maanantai 21. helmikuuta 2011

Takaisin hyllyyn! Tagasi riiulisse!

Siitä on kohta jo vuosi, kun nuorimmainen lopetti kirjahyllystä kirjojen repimisen. Hänen puolesta aikuisten kirjat saivat olla lähes rauhassaan, kunnes sitten nyt... olinkin jo unohtanut seuraavan vaiheen. Sen, kun kirjoista ruvetaan rakentamaan. Nyt se on sitten alkanut. Tavoitteeni on tehdä siitä loppu ennen kuin tyttö pääse edes makuun. Minä en nimittäin ole niin kiltti, että antaisin kirjoista rakentaa polkuja ja mökkejä, kuten joskus jonkun lasten kirjakerhon lehdessä neuvottiin. Varsinkin, kun hyllystä löytyy jonkun verran myös lainassa olevia kirjoja... Joten, ihan varatoimeenpiteenä siirrään tästä eteenpäin laina-kirjat kaikkein yleimpään hyllyyn, toivoen, että tulen ehtimään väliin jo alimmaisten hyllyjen tyhjennyksen aikana.
***
Sellest on juba pea aasta, kui pesamuna lõpetas raamatruriiulitest raamatute välja rebimise. Täiskasvanute raamaturiiulid ja raamatud said tema poolest olla rõõmsalt ja rahulikult  riiulis, kuni nüüd äkki...  olingi juba unustanud "raamatu-huvi" järgmise "taseme". Selle, kus raamatutest hakatakse ehitama. Nüüd see on alganud. Loodan, et saan pandud sellele punkti enne kui tirts maitse suhu saab. Mina nimelt ei ole nii hea emme, et luban raamatutest tee-radasid ja onne ehitada nagu kunagi ühes laste raamatuklubi broshüüris õpetati. Eriti kui mõelda, et meil on riiulites ka üksjagu laentud raamatuid..  Igaks juhuks tõstan laenatud raamatud edaspidi kõige ülemisele riiulile, lootuses, et saan jaole juba alumiste riiulite tühjenduse ajal...


3 kommenttia:

 1. Meiltä taisi mennä tuo vaihe kokonaan ohi, kirjat ovat nimittäin lipastossa piilossa makuuhuoneessamme. Sen sijaan kaiken maailman tyynyt ja peitot ajautuvat jatkuvasti lattialle majaleikkeihin. Petivaatteisiin olen vetänyt rajan, niitä en anna ottaa leikkeihin pölyyttymään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos varoituksesta :)
  Meillä on niin valtava määrä kirjoja pojan saatavilla, että pitääpä harkita piiloon laittamista. Ovat kuitenkin tähän asti saaneet olla täysin rauhassa. Kun on noita omiakin kirjoja.. toivottavasti ei aikuisten kirjoista kiinnostukaan ;)

  VastaaPoista
 3. Jassu - parempi näin, mä en tykkää tästa vaiheesta ollenkaan. Meillekin oli iso osa kirjoista pitkään makkarissa, mut tehtiin joku kuukaus sitten hieman järjestelyjä ja nyt on makkarissa vaan nuorimmaisen kirjat.

  Jellona - mä vähän pelkään, että meillä on 8v antanut jonkinlaista esiemrkkiä. Joten on mahdollista, että ilman esimerkkiä ei tuu mieleenkään alkaa kirjoista rakentamaan :)

  VastaaPoista