (noh, eks nad olid juba üleval..) käisime koos poes ostmas meile päeva söögid ja jäätist, jäätist ja jäätist. Pealelõunat saatsin mehe suuremate lastega kodust välja (noh, tegelt läksid ikka vabatahtlikult kusagile autoga sõitma) ja ise magasime tublid lõunauinakud (ega ma muidu siin istuda ei jõuaks..)
Tõid teised koju tulles mulle lilli!


Illalla mentiin vielä uimaan. Otin kameran mukaan, mutta en sitten kuvamut paljon mitään, kun olin nuorimmaisen kanssa vedessä..
***
Õhtul käisime veel ujumas. Fotokas oli küll kaasas, aga ega ma eriti pilte ei teinud, sest olin tirtsuga vees..Sen näköisessä paikassa käytiin. Minä olin ekan kerran.
***
Sellises kohas käisime. Mina esimest korda


Ja vaatekoppia kun ei löydetty, niin tämä neiti ei sitten suostunut uikkareita puskassa, tai pyyhkeen takana vaihtamaan.. Ei sitten uinut ollenkaan..
Nyt ovat kaikki nukkumassa. 8 ja 9v tytöt ovat jo reilun viikon nukkunut partsilla ja nuorimmainenkin käy siellä nukahtamassa, nukkuisi hänkin siellä varmaan nätisti päiväunet ja koko yönkin, mutta äiti mokoma kantaa aina sänkyyn. Ehkä sitten ensi kesänä..
***
Ja kuna me ei leidnud sealt riiete vahetamiseks mõeldud kohakest, siis pildil olev 9a neiu ei olnud nõus ka mujal riideid vahetama ja jättis üldse ujuma minemata!
Nüüd kõik juba magavad. 8 ja 9a tirtsud on jub aüle nädala maganud rõdul ja ka pesamuna käib seal magamajäämas. Eks magaks temagi seal kenasti nii omalõunauinakud ja öö-unedki, kui see emme teda tuppa voodisse ei kannaks.. Ehk siis järgmisel aastal..


4 kommenttia:

 1. Partsilla nukkuminen oli lapsena ihanaa kesäkivaa!!!

  Meilläkin nukutaan sillointällöin iskän luona, meillä on omassa taloyhtiössä niin paljon äänekästä yöeläjää, ettei se onnistu...

  Olitteko plotilla uimassa, näyttäis vähän siltä? Mekin käydään toisinaan, mummi asuu siinä lähistöllä...

  VastaaPoista
 2. Kikka - Jep, plotilla oltiin, rehellisesti sanottuna, en tiennyt koko paikan nimeäkään... Jos joku olisi kysynyt, että missä kävitte, niin olisin sanonut, että jossain Pirkkalassa :) Nyt ihan piti googlen kautta kattoa, että mikä Plotti :)

  VastaaPoista
 3. Hah-hah, Pirkkalassa :)
  Aika pitkät on teidän iltauimareissut ;)

  VastaaPoista
 4. Kikka - niinpä :) väkisin tässä blogia pitäessään viisastuu ;)

  VastaaPoista