perjantai 1. lokakuuta 2010

Paljon pohdittavaa. Mõtlemisainet on üksjagu.

En ole tänne viimepäivinä ehtinyt. Käytiin eilen Virossa katsomassa mökkiä. Toissapäivänä päätettiin, että mennään. Nyt ovat päämme ihan sekaisin. Rahoitus on melkein kondiksessa. Meidän tarjous hyväksyttiin. Mutta, mutta. Nyt täällä käy kunnon aivoriihi. Onko se meidän paikka? Onko meistä oikeasti kunnostamaan sitä? Saadanko siitä sellaine kuin halutaan? Paljonko pystytään tekemään itse, kuinka paljon tarvitaan apua? Mitä tämä kunnostus maksaa? Ja sitä rata .. Netistä on etsitty taustatietoja hullunlailla. Jotain on selvinnyt, joistakin asioista on vaikea saada tietoa. Suurin ongelma on kuitenkin liikenteen melu - se tulee alle kilometrin päässä olevalta isolta tieltä. Vaikka  tontti onkin 2 h kokoinen, niin ns "melupuolella" on toisten maat. Minua ei niinkään häiritse, miestä kylläkin. Uusi iso tie on rekenteillä ja se tulee tämän kylän kohdalta menemään huomattavasti kauempana -  voi olla, että meluongelma ratkeaisi sillä. Mietitään. 
***
Ei ole viimaste päevade jooksul siia eriti jõudnud. Käisime eile Eestis vaatamas üht maamaja. Üle-eile tegime otsuse, et käime ära. Nüüd on meil pead päris segi kohe. Rahad on enamvähem olemas. Meie hinnapakkumine võeti vastu. Aga, aga. Nüüd me siin mõtleme nii, et pead suitsevad otsas. Kas see on just see meie koht? Kas meie jõud käib sellest üle? Kui palju suudame teha ise, kui palju vajame abi? Palju see kõik maksma läheb? Ja nii edasi.. Netist on otsitud kõikvõimalikku infi. Palju oleme õppinud, osadest asjadest on raske leida mingitki informatsiooni. Suurim probleem on liikluse hääl, mis kandub majani umbes kilomeetri kauguselt minevalt teelt. Ja kuigi krunt ongi 2 h suurune, jäävad maad teisele poolele, nii, et ise metsa vahele istutada ei õnnestu. Mind see hääl eriti ei sega, meest aga küll. Uut suurt teed ehitatakse ja see pidavat jooksma palju kaugemalt, nii et võib-olla laheneks see probleem ise-enesest. Mõtleme veel.
4 kommenttia:

 1. Siinäpä sitä riittääkin pohdittavaa kerrakseen. Olen kyllä varma että teistä on siihen urakkaan ja saatte rakennettua sen oman unelman =)

  VastaaPoista
 2. Onpas sinulla paljon pohdittavaa, onneksi olet ehtinyt taas laittaa fantastisia kuvia meidän iloksemme, oikein mukavaa ja idearikasta viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Oi joi, kyllä tuossa onkin nystyröille hommia, isoja päätöksiä kuitenkin joudutte tekemään.

  Ihania kuvia, mahtavia värejä!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille ihanista sanoista! Täällä on tullut lisä palikoita kuvioon ja tilanteet muuttuvat koko ajan.. ei oikein uskalla paljon veilä asioista puhua, kun ovat niin keskeneräisiä.. kun nimet jossain paperissa, niin silloin tämä mamma kyllä päästää kaiken ulos ;)

  VastaaPoista