tiistai 7. joulukuuta 2010

Lintuja, karkkeja, makkaraa. Linde, komme ja vorsti.


Tässä ihmetellään puussa keskenään nahisteleviä lintuja, objektiivi ei tällä kerta riittänyt lintujen ikuistamiseen, mutta tytösta tuli ihan käypä kuva :) Kuva otettu sunnuntaina. Nyt jo tiistai menossa, joten uusi päivä, uudet kujeet. Eilen väännettiin muutama kilo piparitaikinaa ja tänään päästään toivottavasti leipomaan. Tehtiin ihan kahta eri lajia taikinaa. Ekaksi munaton ja maidoton taikina meidän erikoisruokavaliota noudattaville ja tokaksi etsin nettiavaruudesta ohjeen pehmeille pipareille. Pehmeiden pipareiden reseptia muuntelin hieman ( en tajua, miten mun aina on pakko..), joten saa nähdä, mitä näistä tulee (erittäin kovia kait..).. Jos pehmeät piparit onnistuvat, niin laitan tänne sen resepti-muunnelmankin. Joten piparipostaus tulossa lähiaikoina.
Ai niin. Näistä edellisen postauksen herkuista piti sanoa sen verran, että ostin ne sunnuntaina  Myyrmäen Joulumarkkinoilta. Herkkuja oli myymässä englantilainen pariskunta ja iso koju oli mitä herkullisemman näköisiä fudge-karkkeja täynnä. Jututin hieman  myyjäpariskunta ja sen verran sain selvää, että ainakin Kotkaan he ovat menossa nyt joulun alla herkkuja myymään. Olisiko se toinen paikka ollut Lahti.. en saanut ihan selvää. Laitan täst' kojusta pari kuvaa, vaik uskon, että jos vastaan tulee, niin sen kyllä tunnistaa. Herkut olivat aivan hirveän hintaiset (minun lompakolle) mutta ihan pakko oli muutama pala ostaa. No nyt on maistettu ja kuvattu! :) En pahemmin itse innostunut herkkujen mausta, mutta olen kuullut että toiset tykkää näistä hirmuisesti. Sen verran kuitenkin innostuin (ehkä enemmään sittenkin herkullisesta ulkonäöstä), että aion kokeilla joskus tehdä fudgea kotonakin... Ja nyt pari kuvaa:
***
Ülemisel pildil vaatab tirts puu otsas riidlevaid linde. Oma fotoka küljes seekord olnud objektiiviga poleks linde korralikult pildile saanud, aga tirtsust sai päris ok pildi. See oli pühapäeval. Nüüd juba teisipäev jookseb ja muud asjad meeles. Eile tegime mitu kilo pipargoogitainast ja loodetavasti täna pääseme küpsetama. Tegime kahte erinevat tainast. Kõigepealt muna ja piimata variandi ja siis veel pehmete piparkookide retsepti järgi ühe satsi. Seda viimast retsepi muutsin natuke (ma ei saa aru, miks ma ikka ja jälle kipun neid muutma..), nii et saab näha mis neist välja tuleb (väga kõvad!?)  Kui need pehmed õnnestuvad, siis panen selle muudetud retsepti ka siis üles. Nii et piparkoogi postitus tuleb lähi-aegadel.
Aga. Pidin veel kirjutama eelmise postituse maiustest. Ostsin need Myyrmäe Jõululaadalt. Maiuseid oli müümas tore paar Inglismaalt ja suur müügitelk (?) oli täis meeletult hõrgutava väljanägemisega fudge - komme. Panen neist paar pilti ka. Maiused olid küll jube kallid (vähemalt minu rahakotile), aga kohe pidin mõned tükid koju maitsmiseks (ja pildistamiseks) kaasa ostma. Nüüd süda rahul - maitstud ja pildistatud! Ega nad mulle maitsepoolest eriti meeldinud, aga olen kuulnud, et mõned armastavad neid hullupööra. Aga niipalju sain neist siiski inspiratsiooni, et kavatsen fudge tegemist ise ka proovida, äkki saan sama ilusaid ;).. Ja nüüd paar pilti kah:




Nyt kun kirjoituksissa markkinoilla ollaan, on pakko laittaa  kuva myös virolaisista myyjistä, joilta ostin joulua ajatellen melkein puolimetrisen hirvimakkarapötkylän. Makkarasta muuten, ei oo enää jäljellä kuin pieni pala, joten se siitä joulusta... Kun pyysin lupaa kuvamiseen, nauroivat myyjät, että " nyt on vihdoin koittanut se hetki kun me tullaan kuuluisaksi" :)  
***
Nüüd, kui juba jutuga laadal oleme, pean ikka panema pildi ka eesti müüjatest, kellelt ostsin jõulule mõeldes peaaegu poolemeetrise jupi põdravorsti. Vorstist pole enam suurt midagi järel, nii, et nii palju neist jõuludest.. Kui pildistamiseks luba küsisin, naersid müüjad, et "lõpuks ometi on saabunud hetk kui me kuulsaks saame" :)





















8 kommenttia:

  1. Ihastuttava kuva tyttöstä ♥

    No onpa tuossa tosiaan makiaa mahan täydeltä!!

    Mun oli ajatus noille markkinoille, vaan en sitten "ehtinytkään". Huopatossuja olisin toivonut itselleni löytäväni, eihän niitä ollut kaupan ;)

    VastaaPoista
  2. Sovitaan, ettei ollut hupatossuja, niin ei ainakaan harmittaa. Kamerani mukaan siellä olikin vaan karkkeja ja makkaraa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis pilt pesamunast:), sul paistab olevat kuhjaga seda siirast elutervet uudishimu ja imestamisvöimet, minu arust väikesed lapsed aitavad meil uuesti maailma näha värske pilguga.:) Ootan juba lapselapsi:D

    VastaaPoista
  4. Kikka - eikä huopatossujakaan ;)

    Livia - küllap just nende väikeste laste pärast on ühtteist alles :) Eee.. ma veel ei oota lapselapsi :))) aga "kardan", et kümne aasta pärast on olukord teine, nii et saan aru küll :)

    VastaaPoista
  5. Valtavan hieno kuva tyttärestäsi! Minäkin olen ajatellut tässä joku kerta kokeilla tehdä noita fudgeja itse. Varmasti moni lapsi ihan ihastuksissaan tuollaisen markkinapöydän edessä (ja muutama aikuinenkin varmaan ;)

    Teilläpä kuulostaakin olleen suuri piparinleivonta-päivä! Minun pitää tehdä ensi viikonloppuna lisää pipareita, koska eilen leipomamme ovat jo syöty! Miten se on mahdollista, en vaan tajua ;)

    Nauratti tuo hirvimakkaraa jouluksi... noinhan siinä helposti käy, tuollaisia herkkua ei oikein kovin paljon etukäteen voi ostaa, kun voivat mennä parempiin suihin ennen aikojaan :)

    VastaaPoista
  6. Oi-oi-oi, no selle kommikuhja ette ei tohiks mind üldse viiagi!!!!!
    Ja piparkoogitaina retsepte palun!!!!! Me hakkame siis täna mässama :-)

    VastaaPoista
  7. Nuo herkkumyyjät olivat ainakin Vaasan joulumarkkinoilla :)

    VastaaPoista
  8. UKRAINA: Ülemaailmsete probleemide lahendamisele kaasa aitamine siin on link veebilehele: https://children-charity.com/

    VastaaPoista