keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Viikko meni.. Nädal läks..

Viikko taas mennyt ilman, että olisin ehtinyt päivittää blogia. No, on sentään Pesä-blogiin tullut muutama uusi teksti..  Nyt viime viikolta muutama kuva selityksineen  (ihan todisteeksi, ettei täällä olla näin myöhäisessä vaiheesa käyty talviunille;)
***
Nädal jälle läinud ilma, et oleksin jõudnud siia kirjutama. Aga noh, vähemalt Pesa-blogi on saanud paar uut teksti.. Nüüd eelmiselt nädalalt mõni pildike koos seletustega  (lihtsalt tõestamaks, et me pole siin hilisesse talveunne jäänud ;)

Ostin viikko sitten kirkkaan keltaisia tulppaaneja - tuli tunne, että näin saa sen ilmassa olevan kevään hieman konkreettisemmaksi. Leikin hieman kuvilla ja kas.. jotenkin see keltaisen kirkkaus hävisi..
***
Ostsin nädal tagasi erk-kollaseid tulpe - oli selline tunne, et nii muutub saabuv kevad kuidagi konkreetsemaks. Mängisin pisut tulpidest tehtud piltidega ja vot mis juhtus..  erk-kollane värv kadus kuidagi ära,,,

Tämäkään tulppaanikuva ei näytä tulppaanien oikeata väriä, vaan enemmän ehkä sitä nykyään harvinnaista ja rauhallista hetkeä, kun lapsi nukkuu päikkäreitä ja äiti voi vaan olla...
***
Ka selle pildil ei tule tulpide õige värv esile, rohkem õhkub siit ehk sellist nüüdseks haruldaseks jäävat rahulikkust ajalt, kui laps magab lõunauinakut ja emme võib lihtsalt olla..

Laskiaispullia syötiin jo perjantaina.. no kun emme millään jaksettu odottaa sen pidempää..  :O Sunnuuntaina käytiin Malminkartanon täyttömäellä laskiasiriehassa. Minulla kamera tärkeästi kaulassa roikkumassa. Ihan koristeena kylläkin, kuten myöhemmin selvisi - olin nimittäin laittanut kameran akun edellisena iltana lataukseen ja arvatkaa kaksi kertaa, että olinko muistanut laittaa sen aamulla kameraan..  8v tytön kännykällä sieltä muutama kuva saatiin, nyt täytyy vaan keksiä miten saadan ne kuvat sieltä koneelle..
***
Vastlakukleid sõime juba reedel!... me ei jõudnud kuidagi kauem oodata.. :O Pühapäeval käisime siin Malminkartano vana prügimäe (nüüd ilus uhke mägi) juures vastlaid veetmas. Minul kaamera ikka uhkelt kaelas rippumas. HIljem selgus, et oli rohkem kaelaehte eest - olin nimelt eelmisel õhtul pannud kaamera aku laadfima j aarvak ekaks korda, et kas mul oli meeles see aku hommikul kaamerasse panna..  8a. tirtsu kaameraga saime mõned klõpsud siiski tehtud, peabki uurima, kuis need sealt arvutisse saab..
Maanantai oli käytävä KELA-ssa. Yllä-olevat kuvat liittyvät aiheeseen sen verran, että sinä aikana kun minä täytin viimeistä KELA-lappusta, ehtii neiti nuorimmainen aloittaa leipimispuuhat ja kun minä nostin silmät paperista oli neiti jo aloittanut leipomisjälkien siivouksen. Huomatkaa "justiinan" vaatetus.. Omat pieneksi käyneet ja isosiskon isot vaatteet ovat nyt IN! 
***
Esmaspäival pidin käima ametiasutusse paar paberit viimas. Ülemistel piltidel on asjaga tegemist nii palju, et kui mina üht viimast dokumenti täitsin, oli pesamuna alustanud taigna tegemisega ja kui mina pilgu paberitelt üles tõstsin, oli käimas juba taignategemise jälgede koristamine. Pange tähele piiga riietus..  Enda väikesed ja suuremate õdede suured riided on nüüd IN!
Tässä näkyy pari tärkeätä ostosta viime viikolta. Kodin Ykkösessä oli just oikean paksuista puuvillalankaa tarjouksessa, enkä  voinut vastustaa kiusausta. Valkoista, vihertävää ja harmaan-sinistä tuli mukaan. Eiköhän se "tilkkupeitto" näillä eväillä joskus valmistuu!
***
Siin näha paar tähtist ostu eelmiselt nädalalt. Just sobiva paksusega puuvilla-lõngad olis soodushinnaga ja ega ma suutnud kiusatusele vastu panna. Valget, rohekat ja sini-halli lõnga sai koju toodud. Küllap see "lapitekk" mingil ajal ikka valmis saab!

Hetki sitten nuorimmainen kysyi, että mikä päivä tänään on. Vastasin, että keskiviikko. Haluan naistenpäivän, sanoi tyttö. Melkein tuli neidille itku, kun sanoin että se meni jo.. Juu, sellaisia "mustikka-piiloja" tehtiin/maisteltiin eilen naistenpäivän kunniaksi. Ja keltaiset tulpaanitkin päästiin vaihtamaan hieman tuoreimpiin, punaisiin :)
***
Hetk tagasi küsis pesamuna, et mis päev täna on. Vastasin, et kolmapäev. Tahan naistepäeva, teatas tirts. Tuli teisele pea-aegu nutt peale, kui ütlesin, et see oli juba eile ja möödas on.. Jaa, sellised "mustika-peidukaid" tegime/sõime eile naistepäeva puhul. Ja kollased tulbidki saime vahetada uuemate, punaste vastu :) 


Ajateltiin porukalla, että tässä asiassa tasa-arvo ei oikein toteudu! Missä se miestenpäivä viipyy!? Neuvostoaikana Virossa vietettiin myös miestenpäivää (23.02). vaikka virallisesti se olikin joku armeijanpäivä, niin  miesten päivänä sitä vietettiin. Ja kun koulussa pojat tekivät aina vuosittain tytöille jonkun pikkulahjan naistenpäiväksi, niin  tytöt tekivät vastavuoroisesti pojille yllätyksen  miestenpäiväksi. Mielestäni se oli hieno tapa. Myös lapseni tykkäsivät ajatuksesta. Nyt ei noteraattu kouluissa naistenpäivääkään mitenkään..
***
Mõtlesime siin, et kus see võrdõiguslikkus selles asjas õige on! Kus on meestepäev? Vene ajal Eestis veedeti meestepäeva (23.02). Ja kuigi see tegelikult oligi (vist) armee-aastapäev, veedeti seda ikka rohkem meestepäevana. Koolis tegid poisid tüdrukutele naistepäevaks väikese kingikese ja tüdrukud poistele meestepäevaks. Minu meelest see oli tore komme. Minu lastele ka mõte meeldis. Nüüd polevat isegi naistepäeva mingit moodi koolides noteeritud.Aurinkoisia hetkiä teille rakkaat lukijat!
***
Päikselisi hetki teile armsad lugejad!

2 kommenttia:

  1. Oh, küll teie olete aga jälle palju jõudnud...

    VastaaPoista
  2. Herkullisia leivonnaisia! Ja tulppaanit ovat vaan niin kauniita... olivat ne minkä värisiä tahansa.

    Tasa-arvo on minusta mennyt hieman vinksalleen nykyaikana, naisilla tuntuu olevan paljon enemmän etuja kuin miehillä. Kyllä miehetkin ansaitsisivat oman päivänsä!

    VastaaPoista