torstai 8. heinäkuuta 2010

Nyt Karri syö.. Nüüd Karri sööb..

Tapahtui tänä iltana.. Nuorimmainen Vivi söi kulhosta rypäleitä, oli napsinut jo aikamoisen määrän ja muutama oli enää jäljellä. Poikani Karri tuli keittiöön ja mies sanoi, että Karri voisi nyt syödä ne loput. Sen kuullessa  tunki tyttö äkkiä viiimeiset pari marjaa suuhun ja sanoi suu täynnä ja kulhossa vaan varret :  "Nyt Karri syö loput!"

Juhtus täna õhtul. Pesamuna Vivi sõi kausist viinamarju, oli söönud juba palju ja mõned üksikud olid veel järel. Karri tuli kööki ja mees ütles Vivile, et las Karri sööb need mis järel . Tirts toppis kähku kõik viimased marjad suhu ja teatas suu punnis ja kausis ainult varred, et "Nüüd Karri sööb, mis järel!" 
***
Tähän tupakointi aiheeseen palaten, muistui tässä mieleen tilanne noin 11 vuoden takaa. Olin pojan (silloin 2v) kanssa kävelylenkillä, ja yhtäkkiä poika huusi, että TULIPALO, TULIPALO. Ei kyllä näkynyt missään. Hetken päästä taas " Tulipalo, tulipalo" . Sitten huomaasin vähän matkaa meidän edessä kävelevän tupakoivan miehen ja aina kun kaveri puhalsi savua ulos, niin poika huusi kun palosireeni, että " Tulipalo, tulipalo"..

Peab ikka veel selle suitsetamise teema juurde tagasi tulema. Tuli meelde olukord umbes 11a tagasi. Olin pojaga (siis 2a) õues jalutams, kui äkki poiss hõikas, et "Tulekahju, tulekahju!". No mina küll kusagil ei näinud.. Natukese aja pärast taas "Tulekahju, tulekahju". Siis märkasin meist pisut maad eespool kõndiva meesterahva, kes suitsu tõmbas ja igakord kui mees suitsu välja puhus hõikas Karri, et "tulekahju, tulekahju"..

Kuvat eivät ole ihan tuoreita ja toinen ollut täälläkin jo esillä hieman erinäköisenä, pahoittelut tästä. Kuvissa kuitenkin tarinoiden sankarit sulassa sovussa...

PS. Vink, vink..Tämä on sitten jo toinen postaus tältä päivältä ;)

4 kommenttia:

 1. Haha, vai olisi Karrin pitänyt varret sitten syödä!

  Ihana tämä sinun blogisi, kun tässä samalla oppii uuttakin.. Mikä mahtava sana, 'tulekahju'! :-D

  VastaaPoista
 2. Jassu - juu, jos poika olisi huutanut viroksi (muistaakseni huusi suomeksi), kaveri olisi varmaan kuullut, että "tule,kahjo" :)

  VastaaPoista
 3. Teillähän on näköjään koko perhe asettumassa poikkiteloin tupakoijien tielle :)

  Mä olen itse nuorempana polttanuut, mutta enää ei tulisi mieleenkään vetää sätkää huuleen...

  Tupakanhaju on kyllä yksi inhottavimmista lemuista. Me asutaan neljännessä kerroksessa ja toisinaan tupakanhaju nousee tänne asti tuosta pihalta. Yöks!

  VastaaPoista
 4. Kikka - no ei nyt ihan :) mielestäni aikuiset saavat tehdä mitä haluavat, kunhan eivät häiritsee/vahingoita tekemisillä muita. Nostan kyllä hattua kaikille jotka ovat pystyneet lopettamaan, ei ole kuulemma ihan helppoa sekään..

  VastaaPoista