keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Maidoton ja munaton. Piima ja munata

Teki mieli jotain hyvää. Että lastenkin teki mieli, niin maidoton ja munaton sen olla piti. Ja nopeasti piti saada. Joten paketti pakaste lehtitaikinalevyjä,  hieman Tofuttin Creamy Smooth Originalia, itse tehtyä raparperihilloa, sokeria ja vaniljasokeria. Eli taikinalevyt pellille, ( levyjen reunoihin voi saksilla leikellä pieniä halkoiota). Cream Smooth'in sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja sitä sitten levyn keskeelle ja sen päälle raparperihilloa. Uuniin. Ei tullut nättejä - hillo levisi. Hyviä siitä huolimatta. Ens kerralla laitetaan hillon sijasta tuoreita mansikoita, niin ei tuu ukonäköhaittoja ;) ...
***
Tahtsime miskit head. Lapsed tahtsid kah, seega "hea" pidi olema ilma muna- ja piimatoodeteta. Ja kähku tahtsime saada. Seega pakk leht-taigna plaadikesi, karp Tofutti Creamy Smooth Originalia, suhkrut ja vanilje-suhkrut ja isetehtud rabarberi marmelaadi. Plaadikesed ahjuplaadile. Peale TCSOriginalia kuhu segatud suhkur ja vaniljesuhkur ja selle peale marmelaadi. Ahju. Tulid välja päris koledad, sest nagu arvata võis vajus marmelaad laiali. Aga maitses täitsa hea. Järgmine kord panen peale värskeid maasikaid, siis pole väljanägemisega ka probleeme ;) ..
Creamy Smooth Originalista on tarina kerrottava. Näin sen keväällä sivusilmällä jossain mainoksessa ja menin Myyrmäen S-Markettiin kattomaan, että löytyisikö. Oli kahta maustettua versiota, mutta ei Originalia. Kysyin sitten kauppialta, että onko mahdollisesti sellaista maustamatonta versiota olemassa (kun en ollut ihan varma, mitä olin mainoksesta lukenut). Kauppias sanoi, että heillä ei ole muita ollut ja pahoitteli asiaa. Viikon päästä löysin samasta kaupasta myös Originalin :) 
***
CSOriginalist on üks lugu vaja rääkida. Nägin toote kevadel vilksamisi mingis reklaamis ja kord kui meie lähi-poes käisin, tuli meelde. Vaatasin, et riiulis oli kaht sorti CS-i aga Originalia ei olnud. Küsisin siis poe-onu käest, et kas sellist maitsestamata versiooni ka olemas on. Onu vastas, et neil küll kahjuks pole muid olnud. Nädala pärast leidsin Originali samast poest, teiste  Creamy Smooth-ide kõrvalt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti