perjantai 18. helmikuuta 2011

FOTOJAHT "Nõu", Valokuvametsästys "Astia (myös Neuvo)"

Teemat vaadates tuli kohe pähe mõte lavastada pilt peenest kontsaga jalanõust, mida keegi jooginõuna kasutaks ja sealt shampust maitseks. Aga, et iga kingsepp jäägu (vähemalt veel seekord) oma liistude juurde, siis ei lavastanud, vaid panen pilte meie argielust (ega mul pole selliseid peeneid kingi ka). Täna küpsetasime ülejäänud kartulipudrust ahjus kooke, ja eks need tuleb ju ikka mingi nõu sisse või peale panna, vähemalt neil päevadel, kui neid otse plaadilt kohe ära ei sööda. Ja täna oli selline päev. Alguses panin ikka sisse, siis tuli fotojaht meelde ja paningi hoopis peale. Pildi juurde kuulub vana ja palju kuuldud nõu "ära mängi söögiga"...
***
Tänään tehtiin jämä-muussista perunarieskoja. Ne tarvitsevat yleensä jonkun astian, ainakin päivinä jolloin niitä ei syödä loppuun ennen kuin ehdin nostamaan ne pelliltä pois. Ja tänään oli sellainen päivä. Ensin laitoin rieskat astian sisään, sitten muistin valokuvametsästyksen ja päätin laittaa PÄÄLLE. Kuvaan pitäisi lisätä vanha  ja monesti kuultu neuvo "älä leiki ruualla"...


Ja teisel pildil  (see mul erinevas kontekstis kusagil varem ka väljas olnud) annab noorem õde mingit nõu pisut vanemale õele. Aga  millist, seda võib igaüks ise oma peas välja mõelda, sest mina ka ei tea... :)
***
Toisessa kuvassa nuorempi ihan selvästi neuvoo vanhempaa. Minkälaista neuvoa annetaan -  siitä ei ole mitään hajua, saa ihan itse keksiä :)


Teiste nõud leiad SIIT
**
Lisää astioita/neuvoja löydät TÄÄLTÄ

17 kommenttia:

  1. ah, kui vahvad mõlemad, eriti see viimane pilt :)

    VastaaPoista
  2. Pannkoogi pilt on ilus ja pannkoogid ise ka näevad väga isuäratavad välja.

    VastaaPoista
  3. Ma tahaks nende kartulipudrukookide retsepti saada, nii isuäratavad teised. :)

    VastaaPoista
  4. Köögikata - mina teen neid nii, et panen pudrule lihsalt jahu juurde. Umbes nii, et 5dl putru ja 1,5 dl jahu +maitse järgi soola. Jahust pooled võiks olla odrajahu, aga ainult nisujahuga saab ka hakkama. Kui taigen liiga pehme jääb, võib jahu juurde panna. Siis käte vahel teed sobivad koogid (kui taigen kipub käte külge jääma, siis olen tõstnud lusikaga sobiva taignapalli kausikesse jahu sisse ja puistanud pallile igalepoole jahu peale enne kui koogks vormin, minumeelest nii tulevadki lahedamad- jäävad pealt pisut jahused :) Ahjus 250 kraadi juures küpsetada kuni saavad kuldpruuni värvi, umbes 10-15 min. Soomes on sellise kartulipudrust tehtud koogi nimi PERUNARIESKA. Ah jaa, kanamuna võib ka taigna sisse panna, meie ei pane. Samasorti koogikesi teeme ka kaerahelbepudrust, kui üle jääb. Soojalt ja võiga on väga hääd :)

    VastaaPoista
  5. Tüdrukud on armsad. Tõeline naiselik nõuanne on sellelt pildilt näha:) Tänud jagamast.

    VastaaPoista
  6. Jaa, häid pilte teed. Vaatasin ka nagisse. Peaks ka fotoshoppima hakkama, programm on olemas, aga millegipärast pole installinud. Olen niisama kaamera enda kaasaantud programmidega läbi ajanud. Sain juba yhe profi käest pragada, et miks ma fototöötlust eiran...sina oled heaks praktiliseks kinnituseks.
    Nagis vöiks muidugi peale kaamera margi ka kasutatud programmi näitajad laias laastus yleval olla, aga kuna ma seal sees pole, ei saa ka seal kommenteerida. Vöi kuidas teil seal asjad käivad...

