sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Täällä ollaan! Siin me oleme!

Viikko on mennyt ilman, että olisn ehtinyt tietokoneelle, ilman, että olisin ehtinyt edes tietokonen lähellekään. Sää ei ole just suosinut meitä, lomalaisia, täällä Virossa, mutta tärkeimmät päivät, kuten juhannusaatto ja päivä Pärnussa olivat mitä mahtavimmat myös kelien puolesta. Pieni valikoima lomakuvista. 
***
Nädal on läinud ilma, et oleksin arvutisse saanud, ilma et oleksin saanud isegi arvuti lähedale. Nüüd siis sellegi eest.. Ilmad pole olnud just parimad, aga tähtsamateks päevadeks, nagu jaaniõhtu ja meie päevake Pärnus saime väga head ilmad. Väike pildi-seeria meie tegemistest.

Ensin järjestettiin pikkuisen kanssa meidän kesä-kämppää
***
Kõigepealt korrastasime pesamunaga meie suvekorterit

Muu perhe kun liittyi seuraamme, viihdytimme itseämme kylän leikkipaikalla
***
Kui muu pere kohale jõudis kasutasime usinalt küla mänguplatsi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Juhannusta vietettiin sukulaisten pihalla ihan päiväsaikaan.
***
Jaanilaupäeva veetsime keset päeva sugulaste õue peal



Nuorimmainen nukkui puolet juhlista. 9v tyttöni oli sitä mieltä, että hattuni sopii paremmin hänelle.
***
Pesamuna magas maha pooled peost ja 9a tirts arvas, et minu müts sobib temale paremini

Pikkusiskoni joutui entisenä melojana soutelemaan venettä.. kyytiin tulijoita oli jonoksi asti, kuvassa minun 8v ja "nomadi-veljeni" pian 8v tytöt.
***
Minu õeraas sai endise aerutajana au sõidutada järvel lapsi.. peale tulijaid oli rohkem kui pildil näha (pildil veel minu 8a tirts ja minu ühe venna varsti 8a tirts.
Kukilla tehtiin juhannustaikoja
***
Jaanipäeva võlulilled


Maailmalla seikkailevan veljeni kanssa kannattaa olla väleissä, varsinkn jos meinaa sukujuhlissa saada ruokaa... hakeutuu toinen aina ruoka-hommiin kun sattuu olemaan maisemissa ( eikä roiku surffi-leijassa ).
***
Maailmal ringi rändava vennaga on kasulik hästi läbi saada kui soovid suguvõsa pidudel miskit hamba alla saada, sest alati ( kui juhtub kohal olema ja just oma lohe küljes ei ripu) kipub teine ennast ikka köögitoimkonda sokutama..
____________________________________________________________
Pärnussa
***
Pärnus
Meri melkein näkyy! Pilvistä huolimatta ilman lämpötila oli 25 astetta ja veden lämpötila rannassa 18 astetta!
***
Meri pea-aegu paistab! Pilvisest taevast hoolimata oli õhutemperatuur 25 kraadi ja vesi rannas 18 kraadi!

Laskuvesi..

Minä menen perässä! 
***
Mina ka! mina ka!


Olihan siellä rannassa oikeasti paljon enemmän ihmisiä kuin vaan me.. pysyteltiin vaan ruuhkapaikoista kauempana..
***
Eks seal rannas oli tegelikult ikka palju rohkem rahvast kui ainult meie.. me lihtsalt olime vähemrahvastatud piirkonnas..

