lauantai 3. heinäkuuta 2010

Perjantaimme. Meie reede.

Olen viime päivinä koettanut hieman tutustua kameraani. En kyllä kovin menestyksekkäästi, kun ohjekirja on venäjänkielinen ja alan sanasto lähes olematon, mutta joitakin uusia ulottuvuuksia olen löytänyt. Kamera oli mukana hiekkalaatikolla, kasvimaalla ja keittiössä. Kuvat ovat lähes käsittelemättömät.. tosi pientä hienosäätöä vaan on tehty.
***
Olen paari viimase päeva jooksul proovinud pisut oma fotokat tundma õppida. Mitte küll eriti edukalt, sest kasutusjuhend on vene keelne ja ala sõnavara on mulle üpris võõras, sellegipoolest olen saanud selgeks mõned uued nipid. Kaamera oli kaasas liivakastis, aiamaal ja köögis

Toki, ihan hiekkalaatikko-kuva en esille laita, liukumäki saa kelvata. Kuvassa tyttäret Lotta, 9v ja Vivi, ihan pian 2v
***
Päris liivakastist siiski pilti välja ei pane, aga liumägi ajab ju ka asja ära. Pildil tütred Lotta, 9a ja Vivi, kohe-kohe 2a.
_________________________________________

Meidän viljelypalstasta  puolet on ihanaa luonnon niittyä (jonkun mielestä se varmaankin on vaan hoitamaton kasvimaa, mutta minä koetan ajatella posittiivisesti..) ja sieltä saa aivan ihania kukkasia kotiin maljakkoon. Mansikoiden päältä oli revitty harsot sivun ja mansikat syöty pois.. mut ajatellaan posittiivisesti, seuraavaksi kerraksi on varkaille yllätys -  jätin haravan piikit pystyssä, penkin viereen harson alle piiloon.. siis että olen kamala kostonhimoinen akka..!! Seuraavaksi kerraksi olen itse tietenkin unohtanut koko asian ja saan haravan varrella suoraan naamaan..  Joten, jos viikon päästä näette tädin, jolla haravan varren jälki keskeellä naama, niin se olen minä..  (lapsia en sit ota varalta kasvimaalle mukaan..)
***
Osa meie aiamaast on nagu kena puisniidukene (mõne arvates küll pigem umbrohtu kasvanud aiamaa, aga eks ma proovin ikka positiivselt asjadele läheneda..) ja sealt saab koju vaasi ilusaid lillekesi. Maasikate pealt oli kate maha teise otsa tõmmatud ja maasikad ära söödud. Aga olegem ikka positiivsad, panin varastele järgmiseks korraks üllatuse... pistsin katte ääre alla reha, nii et piid püsti.. - olen ikka üks kole kättemaksuhimuline nõia-ella!! Järgmiseks korraks olen loomulikult "vargalõksu" unustanud ja saan ise rehavarrega näkku..  Lapsi igaksjuhuks siis kaasa ei võta.
_____________________________________________
Meidän keittiössä on viime päivinä nautittu tyrnimehusta. Ostin kaupasta hirmu kalliin pullollisen ihka aitoa ja puhdasta tyrnimehua ja sitä nyt pikkuhiljaa lipitetään. Kiitos voimakkaalle maulle, on tosi riittoisaa. Laimennettaan veden kanssa suhteessa noin 1:7, jopa vähemmänkin saa mehua laittaa, ja sokeria sekaan (hunaja olis kyllä paremoi vaihtoehto). Laitan aamulla kannullisen valmista mehua jääkaappiin ja sitten on hyvä välipalan aikana ottaa. Meillä kun on mehut ja limsat aika harvinaista herkkua, niin lapset on ihan onnessaan.
***
Paar päeva tagasi ostsin suure raha eest astelpajumarja mahla. Sellist priimat kraami, kuhu miskit lisatud pole. Teen hommikul kannu täie mahla valmis ja siis päeval hea võtta. Kuna meie kodus on mahlad ja limonaadid väga haruldased külalised, siis lapsed on ka jube õnnelikud ja joovad he meelega :)
__________________________________________
AI NIIN. MEILLE TULI TÄNÄÄN UUSI AUTO. 
Vanha myytiin pois viime sunnuntaina ja nyt mennään huomenna  uudella kaaralla Turkuun asti koeajolle. Siellä ne Keskiajan Markkinat...

IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
***
ILUSAT NÄDALAVAHETUST KÕIGILE!

1 kommentti:

  1. Kauniita kesäisiä kuvia! kukkaistyttö-kuva on ihana!

    VastaaPoista