lauantai 12. maaliskuuta 2011

FOTOJAHT "Hommik", Valokuvametsästys "Aamu"


Täna hommikul, umbes kella 8.00 paiku, 10 a tirts lugemas köögilaua ääres eilset lehte - ööriided seljas, voodi ülestegemata ja juuksed öö-sasisid täis. Kui märkas, et olin tast pilti teinud, ütles, et paparatsi, ära sega. Rohkem ei seganud. Sellistest hommikutest võib alata midagi suuremat. Huvi selle vastu, mis maailmas tegelikult toimub, soov sellest kõigest teada saada ja sellest kõigest õigesti aru saada. Nii ma siis ootasingi, kuni leht kinni pandi ja tuletasin alles siis meelde ülestegamata voodit, vahetamata riideid ja kammimata juukseid - need kõik on ju tühiasi võrreldes maailmast arusaamise õppimisega. 
***
Tänä aamulla, noin klo 8.00, 10v tyttö lukemassa keittiönpöydän ääressä eilistä lehteä - yövaatteet päällä, peti petaamatta ja tukka yö-takkuja täynnä. Kun huomasi, että olin ottanut hänestä kuvan, sanoi, että älä paparazzi häiritse. En häiritsenyt sen enempää. Sellaisista aamuista alkaa toivottovasti jotain isompaa. Mielenkiinto maailman asioihin, halu tietää ja ymmärtää, mitä ympärillämme oikeasti tapahtuu. Näin minä sitten odottelin kunnes lehti laitettiin sivuun ja muistutin vasta silloin petistä, vaatteiden vaihdosta ja tukan harjaamisesta - koska ne kaikki ovat ihan pikkujuttuja verrattuna siihen, että oppii ymmärtämään maailmaa.

Teiste HOMMIKUD leiate SIIT
***
Lisä AAMUJA löydätte TÄÄLTÄ

12 kommenttia:

  1. Meeleolukas pilt ja eriliselt ilus mõttekäik sinna juurde!

    VastaaPoista
  2. Täitsa asjalik. Huvitav, mis ta sealt põnevat luges?

    VastaaPoista
  3. Tundub, et oli rahulik hommik, kui lehtegi sai lugeda...

    VastaaPoista
  4. Ma jäin mötlema, mis vöis olla tänahommikuses lehes...kas ka Jaapanist...pilt ja poos on loomulikud, kogu olukord m/v töttu "dokumentaalne".
    Muide, tundsid väga hästi ära Iraklioni rödumeeleolu. See oli toa möödus suur rödu, kuhu me just läksimegi kohvi jooma. Alla vaadates oli näha kalakaupmeest, kes kutsus kala ostma ja katkisel autol magas paar takust kreeka kassi hommikupäikses...suvesoe ja mönus maihommik oli.

    VastaaPoista
  5. Õiged mõtted!
    Lahe, kui vahel satud peale neile hetkedele, kus laps oma täiskasvanulikke külgi välja näitab.

    VastaaPoista
  6. Nii armas pilt.
    Ja mõnus lugu. Mulle meeldivad pildid, millel lugu juures:)

    VastaaPoista
  7. Jah, ülemaks kui sassis pead ja kallimaks kui tegemata voodi, tuleb informatsiooni tunnistada.

    VastaaPoista
  8. Onpa hieno juttu että tuon ikäinen on kiinnostunut ajankohtaisista asioista! Ihana kuva... niinkuin sinun kuvat tuppaa olemaan :)

    VastaaPoista
  9. Aivan upea teksti.. upea aamuinen hetki. Upea tyttö, jota maailma kiinnostaa <3
    Harmittaa kun en itse tuon ikäisenä ollut kiinnostunut oikein mistään.. vasta nyt olen alkanut kiinnostumaan lehtien lukemisesta :/
    Ihanaa kun osaat arvostaa tätä piirrettä tytössäsi <3

    VastaaPoista
  10. Kaunis. Nii kodune,nii turvaline. Nii armas. See ongi kodu. Kodutunne. Tänud jagamast!

    VastaaPoista
  11. Minu lemmik sellelt fotojahilt :) Ja pean tunnistama, et mul on hea meel, et ma ise ajalehelugemisepilti ei valinud, sest tàiskasvanud tànaval lugemas pole pooltki nii... hommikused. Suurepàrane!!!

    VastaaPoista
  12. Mul siuke tunne, et sel ajal nooremad ei sega lugemist. :D

    VastaaPoista