perjantai 22. lokakuuta 2010

Uuniomenoita. Ahjuõunu.

Eilen illalla herkuteltiin uuniomenoilla. Lapsuudessani uuniomenoita tehtiin syksyisin peltitolkulla, omenoita kun oli yllin kyllin. Nyt tuntuu, että jos ei ole omenoita omasta tarhasta, niin kaupan omenoista ei raaski tehdä. . Mutta oli kyllä niin hyviä, että taatusti tullaan tekemään jatkossa useammin. Varsinkin, kun ei ne omenoiden hinnat näin syksyisin päätä huimaa. Eli siemenkodat kaiverrettaan veitsellä tai pikkulusikalla pois, koloon sokeria ja kanelia ja uuniin. Vaniljakastike ostettiin kaupasta. Ahkerammat voivat tietenkin itse tehdä senkin :)
***
Eile õhtul maiustasime ahjuõuntega. Kui ma laps olin, siis tehti ahjuõunu ikka plaaditäite kaupa, õunu ju piisas. Nüüd on selline tunne, et kui oma õunu pole, siis poe omadest ei raatsi teha. Aga olid nii maitsvad, et kindlasti teeme edaspidi seda maiusrooga sagedamini. Eriti kui sügisel on ju poeõunad kah päris mõistliku hinnaga. Seega ei muud kui seemned õuna seest noa või väikese lusikaga välja, pisut suhkrut ja kaneeli sisse ja ahju. Vaniljekastme ostsime poest. Tublimad võivad selle muidugi ise teha :)
Vielä uunissa *** Alles ahjus


 Uunista pois otettu***Ahjust välja võetud

Pöytään menossa*** Lauale minemas

6 kommenttia:

 1. Ihan samat ajatukset!
  Ei muka raaski kaupan omenoista tehdä,hassua:)
  Omat omenat kun loppui niin ei edes syötäväksi meinaa raaskia ostaa...tänään ostin,kerralla niin omppuja,banskuja,sitruunoita kuin appelsiinejakin! Vitamiineja!
  Nuo on niin herkullisen näköisiä,pitääköhän tehdä itsekin;vaniljakastiketta sai edullisesti Ikeasta:)

  VastaaPoista
 2. Nüüd sa kukud küll pepuli, aga mina pole elu sees ahjuöuna söönud, veel vähem vanillikastmes!
  Niuks

  VastaaPoista
 3. Niinu - :) Mullakin tulee välillä sellaisiä "Nyt kaikkia mahdollisia vitamiinejä, kiitos" kauppareissuja. Omenat kylläkin on lähes jokapäiväsiä ostoksia, mut jotenkin ajatus menee sillee, että ne on raakana terveellisempia, tai että uunissa paistaminen olisi jotenkin omenoiden tuhlaamista :) ihan hassua :)

  sirtsumamma - pisut uskumatu jah :) aga proovi kähku järgi, ja kindlasti koos vanillikastmega ;)

  VastaaPoista
 4. saada oma meilikas, et sulle parooli vöiksin saata

  VastaaPoista
 5. sirtsutirtsu - saatsin su uue blogi kaudu :)

  VastaaPoista
 6. Voi, uuniomenat on aivan ihanan makuisia ja tuoksuisia! Kuvasi ovat kyllä niin herkullisia, että kaipa on pakko omenaostoksille pian lähteä :)

  VastaaPoista