tiistai 1. maaliskuuta 2011

Varasuunnitelmat.. Tagavara-plaanid..Sellaisia lappusia olen virkannut viimeisen viikon. Ihan isoäidin-neliöiksi  en kehtaisi näitä sanoa, kun ovat "yksivärisiä" ja hieman isohkoja.. mutta sinnepäin. Suurellinen suunnitelma on tehdä näitä sopivan kokoisen kesäisen peiton verran. Laskin tänään, että 20 kpl on valmiina ja ainakin 46 samankokoista on tehtävä lisää, todennäköisesti enemmänkin.. Nyt sitten tuli pieni ongelma. Kyseinen lanka loppui ja että kyseessä on puuvillalanka, niin varastostani löytyy jonkinnäköistä puuvillalankaa enää ehkä parinkymmenen lapun verran... Täytyykö mun nyt ostaa lisää lankaa, mikä ei olisi ollenkaan tarkoituksenmukaista, tai kehitellä VARASUUNNITELMIÄ.. Viimeiset olis hyviä olla olemassa myös siinä tapauksessa jos innostukseni loppuisi kesken kaiken..  Jos pistäisi lappusten väliin pari kerrosta huopakangasta, tai fleecea saisi esim. aikamoisen läjän epäkäytännöillisen vaaleita patalappuja... Muutaman sohvatyynynkin saisi, mutta näille ei oo tarvetta. Lappu-liiveistä en niinkään pidä, joten se ei ole vaihtoehto... Pöytäliinaksi liian paksuja.. Pesulappuja saisi kans muutaman... Tai sitten ihan pienen peiton.. Pakko kait jotenkin tsempata itteeni tekemään peitto valmiiksi, vaikka joutuisinkin ostamaan muutaman lankakerän...
***
Selliseid lapikesi olen viimase nädala joooksul heegeldanud. Suur plaan oli teha neid ühe paraja suurusega suvise tekikese jagu. Täna lugesin kokku, et 20 lapikest on juba valmis ja vähemalt 46 sama suurt peab veel tegema, ilmselt isegi rohkem.. Nüüd siis tuli väike probleem vastu. Lõng sai otsa ja et tegemist puuvillase lõngaga, siis sedasorti lõnga kraabin ehk kapinurkadest kokku veel paarikümne lapikese jagu..  Kas ma pean nüüd siis tõesti lõnga juurde ostma, mis ei sobi nagu algse lõngahävitamise ideega hästi kokku või pean väljamõtlema tagavara-plaanid. Viimased oleks head olemas olla ka sel juhul, kui mul heegeldamise tuhin enne õiget aega otsa saab. Kui paneks lappide vahele näiteks vilti, siis saaks paraja hunniku ebapraktilist värvi pajalappe... Mõne padjakese saaks kah, aga neid pole vaja. Lapi-vestikesed ka pole min u maitse järgi.. Laudlinaks liiga paksud.. pesulappe saaks kena portsu.. Või siis pisikese tekikese. Peab vist lihtsalt proovima tekk valmis teha, isegi kui peaks selle jaoks mõne kera lõnga juurde ostma..

5 kommenttia:

 1. Noh, aga kui Sul äkki leidub mõni sobiv pehme kangas või kasutult seisev riideese, saad ehk kokku kombineerida need lapikesed ja kangaribad-lapid ja selle suvise teki ikka ära teha ilma lisa ostmata.

  VastaaPoista
 2. Köögikata - sama mõte tuli õhtul hilja endale ka! Saatsid vist telepaatia teel selle mulle pähe :P

  VastaaPoista
 3. Tee ikka tekk valmis - nii armsat tooni lapikesed ju! Ja suvel oled önnelik, et ümber ei möelnud.

  VastaaPoista
 4. Jos et halua lisää lankaa ostaa, niin noista saisi ihanan vauvanpeiton aikaiseksi, josko sellaiseen laput riittäisi?
  Olisi sitten seuraavalle ystäväperheen tai sukulaisperheen tulokkaalle jo lahja valmiina?

  VastaaPoista
 5. Oh, oletpas ollut ahkera! Itselläni on käsityöt jääneet valitettavan vähiin viime aikoina. Pitänee hieman ryhdistäytyä, kiva kun saa innostusta ja inspiraatiota täältä blogeista :)

  VastaaPoista