keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Päätös. Otsus.

Me ollaan päätetty. Me otetaan se. Se, mitä käytiin katsomassa nyt maanantaina, ei se, mitä mietittiin vielä viime perjantaina. Huomenna soitetaan ja sanotaan välittäjälle, että saa varata sen meille. Toivottavasti kukaan ei nyt ehdi ennen meitä. Toivottavasti kaikki muukin sujuu mutkattomasti. Tiedetään, mitä ollaan saamassa. Tiedetään, että on olemassa riski, että talo on purkukuntoinen. Silti. Kun on varautunut pahimpaan, ei voi kauheasti pettyä. Vaikka rakennukset joutuisivatkin kaatopaikalle, meille jää 8,5 h maata. Maksamme paikasta käytännössä maan hinnan. Tilan nimi on Onnen maatila. Sopii meille.. :)
***
Oleme oma otsuse teinud. Me võtame selle. Selle, mida käisime vaatamas nüüd esmaspäeval, mitte seda, mida mõtlesime veel eelmisel reedel. Homme teatame maaklerile, et broneeriks koha meile. Loodame, et keegi ei jõua teha seda enne meid. Loodame, et ka kõik muu sujub probleemideta. Teame, mida oleme ostmas. Teame, et on olemas risk, et maja tuleb kokku lükata. Sellest hoolimata. Kui oled arvestanud pahima variandiga, ei või suuri pettumusi tulla. Isegi kui kõik ehitised tuleks kokku lükata, jääks meile veel 8,5 h maad. Maksama koha eest praktiliselt maa hinna. Koha nimi on Õnne. Sobib meile..  :)
***
Tänään olen kuitenkin tehnyt myös jotain muuta, kuin haaveillut mökistä. Pitkään on tehnyt mieli kokeilla panoraamakuvan tekemistä. Nyt sitten sain aikaiseksi.  Ei mitenkään nappisuorituksia, mutta edes jotain..  (kuvasin ilman jalkaa, joten heiluin varmaan kuin heinämies - siitä se heikko laatu..) Olen 2 eka kuvaa jälkeenpäin käsitellyt uudella tuttavuudella, eli picnik-kuvankäsittelyohjelmalla.
***
Täna olen siiski teinud ka miskit muud, kui unistanud maakodust. Kaua olen tahtnud proovida panoraampildi tehemist. Nüüd sai järgi proovitud. Nihked jäid paarist kohast näha, seega viletsakesed, aga alguse asi, ehk ma õpin.. (pildistasin ilma jalata, ja ma pole just väga kindla käega - osaliselt sellest siis ka vilets kvaliteet). Kaks esimest pilti on lisaks veel töödeldud picnik-pogrammiga


Kuvat kannata klikata isommaksi, niin liitoskohdat (virheetkin) näkyy
***
Pildid võib klikkida suuremaks, siis peaks nihked ka näha olema

10 kommenttia:

 1. ONNEA ONNEA!!! Ihana uusi vaihe elämässä ja toivotaan, että mökki on kuitenkin asuttavassa kunnossa. Ja jos ei, niin onnea sitten maan omistajille :-D

  Hauskoja nuo panoraamakuvat.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Kivalta näyttää! Minun haaveissani on vanha kodikas talo... =)

  VastaaPoista
 3. Tore. Nüüd on otsus tehtud ja edasi jääb vaid uus seiklus. No ja otse loomulikult loodame meie, sinu truud lugejad, köigest osa saada ;-)
  Muideks, kuhu kanti te enda uue pesa soetate?
  önne ja önne ja veelkord önne!

  VastaaPoista
 4. Jassu - kiitos! Toivottavasti siitä tosiaan saadan asuinkelpoinen, tällä hetkellä se ei sitä kuitenkaan ole - pari pahaa ongelmakohta on tiedossa, mut ne todennäköisesti pystytään korjaamaan.

  Minttu - Kiitti! Kyllä sitä haluaisi uskoa, että Onnen nimisellä tilalla onni ei heti lopu :)

  Villapeikko - Tänud! :) Pole väga viga jah! :)

  Heidi - Kiitos! Haaveilla on taipumus toteutua, toivottavasti näin käy sinunkin haaveelle vanhasta kodikaasta talosta :)

  MrsAgatha - Kiitos! Panoraamakuvien teko onkin loppupelissä aika helppo - ohjelmat kun liittää kuvat tosi siististi yhteen ja korjaavat pienet epäkohdat näkymättömiin. Hyvä ilmainen ohjelma siihen on esim Microsoft ICE.

  Sirja - Tore jah! :) Suure saladuse katte alla võin sosistada, et uus blogi on juba "maja- seiklust" ootamas. Eks annan teada, kui seal midagi toimuma hakkab. Pesa on Tallinnast ~125km Viljandi poole. Täpsemalt siis, kui nimed paberil. Peab teile, lugejatele, vist tuleval suvel seal talgud korraldama ;)

  VastaaPoista
 5. Kuuluupa teille mukavaa, onnea mökin ja maan omistajille!!!

  Millainen mökkimatka teille tulee, onko missäpäin entistä kotimaatasi? Siellähän tuo ilmeisesti on :)

  Kivoja panoraamoja, pitäiskös kokeilla...

  VastaaPoista
 6. Kikka - kiitti! ei ihan vielä olla nimiä paperiin saatu, mut toivottavasti tällä kertaa onnistutaan. Paikka on hieman yli 120 km Tallinnasta etelään päin.
  Ps. Varoituksen sana: Näihin panoraamakuviin on helppo jäädä koukkuun ;)

  VastaaPoista
 7. Voi ihanalta kuulostaa teidän mökkihaaveet, onnea minunkin puolesta!

  En ole itse koskaan tuollaisia panoraamakuvia koittanut tehdä. Sinun tekemätä näyttävät hienoilta!

  VastaaPoista