maanantai 18. lokakuuta 2010

Ei! sukkahousuille! Ei! sukapükstele!

Naisten vapautusliike ei ole vielä pahemmin hokassut, että sukkahousut ovat erittäin vanhoillinen ja naisia ahdistava ja alistava vaatekappale, joilla ei pitäisi olla mitään sijaa tasarvoisessa maailmassa. Onneksi meidän 2 vuotias on tämän epäkohdan havainnut. Joten jos jonkun vuoden päästä näette kadulla nuoren neidon kantamassa kylttiä *Ei sukkahousuille* niin isolla todennäköisyydellä on kyseessä meidän nuorimmainen. Hän on ilmaissut mielipiteensä ensimmäisistä sukkahousukokeiluista lähtien ja hänen mieli ei ole muuttunut. Pari kertaa olen onnistunut saamaan hänelle sukkikset vilunkipelillä jalkaan - siitä ei ole kyllä seurannut mitään hyvää. Viimeksi laitettiin sukkikset farkkujen alle reilu viikko sitten IKEA reissulle. Autossa, turvaistuimessa, neiti sitten päätti riisua housut vetämällä näitä farkkujen lahkeista. Yllättävän paljon sai vedetty ulos kummastakin, aikamoinen suoritus, kun ottaa huomioon, että energia riitti myös huutamiseen ja valittamiseen. Rauhoittui kuitenkin ennen perille pääsyä. Sitten piti laitta kengät takaisin jalkaan ja kun hänen kanssa takapenkillä istuva esikoinen sanoi, ettei hän nyt oikein osaa kenkiä laittaa näin ison ulos vedetyn sukkahousumäärän päälle, tokaisi 2 vuotias, itsellä sukkahousut lahkeista puoli metria ulos roikkuen, erittäin viisaasti ja vähän kuin säälien, että: "Monan pitää vielä vähän harjoitella. Niin!"
**
Naiste vabaduste eest võitlejad ei ole siiani veel eriti märganud, et sukkpüksid on üks eriti vana-aegne, naisi alandav ja ahistav riidetükk, millistel ei tohiks olla mingit kohta võrdõiguslikus maailmas. Õnneks meie 2 a tirts on asjast aru saanud. Seega, kui mõne aasta pärast näete kusagil tänaval noort neiut loosungiga "Ei sukapükstele", siis suure tõenäosusega on tegemist meie pesamunaga. Ta on oma arvamust sukkpükste kohta avaldanud juba nende esimestest proovimistest peale ja see arvamus pole ajajooksul paremaks muutunud. Viimati sain talle sukad kavalusega teksade alla jalga umbes nädal tagasi, kui käisime IKEA-s. Autos, turvatoolis istudes, sai piiga aru, et teda oli taas haneks tõmmatud ja otsustas sukad sealsamas jalast ära võtta. Sääreotste kaudu loomulikult.Üllatavalt palju sukapüksi sai kummastki säärest välja veetud, eriti kui arvestada ka sellega, et osa energist läks kisamise ja kaeblemise peale. Õnneks rahunes enne kohale jõudmist siiski maha. Aga siis oli ju vaja kingad ka tagasi jalga panna. Vanim tütar, kes temaga tagapingil istus, teatas, et tem,a küll nüüd ei oska neid kingi sellise sukkpüksi hunniku otsa panna. Meie 2 aastane, kummastki teksa säärest pool meetrit sukkpükse rippumas, sõnas sellepeale rahulikult ja pisut haletsevat, et "Mona peab siis veel natuke harjutama. Nii!"


Tarttiskohan tämänkin neidin vielä hieman harjoitella, vaikka jugurtin syömistä...
***
Äkki peaks see piiga ka miskit veel pisut harjutama, näiteks jogurti söömist...

4 kommenttia:

 1. Ihana! =D

  Meillä ei ole kovin usein sukkiksia pidetty, mä en niistä tykkää myöskään! Ovat oikeesti erittäin ahdistavat! ;D

  VastaaPoista
 2. Aga mulle meeldivad, sukkpüksid, ma mötlen. Mitte siuksed nailonist ja kohe-kohe rebenevad, aga köik need uued ja löbusad, triibulised, värvilised, paksud jne
  Ise kanna palju seelikuid just selleks, et erinevat värvi sukakaid kanda saaks ;-)
  Ja tütar armastab kah.
  Aga tirtsule jaksu iseloomu kasvatamisel. Seda on siin ilmas ohtrasti vaja

  VastaaPoista
 3. Ihana protesti! :-D
  Meillä sukkiksia käyttää sekä äiti (talvisin) että tyttö, mutta tiedä sitä sitten koska tyttö keksii niitä vastaan kapinoida.

  VastaaPoista
 4. MrsAgatha - :) meillä 8v tyttö tykkää kovasti sukkiksista, laittaisi niitä ihan joka paikkaan, perheemme muut naispuoliset eivät näistä niin välitä

  Sirja - mina olen selline "pükstekandja naine" :) ainult suvel lippan kleitides ringi - ja siis pole ju sukapükse vaja ;) Ausalt öeldes, piinlik isegi tunnistada, pole mul praegu ühtegi paari sukakaid kapis :O Seelikuid vist ka ainult paar tükki :)

  Jassu - no toivottavasti ei ala kapinoimaan :) on kuitenkin ihan hyvä, että tykkää sukkiksistakin :)

  VastaaPoista