tiistai 23. marraskuuta 2010

Nyt on se hetki. Nüüd on õige aeg.

Nyt on se hetki..
 Palata takaisin mökki-asioihin.
 Lupasin palata asiaan vasta, kun paperit kourassa.
 Nyt sitten on. :)
 Mm. tämän takia en ole ehtinyt päivittämään blogia lähes viikkoon. 
Sinä aikana ollaan löydetty Virosta mökki, käyty se ensin katsomassa ja eilen sitten käytiin tekemässä paperit. Stratekisista mitoista nyt sen verran, että tonttia melkein 1,8 h,  osa siitä vanhaa omenatarhaa (pitäisi olla jotain 118 omenapuuta). Tontilla on sähköt, hyvä kaivo ja pihapiirissa ulkohuussi mukaan lukien 5 rakennusta (joista puolitoista rakennusta puretaan pois..  ei kuitenkaan huussia ;)
Asuinrakennuksen ulkomitat 9,35m x 6,60m - sisältää kaksi huonetta,  olohuoneeseen auki olevan pikkiriikkisen keittiön, sen olohuoneen ja  kamalan sisä-kuivakäymälän (poistaisin sen mielellään...) ja aika kivan kokoisen eteisen. Lisäksi on kuisti. Ihana valoisa kuisti. Yhdestä isosta piharakennuksesta löytyy sauna, tai ainakin jotain sen tapaista ;). Tällä hetkellä saunan kiuasviritys ja hormi näyttävät kylläkin hieman hengenvaaralliselta, mutta kyl me jo juhannuksena uuteen saunaan päästään. 
Remonttia piisaa.
 Seuraavaksi viideksi vuodeksi ainakin.
 Jos ei kymmeneksi. Katot pitäisi vaihtaa lähivuosina. Talon ulkovuoraus kaipaa vaihtaamista, ainakin osittain. Kaikki rakennukset pitäisi maalata. Sisältä pitää ehostaa lähes kaikki pinnat.  Niin että ensi kesänä aiotaan viettää siellä paljon, paljon aikaa..
Kuvia? Ei juuri nyt ole sopivia pahemmin tarjolla.. (Joskus sitten ehkä näitä ennen ja jälkeen kuvia)  Tosta saunan kiukaasta voin kyllä yhden kuvan laittaa ;) Sille kiukaalle on jo uusi paikka keksitty - se menee ehostettuna meidän tulevaan pihakeittiöön :)

***
Nüüd on õige aeg.
Tulla tagasi onni-projekti juurde.
Lubasin rääkida asjast alles siis kui paberid käes.
Nüüd on :)
Seepärast pole seda blogi ka viimase nädala jooksul eriti saanud kirjutatud. Selle nädala jooksul leidsime onni, käisime seda korra vaatamas ja eile siis käisime ja kirjutasime alla ostu-müügi lepingu. Tähtsamad andmed: krunt pea 1,8 h, sellest osa vana õunaaeda (peaks olema umbes 118 õunapuud..) Elekter on, kaev on korralik ja koos õue-kempsuga on hoovil kokku 5 ehitist (neist poolteist lähevad lammutamisele). 
Maja välismõõdud 9.35 x 6,60 m,  majas kakas magamistuba, suurde tuppa avatud pisike köök, see suur tuba, üpris kole kuivkäimla esiku nurgas ja päris kena suurusega esik. Ja veranda. Ühest hoovi-ehitisest leidsime ka sauna, pragusel kujul paistab küll pisut eluohtlik, aga eks jaanipäevaks saame korda. 
Tööd piisab. Järgmiseks viieks aastaks.
Või kümneks. Katused vaja lähiaastatel vahetada. Maja välisvooder vajab korrastamist. Kõik ehitised tuleks värvida. Seest tuleb üle käia kõik pinnad. Nii, et tuleval suvel veedame seal palju, palju aega. Pilte? Pole praegu eriti pakkuda. Eks jõuab veel. Aga panen nüüd siia pildi sellest veits ohtlikust saunast ;) See keris saab meid teenima meie tulevases õueköögis..  :)

no laitetaan sittenkin yksi kännykkä-kuva päärakennuksestakin... 
***
no panen ikka ühe mobiiliga tehtud pildi onnist kah..



7 kommenttia:

  1. Palju önne ja mis eriti, PALJU JAKSU ja tegemsilusti!!!!!
    Jään pönevusega maja uuestisündi ootama.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! =)
    Nyt vaan paljon sisustus- ja remontti-intoa sinne! =D

    VastaaPoista
  3. Tajusin muuten että teidän tyttö on samanikäinen kuin mun poikapuoli. Poikapuoli täytti juuri viime pe 10! =)

    VastaaPoista
  4. siis löysitte mökin! Ja teitte kaupat!!

    Jee jee, onnittelut maan ja mökin omistajille! Niin nostalginen tunnelma mökkikuvassa.

    Kuvauksesi perusteella ei tosiaan tule lähiaikoina olemaan tekemisen puutetta ;)

    Onko mökkimatka sopiva viikonloppureissuillekin?

    VastaaPoista
  5. Õnnitlused!!! :) Kas on pikk sõit Tallinnast?

    VastaaPoista
  6. sirtsutirtsu - tänks :) Ise ka siin põnevuseg aootame, et mis sellest kõigest lõpuks välja tuleb :)

    MrsAgatha- Kiitos! Hauska yhteensattuma se lasten iät ja nuorimmaisten pieni saman-näköisyys :)

    Kikka - löydettiin ja tehtiin! :) enää ei voida perua :) Tositoimiin päästään sitten keväällä, talvi menee suunnitellessa.. Ehk ei ihan viikonlopuksi viitsisi koko porukalla lähteä, mutta sellaisia pidennettyjä viikonloppuja voisin kuvitella, että tullaan siellä aina silloin tällöin viettämään. Matkaa Tallinnasta 145km, ajallisesti satamasta mökille noin 1h 50 min.

    Villapeikko - Tänud! :) Tallinast 145 km, Viljandist 20km, Suure-Jaani keskusest 4km. Oleme asukohaga rohkem kui rahul :)

    VastaaPoista
  7. Onnea onnea =)
    Pääsin siis sopivasti takaisin koneen ääreen lukemaan mitä parhaimpia uutisia.

    VastaaPoista