tiistai 22. helmikuuta 2011

Tylsä hiihtoloma! Igav vaheaeg!

Ihan tylsää, kaveritki on kaikki poissa, ja te olete ihan tyhmiä kun ette anna olla pitempää koneilla... Ja sitä rata.. Eiliseen iltaan asti kuuntelin sen tyylistä valitusta kolmesta suusta. Sinne asti kaikki ehdotukseni tehdä itse jotain, olivat nekin ihan tyhmiä. Kunnes sitten.. joku kävi varmaan heiluttamassa taikasauvaa. Olin 10 v tytölle ehdottanut, että tekisivät nuorimmaiselle muistipelin..  Jossain vaiheessa huomasin yllätyksekseni, että 13v poikani oli ryhtynyt hommin..  :) ja 10v tyttö ruikutti vieressä, että mitä minä nyt teen.. no, hän pääsi värittämään kuvat :)
***
Nii igav, ühtegi sõpra ka kodus pole, ja te olete ka niin vastikud, kui ei lase meil kauem arvutis olla.. Ja nii edasi..
Eilse õhtuni saime kuulda sellist kaeblemist kolmest suust. Sinnani olid täiesti rumalad ka kõik minu ettepanekud, et võiks ise teha midagi toredat. Kuni äkki...  keegi käis vist võlukepikest vibutamas. Olin 10a tirtsule öelnud, et võiksid teha 2aastasele sellise pilt-mängu (ei tea eestikeelset nime). Mingil hetkel märkasin, et 13 a poiss oli asja ette võtnud ja 10 a tirts virises kõrval et mida mina nüüd teen...  siis sai tema ka paar pilti teha ja värvimine jä täiesti tema tööks :) Tänään oli illalla maton-teko työpaja. 8 ja 10 v tytöt tekivät pikkumattoja nukketaloon ja 15v tyttö leikki ajatuksella tehdä itse karvamatto omaan huoneeseen, hieman kokeili tekniikoitakin ;)
***
Täna õhtul oli meil vaiba-klubi. 8 ja 10 a tirtsud tegid väikseid vaibakesi oma nukumajasse ja 15 a mängis mõttega teha ise oma tuppa suur karvane vaip, natuke proovis teha ka ;)Juu, oli se nuorimmainenkin hommissa mukana, ekan kerran annoin sille (tylpän) neulan käteen, kun vaatimalla vaatii  ja hyvin se jaksoi sillä kangasta pistellä. Lankojen pätkiminen saksilla oli kuitenkin sitäkin hauskempi ..  
***
Ja eks see pesamuna oli ka tegutsemas, esimest korda andsin talle (tömbi) nõela kätte ja päris usinalt sorkis sellega kangast. Lõngajuppide lõikumine oli siiski veelgi toredam tegevus..


Saa nyt nähdä, miten tämä tylsä loma jatkuu..
***
Eks paistab, milliseks see igav vaheaeg lõpuks kujuneb..

5 kommenttia:

 1. Ihana isoveli, ihana muistipeli!

  Onneksi pakkanen on lauhtumaan päin, tarkenee pihallakin keksiä lomakivaa!

  Mukavaa "tylsää" hiihtolomaa teille :)

  VastaaPoista
 2. Jaaa, eks see energia, mis koolist üle jääb, tuleb nüüd kuhugi kanaliseerida ;-) Tubli emme, kes mötteid ette söödab. Peaasi, et sa ikka neid mötteid leiaks.
  Ilusat jätku

  VastaaPoista
 3. Välillä varmaan vaikea keksiä tekemistä, varsinkin kun ei ulos pääse. Me ollaan kanssa oltu kohta viikko visusti sisällä kun on kova pakkanen ja ollaan oltu kipeitä. Tekemistä kyllä löytyy, enemmänkin kuin ehtii tehdä, mutta olisi se jo kiva päästä uloskin... Mukavaa lomanjatkoa teille!

  VastaaPoista
 4. Lahedad tegemised. Ise tegin kunagi tähtedega paarimängu, aga sõnade ja piltidega on veelgi parem.

  VastaaPoista
 5. Onpas hienoa että poika on alkanut tuumasta toimeen! Kivaa puuhaa olette siltikin keksineet! Sitäpaitsi välillä on koulun kiireen ja aherruksen välissä olla myös sitä tylsää, että saa aivotkin vähän levätä, että jaksaa taas koulussa istua.

  VastaaPoista