sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Muffinit


Ylitin itseni. Tein muffineita ja kirjoitin ainesosat ylös! Yleensä heitän aineksia taikinaan
näppituntumalla ja jos sattumalta onnistun, niin kurmutan itteeni jälkeenpäin kun en tehnyt mitään muistiinpanoja.  Tänään sitten kävi jopa näin, että olin tulokseenkin ihan tyytyväinen, joten pistän reseptin tänne ylös ( kun hukkaan kuitenkin sen paperilapun): 
Maidottomat ja munattomat muffinit: 
4dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2,5tl leivinjauhetta
2dl soijajogurttia
2dl appelsiinimarmeladia
2dl sulatettua margariinia (esim. sinista Keijua)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet + marmeladi (hillo), sekoita nopeasti
Paistaa 180-200 asteisessa uunissa vaaleanruskeaksi (15-20 min), anna jäähtyä.
Etsi netista sopiva kuorrute ja koristele ;) (mun kuorrute ei ihan vastannut mun odotuksiaan, joten sitä en jaa). Mikäli sellainen ohje löytyykin jo jostain, niin vinkatkaa - sieltä löytyy varmaan muutakin meille sopivaa!

***
Ületasin ennast! Tegin muffineid ja kirjutasin ained/kogused üles! Tavaliselt viskan aineid taignasse kuis juhtub ja kui  kogemata õnnestun, siis noomin end natuke, et oleks ju võinud miskit kirja panna. Täna juhtus veel nii, et olin tulemusega päris rahul, nii et panen retsepti siia ka igaks juhuks kirja (nii kui nii kaotan selle algse paberitüki ära).
Muna ja piimata muffinid:
4dl nisujahu
1dl riivsaia
2dl suhkrut
2tl vanilliinisuhkrut
2,5tl küpsetuspulbrit
2dl sojajogurtit
2dl apelsiinimarmelaadi(moosi)
2dl sulatatud taimset margariini (või õli)

Sega kuivad ained omavahel ja lisa jogurt, moos ja rasvaine. Sega kiiresti. Küpseta 180-200 kraadises ahjus  kuldpruuniks (umbes 15-20 min). Lase jahtuda. Otsi netist sobiv kreem ja kaunista ;) (minu kreemist ei tulnud nii hea kui mulle oleks meeldinud). Kui selline retsept kusagil juba kirjas, siis andke teada, võib arvata, et seal on muidki meile sobivaid retsepte!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti