perjantai 11. kesäkuuta 2010

Äiti Parturin vaatteissa. Ema Juuksuri saabastes

.. Tänään pääsin taas pitkästä aikaa leikkimään parturia. Olen tässä koko kevään koettanut vakuuttaa lapsia, että kyllä äiti osaa. Siis ihan mitä vaan (paitsi autolla ei oikein osaa ajaa..) ja että hiusten saksiminen on ihan lastenleikki.. No miksi. Siksi, että mulla ei ihan oikeesti ole varaa pistää heitä kaikkia parturiin. Ja kun esikoisen kerran päästin, niin kiroilin mielessäni, etten ollut mukana parturia neuvomassa.. mä kun tiedän mielestäni aina kaiken paremmin kun ammattilaiset.. Rehellisesti sanottuna polvet hieman tutisivat, kun poika sitten muutama päivä sitten sanoi, että olkoot, menoksi ja 8v tyttö seuraavana päivänä, varsinkin  kun molemmat olivat ehdottomasti sitä mieltä, etten saa käyttää kattilaa enkä nuorimmaisen pottaakaan. Kankaan leikkuun tarkoitetut sakset sentään hyväksyivät...
***
... Täna sain üle pika-pika aja mängida jälle juuksurit. Olen siin kogu kevade proovinud lastele auku pähe rääkida ja veenda, et küll ema oskab. Siis mida iganes (välja-arvatud auto juhtimine) ja et juustelõikus on üks käkitegu! Ah, et miks olen .. sest nende kõikide juuksurisse saatmine käin liialt rahakoti peale. Ja kui kunagi vanima tütre saatsin, siis pärast kirusin meeles, et ise kaasa ei läinud juuksurile head nõu andma, ma ju oskan oma-arust paremini kui proffessionaalid...  Ausalt öeldes põlved lõid pisut värisema, kui poeg mõned päevad tagasi teatas, et olgu pealegi, ja 8a tirts järgmisel päeval, eriti veel kui mõlemad olid kindlalt selle vastu , et kasutaksin kastrulit või pesamuna potti. Õnneks vähemalt lubasid kasutada kanga lõikamiseks mõeldud kääre..


Kaikki olivat tyytyväisiä ja äiti kohosi arvoasteikkolla pari pykälää. Kuvia (ei kyllä ihan tuoreita) lapsista ennen tukanleikkuuta näkee mm, kun klikkaa sivupalkissa oleva kuvaketta jonka päällä lukee "toinen blogini ???" ja alla lukee "More photos" :)
***
Kõik olid väga rahul ja ema tõusis laste silmis paar astet kõrgemale. Pilte (mitte küll kõige värskemaid) lastest enne juuste lõikamist on näha näiteks minu teises blogis. Sinna pääsed, kui klikid paremalpool ääres olevat pildikest mille kohal on tekst " toinen blogini???" ja alla tekst "more photos"


PS: HUOMAA MYÖS TÄTÄ PUOLISEN TUNTIA AIKAISEMMIN LÄHETETTY POSTAUS!

4 kommenttia:

 1. Imehea töö! Kas võin end järjekorda panna :)

  VastaaPoista
 2. killuke - :) tänud! Aga ega ma vist oma laste juustest kaugemale ei julge küll eriti minna :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun kävit vierailulla, tulin kurkkaan blogiisi.Ihana blogi sinulla, tulen toistekin.
  Kivoja utukuvia tuolla sukkahousutekniikalla, oli minulle uusi juttu.
  Olen joskus itsekin leikellyt poikani (nyt jo 26v. ) hiuksia pitkän maanittelun jälkeen, ei oikein luotto tahtonut pelata.
  Sinulla on aurinkoinen lapsiparvi.
  Mukavaa vaikkakin sateista viikonloppua, Hanne:)

  VastaaPoista
 4. Hanne - Kiitos kauneista sanoista! Tervetuloa vaan uudestaan! Ja nautitaan kesä-sateen ropinasta! :)

  VastaaPoista