sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pika-piknik. Kiir-piknik.

Jatkoa edelliselle postaukselle. Haettiin sitten nuorimmaisenkanssa meille herkku-eväät ja sovittiin isompien kanssa että lähettään 200m päähään lähipuistoon eväsretkelle ja tällä kertaa vaan omalla porukalla, tarkoittaen, että kaverit eivät tällä kertaa pääse mukaan. Kori oli herkullinen ja kaikki kolme tyttöä olivat retkestä innoissaan! Olin ostanut ylläriksi vielä pienen kirjan "101 kysymystä ja vastausta lapsille" aiheena historia ja itselleni Deko lehden (asuntomessu-talojen esittelyineen) Ulkona oli mukava pilvipouta ja just ihana ilma syödä puistossa eväitä, lueskella ja katella pilviä.
***
Piknikul käidud. Ilm oli mõnus ja söögid ahvatlevad ja  nii me kõik koos suundusime rõõmsameelselt 200 m kaugusele pargikesse piknikule. Lastele olin ajaviiteks ostnud raamatu "101 küsimust ja vastust lastele" teemana ajalugu ja endale ajakirja tänavuse elamu-messi majadest. 


Omille lapsille olen opettanut (ainakin olen yrittänyt opettaa), että jos kaverieden perheet ovat lähdössä esim.piknikille lähipuistoon ja eivät kutsu heidät mukaan, niin se tarkoittaa, että perhe haluaa viettää hieman omaa aikaa ja silloin ei saa mennä häiritsemään. Kaikille meidän pihan lapsille sitä ei ole näköjään kotona opetettu.... koska aika pian oli muutama tyttöjen  leikkikaveri liittymässä meidän seuraan. Ens kerralla mennään hieman kauemmas..  tai vaihtoehtoisesti laitetaan eväät koko kylälle...
***
Olen proovinud oma lastele õpetada, et kui sõprade pered lähevad näiteks piknikule lähi-parki ja neid kaasa ei kutsuta, siis see tähendab, et pered tahavad veeta oma aega ja siis neid segama ei minda. Ilmselt kõigile meie hoovi lastele seda õpetatud ei ole.. Järgmine kord läheme pisut kaugemale.. või siis võtan kaasa söögid kogu külale...

5 kommenttia:

 1. Ihanaa kesäpuuhaa teillä vietetty ja tuo piknik-tarjoilu oli ihan vimpan päälle! Ei ihme, että kaikki muutkin lapset yrittivät päästä jaolle. Seuraavan kerran kannattaa tosiaan lähteä vähän kauemmaksi :-D

  VastaaPoista
 2. Näyttipäs ihanalta tuo teidän piknikki! Samaa mieltä Jassun kanssa, kannattaa ehkä mennä ensi kerralla kauemmaksi, tai varautua "ylimääräisiin" piknik-vieraisiin :)

  Olen huomannut saman, että kasvatuksessa on eroja. Osalla poikani kavereista on erittäin hyvä ja kohtelias käytös, kun taas osa on kylässäkin kuin kotonaan, mennään jääkaapillekin ihan tuosta noin vaan katsomaan, olisko ruokaa!

  VastaaPoista
 3. mmmhhhhh. Nam nam. Looks delicious!

  VastaaPoista
 4. NamNam mikä eväskorin sisältö.
  Minäkin olisin varmaan pyrkinyt jaolle jos olisin samaan puistoon sattunut ;)

  Ei vaan, oikeasti minuakin joskus rasittaa tuo kavereiden mukaan pyrkiminen. Ihan niinkuin sekin, että omat pyytää että voiskos se ja se tulla mukaan.Meidän 8-v on oikein mestariruikuttaja tässä asiassa!!!

  Välillä on ihan kiva tehdä kaveriretkiäkin, mutta kyllä on kiva viettää aikaa ihan vaan omalla porukallakin.

  VastaaPoista
 5. Ajattelin seuraavalla kerralla järjestää piknikin koko pihan lapsille ihan omalle pihalle, sen jälkeen voin taas rauhallisin mielin suunnnitella perhe-piknikkia jonnekin hieman KAUEMMAS :)
  Ja vaik näitä omia ooon yrittänyt tietyllä tavalla kasvattaakin, niin enhän minä kuitenkaan voi tietää, miten ne sitten loppupelissä kylillä käyttätyy .. saatta olla aikamoisia tyrkkyjä nekin.. :O
  Meilläkin just 8v ottaisi kaverit mukaan ihan joka paikkaan

  VastaaPoista