    VastaaPoista
  7. vuuduu - töötlemine on lõõgastav tegevus :) Windows Live tava-programmiga saan tavaliselt ära tehtud, mis vaja (ka seekord). Kui rohkem aega mängida, siis selleks olen installinud netist paar tasuta programmi, kus huvitavaid filtreid (PhotoScape ja VirtualStudio) Lisaks olen proovinud Picasa ja Picniku tasuta programme. Kaamera annab muidugi ka võimalusi, aga pean tunnistama, et pole saanud aega nendega eriti tutvuda ja katsetada, ehk kunagi ... Nagi on tore koht, soovitan soojalt, aga eks see ole nii, et kui tahad oma fotodele kommentaare saada, siis pead ka ise olema suhteliselt aktiivne kommenteerima teiste pilte.. Korralikku kriitikat seal harvem antakse, kõik seda ei soovigi. Aga ütleme nii, et õhkkond on innustav ja kannustav ja nippe jagatakse heameelega :) Kommenteerimiseks tuleb jah, registreeruda ja sisse logida.

    VastaaPoista
  8. suur tükk ajab suu lõhki, võiks esimese pildi pealkiri ka olla. retseptinõuanne on huvitav lähenemine sellele teemale.

    fotoshopingust veel niipalju, et kui sellega liiale minnakse ei ole pildid enam originaalid vaid mutatsioonid. omamoodi liik. samas väike meik on teinekord täiesti asjakohane.

    VastaaPoista
  9. Esimene on selline kokaraamatu koloriit, et nälg tuleb peale :) Aga ma armastan kokaraamatuid.

    Teine mulle meeldib väga nii dünaamika kui sisukuse poolest, polegi vaja midagi ütelda, kohe on selge, et nõuandmine käib. Väga hea kompa on, mõlemad justkui pageksid oma kohast, aga samas, midagi ei jää puudu.

    VastaaPoista
  10. Koogikuhi kui Pisa torn :)
    Ja teisel pildil vahvad ilmekad näod :)

    VastaaPoista
  11. Aitäh, panin vihjed kirja.
    Ega mul vist Nagi jaoks hetkel aega olegi. Aga midagi sellist oleks perspektiivis vaja, et juurde öppida. Ma suuremaid meeme enam sellepärast ei teegi, et ei jöua kommenteerida, ehkki oli huvitav. Fotojaht on nii väike, et jöuab mitu korda yle käia :)

    VastaaPoista
  12. Oudekki - aitäh! ise pisut kardan pilte, kuhu keskele tühja ruumi jääb, tuleb tunne, et asjad valesti paigas, aga vahel paistab, et tuleb pildile kasuks... teeb nagu mõttele ruumi.. :)

    vuuduu - ma ka ei jõuaks rohkem, vahel tundub, et nüüdki veedan liiga aega arvuti ääres :)

    VastaaPoista
  13. mulle tundub teise pildi tühi ruum nagu mõttepausina. Väga meeldib!

    VastaaPoista
  14. Koogivirna all pole nõud nagu ollagi... :D
    Aga noorema nõuanded on vanemale õite kummalised.
    :D
    Ai k'nõu...

    VastaaPoista
  15. A.I.V.O - "otsi kookide alt nõu" oleks pidanud panema pildile nimeks :) Suurema õe ilme järgi otsustades, pole tõesti tegemist mingi tavalise nõuga :)

    Morgie - aitäh! :)

    VastaaPoista
  16. Herkullisen näköisiä perunarieskoja, nami! Uunituore leipä on jotain aivan ihanaa, ihan eri asia kuin kaupan leivät :)

    Tuosta kuvastahan saisi vaikka kuinka monta hauskaa tarinaa :)

    VastaaPoista