sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Kengännauhoista ja muusta. Kingapaeltest ja muust

 Auringonkeltainen omena piristämään näitä päiviä, kun auringo pysyy pilvien takana..  Kuva on saatu zoomia käyttämällä, ei oo muokattu koneella.
***
Päikesekollane õun pilviste päevade rõõmuks. Pilt on tehtud zoomi pildistamise ajal keerates, töödeldud pole.

Ja kengännauhoihin.. Askarteltiin tänään isompien tyttöjen kanssa joulpöytään helmistä servettirenkaita. Kun nuorimmainen heräsi päikkäreiltä oli homma vielä pahasti kesken. Viimeksi samassa tilanteessa haki nuorimmainen lusikan ja viihdytti itseään helmiä sekoittamalla ja nostelemalla sillä helmiä lokerosta toiseen - välttyäkseen siltä tällä kertaa, pistettiin hänetkin töihin. Ja mikä on pienille sormille paras nauha helmien pujottelua varten - tietenkin kengännauha...  onneksi löytyi myös riittävän isolla reiällä varustettuja helmiä :)  Kuvia tuotoksista joku toinen päivä.. kun servetitkin valmis...
***
Ja kingapaelte juurde. Tegime täna suuremate tüdrikutega jõululauale klaasist ja plastist pärlitest salvrätirõngaid.  Kui pesamuna oma lõunauinakult ärkas, olid meil tööd veel pooleli ja köögilaud kraami täis. Viimati samas olukorras võttis pesamuna sahtlist lusika ja hakkas sellega pärleid segama ja ühest kohast teise tõstma, et seda seekord vältida, panime kaheaastase ka tööle. Ja mis on väikestele sõrmedele parim pael pärlite ajamiseks - eks ikka kingapael..  õnneks meil oli ka piisavalt suure auguga pärleid :) Pilte meie loomustest mõni teine päev, kui salvrätid ka valmis...Kun on keskittyneesti tehty 15 minuuttia niin tarkkaa työtä, kun helmien pujottelu, on pakko päästä ulos. Äidinkin...
***
Kui on 15 minutit tehtud nii peent tööd nagu see pärlite niidi otsa ajamine, on kohe vaja minna  õue ennast pisut tuulutama.
Emal ka...

4 kommenttia:

 1. Helmien pujottelu on pienillekin kyllä hyvää ja mukavaa hommaa. =) Itselle ostin juuri Hamahelmiä, tyttö ei vielä pitkään aikaan saa niitä saada käsiinsä... Ihana pulkkailija!

  VastaaPoista
 2. Mekin olemme tehneet helmiaskarteluja, puuhelmistä kaulakoruja, oli hauskaa kun yhdesä tehtiin. :)

  VastaaPoista
 3. oioioi, kuidas ma seda lund taga igatsen!!!!
  Sinu pesamuna on aga lihtsalt super nömmi!

  VastaaPoista
 4. Sul on ikka imelised pildid! See õun ja see pisipiiga kelguga...

  VastaaPoista