___________________________________________________________
Ja tähän loppuun vielä yksi iloinen juttu. Meillä on pienimmäisen potalle oppiminen sujunut aivan mahtavan hyvin! Ei ole kuin kerran koko matkan aikana tullut pissat housuun. Pärnussa, kun terassilla kahviteltiin, ja tyttö ilmoitteli vessahädästä, niin jaksoi jopa nätisti etsiä äidin kanssa lähikahviloista vapaata vessaa! 
Ai niin. Asiasta toiseen. Tytön uusin keksintö on, että kun pyydettään ottamaan kädestä kiinni (esim. autotietä ylittäessä), niin neiti ottaa itse itseään toisella kädellä toisesta kädestä kiinni ja sanoo ITTE KÄRESTÄ KII!   
Että sillee..
***
Potile õpimine on sujunud paremini kui oskasin oodata. Kogu reisi ajal on püksi tulnud ainult ühed pissid! Ja kui Pärnus terrassil kohvi jõime ja tirts pissihädast teatas jõudis kenasti oodata kuni  lähedal olevatest kohvikutest vaba vetsu leidsime!
Ah nii. Ja veel. Kui meie pesamunale öelda, et nüüd tuleb käest kini võtta (näiteks üle tee minnes), siis võtab piiga ise endal ühe käega teiset käest kinni ja teatab, et MINA ISE KÄEST KINNI!..  
Vot sedasi...







5 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja kuulostaa teidän reissu! Ja mukavan näköinen tuo teidän kesäpaikka. Mies on kanssa huomenna lähdössä pariksi paikaksi Pärnuseen. Minäkin niin tahtoisin lähteä, se on niin kaunis paikka, pari kertaa olen aikaisemmin käynyt. Mutta ei tuolle kouluporukan matkalle oikein pääse mukaan. Ehkä mennään sitten myöhemmin yhdessä. Meidän perheen yhteinen matka suuntaa pohjoiseen päin Kuusamoon, jossa vietetään viikko serkkujen kanssa mökillä. Siellä oltiin viimekesänäkin ja kivaa oli! Siellä on erilailla todella kaunista! =)

  VastaaPoista
 2. Herkkuvärit kesäpaikan seinissä!

  Teitäpä olikin näköjään isompi kööri sukua juhannusta viettämässä. Mikäs sen mukavampaa.

  Pärnu houkuttaisi minuakin, kovasti paikkaa siellä käyneet kehuvat. Minulle olisi tarpeeksi lähellä, ei tarvitsisi pitkiä aikoja ja matkoja reissata ;)

  Mukavaa lomanjatkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Voi valtavaa, miten kauniita kuvia! <3 <3

  Onneksi olkoon todella paljon pikkuisen "sisäsiistiksi" oppimisesta! Kuulostaa todella reippaalta tytöltä <3

  VastaaPoista
 4. Ihania, tunnelmallisia kuvia ja aivan loistava sukutapaaminen!

  Suloinen tuo tyttösi; "Itte kärestä kiinni!" :-D

  VastaaPoista
 5. Heidi - Pärnu on tosiaan kiva kesäkaupunki. Sinä päivänä kun siellä käytiin alkoivat vielä kansanväliset Hansa-päivät (ensi vuonna Turussa!) joten kaupunki oli täynnä turisteja ja oli oikea lomafiilis. Kuusamossa en ole minä koskaan käynyt. Mutta Kuopion seudulla piipahdetaan ilmeisesti joskus heinäkuussa.

  Kikka- Mulla äidin puolelta 5 tätiä, 1 eno, meitä serkuksia 21 ja serkkujen lapsia en ole enää jaksannut laskea... ja että aika moni meistä serkuksista asuu/työskentelee muualla kuin Virossa, niin joka kesä yritetään tavata vaik sitten juhannuksenna.
  Ja ei muuta kuinlaivaan ja sitten busiin ja PÄRNUUN! Tai heinäkuun vimppana viikonloppuna Viljandiin - silloin on Viljandin Folk Music Festival - aivan ehdoton kesän kohokohta monelle virolaiselle. ;)

  Jellona - On tosiaan ollut reipas! Ja hyvin on jaksannut pitkän reissun!

  Jassu - jep, oli mukavaa! Ihaninta, että mummonikin pääsi paikalle! :)

  VastaaPoista